maanantai 14. marraskuuta 2011

Tehtävärataa ja edistystä laukassa

Eilen tosiaan pidin tunnin Mimmille ja Miinalle, Miina meni Oonalla ja Mimmi Ruusulla. Rakennettii Merikan (siskon) kanssa kentälle tehtävärata, joka sisälsi pysäytyksen (1), puomikujan (2), jumppapallon kuljettamisen (3), pääty-ympyrän puomeilla (4), styroksipalan kuljetuksen estetolpasta ämpäriin (5) ja pienen esteen hyppäämisen (6). Alla vielä kuva radasta:
En nyt jaksa enempää kertoa siitä tunnista, se oli kuitenkin aika tavallinen :) Tässä kuitenkin pari kuvaa:
Miina&Oona
Oona ei ihan tajunnut tuota puomikujan ideaa..?
Mimmi&Ruusu

Miina&Oona
Oona laukkaa! Ja hyvin muuten laukkasikin!
Mimmi&Ruusu

Tänään taas juoksutin Oonaa. Onneksi kentällä on edes pieni valo, sillä tänään tuli pimeää jo varmaan puoli viideltä! Sen pienen lampun valossa juoksutin Oonaa liinassa n. 20min, poni oli taas ihan täpinöissään laukassa :) Oona on kehittynyt ihan valtavasti tuossa laukkaamisessa, kesällä miulla ei ollu toivoakaan saada sitä liinassa laukkaamaan, nyt melkein rittää kun sanoo "laukka" :) Ja parasta siinä on, että poni ei lähde ajamalla laukkaan, vaan ainoastaan käskystä! Kokeilin sitä tänään niin, että ensin pyysin sitä laukkaamaan, sitten siirsin käyntiin ja sitten pyysin reipasta ravia. Ei menny Oonalla käskyt sekasin :D

Tutkin eilen illalla miun vanhoja tallipäiväkirjoja, joihin olen kirjoittanut joka ikisen tallikerran siitä alkaen, kun aloin Maijalla shettiksiä hoitamaan. Sieltä huomasin, että vuosi sitten (tai oikeastaan viikkoa vaille vuosi sitten) kokeiltiin Oonan kanssa pulkkaratsastusta, eli silloin oli jo lumet! Missäköhän tämän vuoden ensilumi viipyy? En malta odottaa hiihtoratsastusta, hankikahlausta ja hangessa laukkaamista (tämän toteutan Sirulla)! Ja valkoinen joulu pitää ehdottomasti olla! Tilasin muuten tänään Oonalle joululahjan, ostan sille silatyynyn, y-rintaremmin ja niskatyynyn. Mutta hyshys, ei saa kertoa Oonalle!

1 kommentti: