torstai 13. joulukuuta 2012

Välillä vähän kuulumisia!

Varoitus: tämä on minun mittapuullani kamalan pitkä postaus ilman tuoreita kuvia, mutta toivottavasti jaksatte kuitenkin lukea! :)

Tiistaina Oona oli todella ihana! Aluksi opetin sille sitä raipan nostamistemppua käytävällä ja poni oli todella hyvä siinä, mutta enpä kerro siitä vielä tarkemmin ennen kuin viikkokatsauksen videossa! Sen jälkeen mentiin pihalle, laskin ponin vapaaksi ja alettiin leikkiä taas seuraa johtajaa.

Aluksi mentiin ihan käynnissä ja tehtiin pysäytyksiä, jolloin annoin Oonalle pienen palan leipää. Sitten alettiin ravata ja lopulta mentiin jo ihan pukkilaukkaakin :D Oona oli tosi energinen ja innoissaan, ja veti mitä hauskempia jänisloikkia pitkin pihaa! Eikä se karannutkaan kuin kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla trailerin haisteleminen osoittautui mielenkiintoisemmaksi kuin minun jahtaamiseni, mutta kun juoksin itse trailerin ohi, lähti Oona hirmuista kiitoa perään. Toisen kerran poni harhautui Ruunan tarhalle, mutta tuli takaisin kun muutaman kerran kutsuin. Ihan paras poni ♥ Sen kanssa on yleensä parasta juuri silloin kun vähiten odottaa :)

Oona viime talvena :D

Keskiviikkona sitten olikin taas Oonan vuosittaisen painajaisen aika, kun oli aika kutsua eläinlääkäri rokottamaan ja raspaamaan meidän pieni pallukka. Oonahan pelkää eläinlääkäriä ihan kuollakseen.. Otin ponin käytävälle ja harjasin sen ennen eläinlääkärin tuloa. Kun ell sitten tuli, Oona taisi tunnistaa tyypin, sillä se sai heti paniikin, kun tämä yritti vain silittää sitä kaulasta! Pidin sitten ponia tiukasti riimusta kiinni sen aikaa, että ell sai laitettua nopeasti rauhotuspiikin lihakseen ja sen jälkeen annettiin Oonan vaipua tarpeeksi syvään - ei nyt uneen, mutta kuitenkin -, ennen rokotusta. Rokotus meni tosi nopeasti ja helposti, mutta raspaus olikin aika inhottavaa. Siis inhottavaa minun mielestäni, sillä jouduin auttamaan siinä kaivamalla Oonan kielen sen suusta ja pitämällä sitä suun ulkopuolella kiinni samalla kun kannattelin toisella kädelläni ponin päätä ja ell raspasi hampaat. En ymmärrä, miten yksikään hevonen antaa tehdä tuon ilman rauhoitusta! :o

Kun eläinlääkäri sitten lähti, talutin huojuvan Oonan karsinaan lepäämään, mutta poni väsähti niin ettei oveakaan saanut kiinni, kun sen lihava takapuoli oli edessä. Jätin sitten oven auki, sillä eihän poni sellaisessa unenpöpperössä minnekään lähde, mutta olinpa taas väärässä. Vähän ajan päästä kuului kavioiden kopsetta kun poni lähti karsinasta hoippuen kohti Ruunan karsinassa näkyvää heinäkasaa. Hyvä jos poni kestää edes tolpillaan, niin se miettii jo ruokaa! Outo eläin? :D Vein sitten Oonan takaisin karsinaan ja jäin sinne kaikessa hiljaisuudessa istumaan ja silittelemään nuokkuvaa Oonaa. Oltiin siellä ihan rauhassa reilut puoli tuntia, kunnes Merika tuli iskän kyydillä tallille. Sitten jätin Oonan yksinään karsinaansa virkistymään kun mentiin ratsastamaan Sirulla.


Rauhoitettuna vuosi sitten!

Mentiin Sirulla pellolla ja minä menin ensin, ihan siltä varalta että minä otan sitten ne alkurodeot jos sellaisia tulee. Eipä tullut, vaan poni oli tosi laiska, siihen asti kunnes kuumui laukassa. Sitten sieltä tuli jotakin ihme pomppuja, ehkä pieniä pukkejakin, en ole ihan varma. Kun sain Sirulla yhden rauhallisen laukkakierroksen tehtyä, oli Merikan vuoro. Alkuun Siru oli ihan kiva, mutta alkoikin sitten pöllöilemään, kun pellon ohi ajoi siis ihan hirveen karmee traktori. Siru lähti vetämään kiitopukkilaukassa ympyrää, mutta hidasti pian ja Merika kesti selässä. Mutta kun senkin jälkeen Siru pukitteli aika paljon, päätettiin vaihtaa niin että minä menisin sillä jotta se rauhottuisi. Kyllähän minäkin sain aika mielenkiintoisen rodeon, joka meni suunnilleen näin: laukannosto, rynniminen, pukki, pukki, raippaa, liukupysähdys ja kompastuminen. Sen jälkeen Siru meni nätisti (tai nätisti ja nätisti) yhden kierroksen laukassa, ja sitten lopetettiin. Mutta eipähän tule tylsää, kun poni tekee yksinkertaisistakin asioista extremeä! :D

Samanlainen tilanne viime talvelta :D

Tänään en olekaan vielä päässyt tallille, mutta toivottavasti pääsen, jotta voin jatkaa Oonan kanssa temppukoulua. Mutta tulevasta viikonlopusta vielä sen verran, että sitten saatatte saada jopa videopostauksen! Meillä on nimittäin mahtava idea Merikan ja Elinan kanssa viettää viikonloppuna yö tallilla! Siitä tulee hauskaa! :)

5 kommenttia:

  1. Mä tykkään välillä lukea näitä peruspostauksiakin, vaikka toi teijän joulukalenteri onki tosi kiva :D Eikä se mitään haittaa, ettei oo uusia kuvia - mun mielestä se ei oo blogin a ja o, että on kuvia, vaan nimenomaan tekstit. Kuvat (ja videot) tuo vaan kivaa lisää, ja sitä paitsi vanhatkin kelpaa mainiosti (: Odottelenkin sitten sitä videopostausta, jossei se siis syystä tai toisesta peruunnu :D

    VastaaPoista
  2. Hihii mun ponskin hampit raspataan ilman rauhotusta :D! mut jee vähäks kivaa et tulee videopostaus!

    VastaaPoista
  3. "talutin huojuvan Oonan karsinaan lepäämään, mutta poni väsähti niin ettei oveakaan saanut kiinni, kun sen lihava takapuoli oli edessä."

    repesin aivan täysin XD

    VastaaPoista