sunnuntai 14. elokuuta 2011

Ostoksia ja yllätys!

Eilen illalla sain sähköpostiin viestin, koskien myytäviä koppakärryjä. Ihastuin niihin kuvan perusteella ja tänä aamuna ajoimme iskän kanssa parin tunnin päähän niitä katsomaan! Kärryt oli juuri sellaiset, joita etsinkin ja vieläpä aika halvat ;) Ostimme sitten ne ja saimme kaupanpäällisiksi ihan hirveästi tavaraa: kolme loimea (2 ötökkä- ja yksi sadeloimi), 3 silatyynyä (kaikki liian lyhyitä Oonalle...), satulavyön ja 6 satulahuopaa!! Huovista viisi on Oonalle sopivia, yksi full-kokoinen estehuopa on liian pieni :) Lisäksi ostin ravisuitset ja sellaset kankaiset ajo-ohjat. Näiden tavaroiden kanssa sitten suunnattiin tallille, jätettiin ne sinne ja lähettii kotii syömää :)

Satulahuovat :)

Illalla tulin Merikan kanssa tallille. Haettii Noora M.n ja Merikan kanssa Oona ja Vimpula laitumelta ja harjattii ne tallissa. Noorasta tuli muuten Vimpulan hoitaja ;) Valjastettii Oona ja säädin uusien suitsien kanssa... Ne on varmaan cob-kokoset O.o Jouduin tekemään lisää reikiä poskihihnoihin ja turpahihnaan ihan reilusti. Otsapanta menee niissä jotenkin jännästi, mutta ihan sama :) Kokeiltii uusia koppakärryjä melkein-uusien-valjaiden kanssa ja hyvät oli!

Uudet kärryt! Ne on tarkoitus maalata mustiksi ja laittaa istuinpehmuste penkkiin

Käytii Merikan kanssa ajamassa Onzkulla 6 km reipas lenkki ja otettiin vähän vauhti-pätkiä. Noora jäi Vimpulan kanssa tallille, koska kuten aiemmin jo kerroin, Vimpulalta puuttuu kenkä. Oona oli ajaessa tänään ärsyttävä säätäjä, yritti kääntyä kotiin ja meni niin hitaasti kun vaan pysty... Jossakin vaiheessa alkoi poni olla niin herkkis, että lähti vauhilla eteenpäin pienestä hipasusta, mutta jumitti heti pian sen jälkeen. Ja säikkykin muka vielä! Reippaasti jouduin komentamaan, niin sitten meni ihan OK.
  Tallilla juoksutettiin Oonaa vielä hetki liinassa kentällä. Poni lähti hyvin raviin (pienestä käskystä) ja siirtyi myös sujuvasti käyntiin. Ainoastaan laukka oli hankalaa, en ehkä olekaan sisäistänyt Eijan antamia ohjeita laukannostoon. Oona vaan kaahotti, mutta nosti pari kertaa, kun Merika hoputti sitä perästä... Sovitettiin vielä kaikki loimet ja huovat läpi liikunnan jälkeen. Muut on hyviä, paitsi full-huopa ja silatyynyt.

Sitten miulla on teille iso yllätys! Oonan ihka ensimmäinen startti ravataan näillä näkymin 22.8.2011 Lappeessa! Maija ehdotti, että katsotaan kuinka poni menee lähdössä, vaikka jakoa kärkipäähän ei olekaan. Oonahan on sellanen harrastepallero, mutta on kyllä ihanaa saada se ravaamaan ihan oikeisiin raveihin! Maija lupasi ilmoittaa Oonan, jos paalulla olevat muut ponit ei näytä liian nopeilta. Odotuksia miulla ei ole startin suhteen, ihanaa tietysti olisi, jos Oonaa ei hylättäisi eikä se jäisi ihan viimeiseksi ;) Itse en voi ohjastaa Oonaa, kun ei vieläkään ole korttia, mutta Jurvasen Vilma toimii tällä kertaa kuskina. Pitäkää Oonalle peukkuja, jos se nyt starttiin pääsee!
Oona raviponin varusteissa syksyllä 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti