keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hiittiä ja hevosten laidunelämää

Maanantaina tajusin yllättäen, että ravit ovatkin jo puolentoista viikon päästä eikä kahden ja puolen, kuten luulin. Samalla aloin sitten väsätä tunnuksia Hippoksen heppa-järjestelmään ja panikoin Oonan valmentajan vaihtamisesta, sillä ravien ilmoittautuminen päättyy huomenna, 12.7. Raveihin ei voi ilmoittaa ennen kuin ponilla on valmentaja, enkä voinut olla valmentaja ennen kuin minulla oli tunnukset. Paniikki iski, kun Oonan entinen kuski Vilma sanoi, että valmentajan vaihtumisessa voi kestää parikin viikkoa ja minulla oli aikaa vain puolitoista päivää ennen ilmon päättymistä. Kun tänään tulin töistä kotiin, ryntäsin koneelle katsomaan valmennettavien hevosteni listaa ja siellä se oli! Oona oli lisätty valmennettavakseni, joten ilmoitin sen heti raveihin! Jipii, läheltä piti, mutta päästiin mukaan :)


Eilen käytiin Oonan kanssa Savitaipaleen puskaradalla hiitillä, kokeiltiin samalla millainen lämmitys olisi Oonalle paras. Rata oli juuri lanattu, joten se oli ihanan tasainen ja mukava ajaa! Matkaa radalle on noin 2,5km, joten se riitti ensimmäiseksi verryttelyksi ja otin heti Oonan kanssa yhden kovan kierroksen, jonka Merika kellotti. Oonan tapauksessa on ehkä väärin sanoa, että otettiin kova kierros, sillä vauhti oli sitä luokkaa että mentiin kilometri ajassa 3.51. Oona meni kuitenkin kivan tasaista ja reipasta ravia, vaikkakin tuollaista lyllerövauhtia.


Sitten otin yhden kierroksen rauhallisesti käyntiä ja ravia, jonka jälkeen otettiin uusi kierros kellotettuna. Siinä vaiheessa verryttelyä oli tullut noin 5km ja laitettiin Oonalle puolilaput päähän. Oona juoksi todella hyvin! Ravi oli kovaa ja puhdasta ja koko matka mentiin lähes samaa vauhtia eli mitään hyytymisiä ei tullut. Ajaksi tuli säälittävät 3.45, mutta olen silti tyytyväinen Oonaan! Laitetaan siis laput myös seuraaviin raveihin, vaikka olinkin harkinnut niiden pois jättämistä.


Viime yön aikana laitumella ponien laumassa tapahtui jotakin perin kummallista. Aina ennen asetelma on ollut se, että Siru ja Helmi kyhjöttävät laitumella kylki kyljessä ja Oona pysyttelee erakkona kauempana väistellen Sirua mahdollisimman kaukaa. Mutta nyt Siru ja Oona kyhjöttivät kylki kyljessä ja herranjestas, söivät samasta heinätuposta! Helmi taas oli ajettu kauemmaksi erakoimaan. Helmin toinen takajalka oli myös potkittu ilkeän näköisille haavoille, varsa raukkaa. Oma teoriani on, että Oona on höyhentänyt Helmin, päässyt Sirun suosioon kovisprinsessana ja sen jälkeen Helmi on ajettu laitumen nurkkaan häpeämään häviötään alle metriselle lihapullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti