sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Virolahden mätsärit

klo 9.00 Lähtö kotoa tallille, matkalla käytiin hakemassa lainatraileri läheiseltä tallilta! Mukana näyttelyreissulla olivat iskä ja Merika, molemmat Oonan tunnollista palvelusväkeä ;)
Tallilla harjasimme Oonan huolella ja nypimme kaikki purut jouhista (ja niitä riitti!). Sitten pakkasin kaikki mukaan lähtevät tavarat, jonka jälkeen lastattiin Oona. Sitten päästiin matkaan!
 
klo 11.40 Saapuminen näyttelypaikalle. Oonalle ei meinannut saada edes suitsia päähän kun se oli niin innoissaan uudesta paikasta! Siistittiin poni vielä kerran puruista (joita trailerissa oli lennellyt Oonan päälle), suihkutin karvaan Show Sheeniä ja sitten mentiin verryttelemään. Otettiin pihalla hieman käyntiä ja ravia, jonka jälkeen Oona sai poseerata kameralle (vaikka ponia olisi kyllä kiinnostanut syöminen paljon enemmän) :)
 
 
klo 12.25 Oonan vuoro kehässä. Kaikki hevoset arvosteltiin yksi kerrallaan ja kaikki saivat joko ykkös-, kakkos- tai kolmospalkinnon, joiden mukaan hevoset jaettiin loppukehiin palkittaviksi. Oona seisoi nätisti kehässä, vaikka vieressä pönöttänyt kukkaämpäri houkuttelikin aivan kamalasti! Käynti ja ravi menivät myöskin omasta mielestäni hyvin, Oona hidasti nätisti kulmiin, joten saatiin tehtyä aika ehjää kolmiota.
 
 
klo 12.30 Totuuden hetki. Tuomari kaikeksi onneksi piti Oonan ulkonäöstä ja palkitsi ponin ykköspalkinnolla!! Olin niin tyytyväinen! Koko näyttelyssä aika harva sai ykkösen, joten tuomarin linja ei ollut todellakaan mikään löysä! Hienon ruusukkeen lisäksi kaikki ykkösellä palkitut saivat myös tuotepalkinnon, joko helosania tai tervalaastaria, joista itse valitsin jälkimmäisen.
Jostakin syystä Oona pelkäsi tuomaria ihan kuollakseen, eikä antanut tämän asettaa ruusuketta suitsiin. En välillä ymmärrä tuota ponia yhtään.. :D
 
Huomaa kauhistunut ilme, kun Oona valmistautuu pakenemaan poninsyöjä-tuomaria!
 
klo 12.35 Oona traileriin odottamaan BIS-kehää. Koska Oonan arvostelun ja loppukehän välillä oli tosi paljon aikaa, lastasimme Oonan takaisin traileriin odottelemaan. Sillä aikaa ehdimme itse syödä eväät ja seurata muiden hevosten arvostelua.
 
klo 14.40 BIS-kehä. Kaikki me ykköspalkinnon saaneet, sekä kakkosista BISsiin ylennetyt kävelimme kentällä, kun tuomari palkitsi yksi kerrallaan hevosia erikoispalkinnoin. Jaossa oli mm. Paras esittäjä, Lennokkain liike, Diivoin Daami, Yhteensopivin pari ja tietysti BIS ykkönen, kakkonen ja kolmonen. Ja kyllähän Oonakin yhden erikoispalkinnon sai: nimittäin Diivoin Daami -tittelin! Poni taisi vakuuttaa tuomarin diivamaisella käytöksellään palkintojen jaossa :D
Ruusukkeen lisäksi saimme valjasrasvaa, lippiksen ja ponin karvaan suihkutettavaa glitter sprayta!
 
Iik, taas se tuomari!
 
klo 15.20 Lähtö kotia kohti. Lastattiin taas Oona koppiin, otettiin kaikki tavarat autoon ja käytiin hakemassa kanttiinista kakkua ja Oonan arvostelupöytäkirja. Sitten lähdimme ajamaan takaisin tallille!
  
 
Tässä vielä arvostelu, jos kuvasta ei saa selvää! :)
Rakenne: hyvä tammaleima, edustaa tyypillisiä shetlanninsaarien ponia, sopusuhtainen ja leveä edestä. Tosi kaunis pää.
Liikkeet: käynti: hyvä yliastunta, hyvä työntö takaa. Ravi: tahdikas ja lennokas. Matkaavoittava.
Luonne: tosi kiltti ja rauhallinen. Esiintyy edukseen.
Yleisvaikutelma: siisti, hyvin valmisteltu.
 
Yhteenvetona: Päivä oli erittäin onnistunut ja Oona käyttäytyi hienosti! Saatiin paljon palkintoja, joten kannatti ajaa Virolahdelle asti esiintymään ;) Lisäksi Oona yllätti lastauksessa: kaikilla kolmella lastauskerralla Oona käveli tänään suoraan traileriin ilman raippaa tai työntöapua, jumittamatta kertaakaan! Olen niin tyytyväinen! :)
 
Kaunein ♥

27 kommenttia:

 1. Onnea! Itsekkin tänään "sijotuin", mutta vaan estekisoissa:)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Oona on kyllä sievä! :)

  VastaaPoista
 3. Oi menipä hyvin! :) Tosi kivan näkönen poni on kyllä, noi liikkeetkään ei oo pahat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Oonalla on (ainakin jo tuomareihin on uskominen) hyvät askellajit, mutta raviponiksi saisi olla vähän nopeampi ravi :D

   Poista
 4. Olin itsekin samoissa mätsäreissä hoitoponini kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Onnea! (:
  Oona on tosi söpö! <3

  VastaaPoista
 6. Voitko kertoa mitä noissa arvostelukohdissa lukee, kuvasta ei saa selvää? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, arvostelu meni siis näin:
   Rakenne: hyvä tammaleima, edustaa tyypillisiä shetlanninsaarien ponia, sopusuhtainen ja leveä edestä. Tosi kaunis pää.
   Liikkeet: käynti: hyvä yliastunta, hyvä työntö takaa. Ravi: tahdikas ja lennokas. Matkaavoittava.
   Luonne: tosi kiltti ja rauhallinen. Esiintyy edukseen.
   Yleisvaikutelma: siisti, hyvin valmisteltu.

   Poista