lauantai 7. heinäkuuta 2012

Match Show

Tänään aamulla vain viiden tunnin yöunien jälkeen herätyskello soi 6.30 ja käski lähteä tallille puunaamaan ponia mätsäreitä varten. Laitumella yöpyneet ponitkin olivat vielä unessa kun Merikan kanssa ajettiin skootterilla tallille, mutta pianhan ne sitten heräsivät :) Eilisen kahden tunnin puunauksen lisäksi harjattiin ponia aamulla noin puoli tuntia ennen kuin iskä, äiti ja pikkusiskot tulivat tallille ottamaan ponia kyytiin. Sitten ajettiin Miehikkälään Pellinkankaan raviradalle!


Mätsäreissä arvostelu aloitettiin pareittain, jolloin tuomari valitsi pareista mielestään paremman näköisen ponin ja antoi tälle ykköspalkinnon. Kun kaikki parit oli käyty läpi, alkoi poikkeuksellisesti (tai aiemmista mätsäreistäni poiketen) suoraan Best In Show (BIS)-kehä. Siellä tuomari valitsee kolme koko näyttelyn hienointa hevosta. Yleensä ennen BIS-kehää on ollut vielä luokkavoittajien palkitseminen mutta tällä kertaa sellaista ei ollut.


Oona sai parikseen Sammalisen Wapun ja tuomari päätti antaa Oonalle ykköspalkinnon eli pääsimme BIS-kehään! Siellä tuomari tiputti hevosia pois yksitellen, kunnes jäljellä oli enää Oona ja kolme muuta hevosta. Silloin tuomari kuitenkin tiputti meidät pois, joten olimme tavallaan koko näyttelyn neljänsiä, ei paha!

Oona löysi tosi rakkauden <3

Arvostelupaperi olikin aika lyhyt, mutta näin siinä luki:

- lihaksikas, hyvät jalka-asennot
- rauhallinen
- hyvä pyöreä runko
- kuuliainen

Tuomarina toimi Mervi Visuri.

14 kommenttia:

 1. onnea hienosta sijasta! :) teidän pari oli samalta kasvattajalta kun mun treeniponi!

  VastaaPoista
 2. sähän etit kisatakkia? (: tiiän yhen blogin, jossa on myynnis takki (: täs linkki: http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/

  sano jos vaikuttaa hyvältä tai sillee :D (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissa oli myynnissä ratsastustakki, mutta kun tarvitsisin ravitakin, joka on taas ihan erilainen. Kiitos kuitenkin :)

   Poista
 3. Onnea sulle ja Oonalle!:)
  Se vika kuva on ihana <3
  T:Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiots ja pidän itsekin kovasti tuosta kuvasta :)

   Poista
 4. sähän etit kisatakkia? (: tiiän yhen blogin, jossa on myynnis takki (: täs linkki: http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/

  sano jos vaikuttaa hyvältä tai sillee :D (:

  / vastaisitko? (:

  VastaaPoista
 5. Onnea Mirka jah Oona! Anteeks kysyn tässä mut voitaisko hypätä, mut jos sul oli jo mielessä jotain kivempaa niin käy hyvin, se oli ihan ehdotus vaan! Iloisin t. Orvokki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käydään tänään maastossa ja katsotaan jos hypätään pari maastoestettä ;)

   Poista
 6. Ite olin tuolla samassa mätsärissä niitten kahen suokkiorin kanssa, joista se vanhempi oli Best In Show. Nyt vasta huomasin tämän postauksen kun vasta syksyllä eksyin blogiisi.... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no onnea teille! Mekin melkein päästiin Best in show-kehässä kolmen kärkeen! :)

   Poista