sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Ostoksia, haaste ja mainostusta

Käytiin perjantaina Lappeenrannassa ja kulutinpa taas ihan mukavasti rahaa Oonan varusteisiin ;) Löysin nimittäin lilan juoksutusliinan, vaikkakin kiskurihinnalla, mutta voiko sellaista muka jättää hyllyyn? Enpä tietenkään voinut:


Hintaa liinalla oli 19,90 mutta nyt se on miun :) Lisäksi ostin uuden riimun. Se on ihana ruskea riimu liloilla raidoilla! Toivottavasti se on sopiva Oonalle, sillä tämä maksoi 11,60€


Sitten asiasta nakkimakkaraan, sain nimittäin haasteen Riikalta! Eli tässä olisi vastaukseni hänen yhteentoista kysymykseensä:

1. Kuinka kauan olet harrastanut ratsastusta, ja oletko harrastanut sitä aina säännöllisesti?
- Nyt olen ratsastanut noin 8 vuotta, aloitin ykkösluokalla eli 9 vuotta sitten, mutta olen pitänyt välillä taukoja :) Muuten olen ratsastanut aina säännöllisesti joko kerran tai kolme kertaa viikossa.


2. Omistatko oman hevosen, jos omistat, kuinka kauan sinulla on ollut oma hevonen, jos et, niin haluaisitko omistaa hevosen/ponin?
- Omistan, ihanan Oonan! Ostettiin Oona puoliksi 2010 kesällä, mutta ihan ikiomana se on ollut vasta alle vuoden.


3. Pidätkö ratsastamisesta ratsastuskoulun tuntihevosilla?
- Noo, ennen tykkäsin mutta nyt tuntuu etten enää voisi ratsastaa ratsastuskoulussa. Olen alkanut tykätä vähän säpäkämmistä ja eloisammista hevosista, kiitos Sirun :)


4. Kisaaminen; pidätkö siitä, vai jännittääkö se sinua, perustele vastauksesi.
- Jos olisi mahdollisuus päästä kisoihin, menisin heti. Aina kun lähialueella on mätsärit, haluan päästä Oonan kanssa sinne vaikka niissä "kilpailusuorituksella" ei olekaan juuri väliä. Olisi ihanaa käydä ratsastuskilpailuissa :)

5. Kumpi voittaa, vauhdikas peltolaukka hevosen kanssa, vai rauhallinen maastolenkki kävellen?
- Oikeastaan riippuu hevosesta. Vauhti on ihanaa jos hevonen on hallinnassa, mutta vaikeammalla hevosella tykkään kävellä rauhassa jotta voin tuntea hallitsevani hevosen.


6. Osaatko/hallitsetko melko kuuman hevosen ratsastaessa ja maasta käsin?
- Jaa-a, luultavasti en. Ystävälläni on kuumuva hevonen, enkä osaa ratsastaa sillä, mutta ehkä jos joku kertoisi miten sellaisella voi edes ratsastaa? :D

7. Hoidatko hevosesi harjauksen joka kerta huolella vai hutiloiden?
- Pakko myöntää että välillä hutiloin. Varsinkin lenkin jälkeen saatan vain nopeasti vetää harjalla ponin läpi miettimättä yhtään huolellisuutta.

8. Riittääkö malttisi tasokkaampaan kouluratsastukseen, vai oletko enneminkin tarkoitettu suuriin hyppyihin hurjapääksi esteille?
- Kouluratsastus on alkanut kiinnostaa Sirulla ratsastamisen myötä, sillä sen kanssa emme juurikaan hyppää esteitä. Mutta kyllä mulla menee hermot jos yhtään yritän tuupata, kun huomaan aina etten osaakaan ratsastaa vaikka toisin kuvittelinkin.

9. Minkä tasoinen ratsastaja olet, kerro sekä estetasosi että koulutasosi.
- Hankala kysymys. Olen aikoinani hypännyt yksittäisenä 90cm (yhden kerran :D) ja ratana 70cm. En kuitenkaan voi sanoa olevani sen tasoinen, sillä taidot on ihan hukassa jos niitä on koskaan ollutkaan. Silloin hevonen teki työn ja minä istuin selässä. Kouluratsastuksessa tasoni on puska Ö, joka tarkoittaa sitä että osaan ratsastaa kaikkia askellajeja, mutta en saa hevosta menemään kaikenmaailman peräänannoissa :D10. Minkä värisistä hevosista/poneista pidät eniten, pidätkö valkoisista merkeistä hevosella?
- Oikea unelmahevoseni olisi ruunivoikko, jolla olisi läsi ja kaikissa jaloissa korkeat sukat. Eli kyllä, pidän valkoisista merkeitä hevosella :)

Kuva lainattu sukupostista! <3


11. Kumpi voittaa, tallin koristelu joulun alla, vai ratsastaminen ilman satulaa joulumaastoon?
 - Ehkä ratsastaminen, sillä en ole koskaan käynyt joulumaastossa ratsastaen :) Sen sijaan tallia on tullut koristeltua jo monta kertaa!

Olen taas niin kiva (laiska), etten haasta ketään :D Tai sanotaan että jokainen saa vastata näihin kysymyksiin omassa blogissaan jos haluaa :)

Mainostan vielä lopuksi yhtä arvontaa, joka järjestetään kolmenkymmenen lukijan täytyttyä tässä blogissa! Eli kaikki liittymään lukijaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti