keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Mennään luomuna!

Miuta on viime aikoina hirveästi kiinnostanut kokeilla ilman suitsia ajamista. Jotenkin tekee niin pahaa katsoa, kun poni aukoo suutaan pidätteissä ja muutenkin kuolaimettomuus kuulostaa mukavalta. Siispä päätin kerrankin tehdä jotakin vaihe vaiheelta, eli aloitin riimulla ajamisen ohjasajolla enkä tapani mukaan sännännyt suoraan kymmenen kilometrin lenkille :)


Vieläkin luomumpaa menosta teki se, että Oonan valjaat olivat kotonani puhdistettavina, joten ohjina toimivat kaksi juoksutusliinaa eikä ponilla ollut lainkaan siloja.


Poni toimi riimulla ihan samalla tavalla kuin kuolaimillakin. Yhtä junttura se on molemmilla ;) Jos hetkeksikään huomio herpaantuu ponista, voi olla varma että se on tehnyt täyskäännöksen naama ajajaa kohti. Ja siinä sitten pyöritään ympyrää, kun poni ei laske enää taakseen.

Merika ja Oona näyttävät esimerkkiä :D
Tämän kokeilun perusteella voin hyvillä mielin lähteä joku päivä kokeilemaan riimulla ajoa ihan maastoonkin. Taidan kuitenkin ottaa varmuuden vuoksi mukaan avustajan, jos poni keksiikin taas jotakin hauskaa :)

Helmillä oli taas vauhti päällä, kun poni köpötteli laitumen viertä edestakaisin. Varsa kävi ihan kierroksilla, hyppi pierupukkilaukkaa laitumen päästä päähän ja rupesi hätäisesti huutamaan portille jäänyttä Sirua. Tuntuu, että tämä blogi on jo ihan täynnä näitä kuvia, mutta jos vielä ainakin tämän kerran? :)

4 kommenttia:

 1. Noi kuvat on tosi kivoja. Me ei olla vielä uskallettu lähtee ajamaan riimulla, mutta ratsastettu on maastopoluilla, mut ei saada ratsastaa riimulla tiellä, kun siellä tuttuje talon llähellä on ravureita, siellä on yks ori ja pelottaa et ne joutus napit vastakkain jo hepalla ei oo kuolaimia suussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin suurin huolen aihe on, että tulee joku odottamaton tilanne, mutta kun Oona nyt toimi niin hyvin että kai sitä uskaltaa :)

   Poista
 2. Oikeesti! Yli ihania noi kuvat!!

  VastaaPoista