perjantai 20. heinäkuuta 2012

Hieno raviponi-Oona!


Jee! Ravit menivät loistavasti! Oona ylitti lähes kaikki odotukset ja lopulta päästiin sijalle 6/9! :) Ennätyksestä jäätiin alle puoli sekuntia, eli oli todella lähellä ettei oltaisi parannettu sitä!

A-Ponit tasoitusajo 1100m Etus.3-v. p.3.30.0 + 20m/3,5s P.80€

1. 4 Golden Girl / Jenni Rautiainen 2.55,6 80€ 1100:4
2. 2 Little Gladiator / Anniina Kuhna 3.02,1x 40€ 1100:2
3. 5 Niemenpellon Zäpäkkä / Vilma Lepistö 3.03,3x 24€ 1100:5
4. 8 Algabay Amaranth / Jenna Rissanen 3.32,8 16€ 1100:8
5. 3 Evette / Saana Ryösö 3.33,7x 8€ 1100:3
6. 9 Sörbys Zonata / Mirka Kallio 3.26,8 1140:1
7. 1 Leijonamielen Riiviö / Miia Parkko 3.36,2x 1100:1
8. 6 Moonshine's Night Star / Heta Pasanen 3.50,1 1100:6
7 Björkåsens Pelé / Milana Ahtiainen hllx 1100:7

Väliajat: 2.57.5/Golden Girl 2.54.0

Mutta nyt voitaisiin aloittaa ihan alusta tämän päivän tapahtumat: Tulin tallille puoli kolmen maissa ja otin heti Oonan sisälle harjattavaksi ja letitettäväksi. Eilen tekemäni häntä-letit menivät niin pilalle, että kutsuin Suvin tekemään ne puolestani ;) Kun Oonalla oli kalanruoto-letit otsiksessa sekä hännässä, iskä tuli ja lastattiin Oona traileriin. Pakko vielä mainita miten hienosti Oona meni tänään traileriin molemmilla kerroilla!

Saavuttiin raviradalle ennen puolta viittä ja seurailin siinä mitä muut tekivät poniensa kanssa ja yritin olla samassa rytmissä. Kun olin saanut Oonan valjastettua, kävin ajamassa yhden verryttelykierroksen radalla. Oona oli aikamoinen energia-paukku, kipitti menemään kuin viimeistä päivää tuijotellen samalla pelottavia ihmisiä, kylttejä, puskia ja hiekkaa radan varrella. Mutta mentiin kyllä oikeasti kovaa, poni painoi ihan tosissaan ohjalle kun en laskenut menemään täysiä! Kierroksen jälkeen palasin varikolle ja kävelin hetken ennen kuin menin vetämään toisen lämmittelykierroksen radalla. Taas Oona säikkyi kaikkea, kuten esimerkiksi äitiä, joka moikkasi radan laidalta :D


Verkan jälkeen seisotin Oonaa hetken trailerin takana, kunnes muut alkoivat irrotella ponejaan ja lähteä hölköttelemään varikolla. Tein sitten samoin, mutta ei ehdittykään pitkälle ennen kuin kuulutettiin ponilähdön esittelyyn yksi minuutti. Jaahas, ei auttanut muuta kuin kaikkien kiiruhtaa radan portille, Suvi laittoi Oonalle sekin kiinni kun poneja jo kuulutettiin radalle. Vähän sai yleisö odottaa, ennen kuin päästiin siistissä letkassa radalle, minä ja tuijotteleva Oona kärjessä.

Tuimana esittelyyn :D

Mentiin omille volttauspaikoille, enkä enää ehtinyt jännittää. Jotakin ihmeellistä voltissa tapahtui, kun yhtäkkiä yksi poneista oli poikittain minun ja Oonan edessä, mutta en sitten tiedä kenen vika se oli eikä sillä niin väliäkään. Päästiin starttaamaan tosi nopeasti, mutta Oona ei tajunnut lainkaan, että nyt kisataan, poni vaan köpötteli vaikka muut meni 40m edellä. Hissukseen kirittiin toisia kiinni ja aina kun yritin käskeä kovempaan vauhtiin, Oona alkoi mennä jotain sekametelisoppaa jolloin oli pakko vaan antaa sen mennä omaa vauhtiaan. Ensin ohitettiin yksi poni, sitten toinen, kolmas ja vielä neljäskin (muistaakseni, olin niin keskittynyt, etten muista enää tarkasti :D). Loppusuoralla yksi poni kuitenkin tuli vielä ohi ja vei juuri ja juuri viimeiset rahat. Mutta ei haittaa yhtään, tuntui aika mahtavalta vaikka oltaisiin varmasti pärjätty paremmin jos Oona olisi juossut samaa vauhtia kuin verkassa. Kärkikolmikko otti sellaset keulat, ettei sinne ollut muilla mitään asiaa, mutta eipä me sinne tähdättykään :) Tyytyväisinä poistuttiin radalta, poni sai vesipesun ja omenaa palkkioksi ennen kuin lähdettiin kotiin :)

6 kommenttia:

 1. Turhaa jännitit niin paljoa!! Onnnea teille! :))

  VastaaPoista
 2. Mistä olet hankkinut Oonalle tuon liilan riimun joka on tuossa sinun bannerissa? Ja postaat ihania postauksia ja Oona on muutenkin super söpö!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi tuttu osti riimun Horzen myymälästä joskus pari vuotta sitten, mutta netissä sitä ei ole näkynyt :) Ja kiitos kehuista!

   Poista