sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ravipäivä!

Tässä postauksessa ei ole vielä kuvia, mutta lisään niitä sitten jos joku on meitä siellä kuvannut ja viitsii lähettää joitakin ottamiaan kuvia! :)

Tänään oli siis ne ravit Kouvolassa! Tultiin kuudensiksi ajalla 3.30,5, mutta syytän huonosta ajasta radan kamalaa pohjaa ja kiilailevia poneja :D Oonaan olen todella tyytyväinen, vaikka en tiedäkään miksi. Aika oli surkea eikä sijoituskaan mikään hurja, mutta silti olen tyytyväinen! On se vaan niin paras poni :)

Aamulla heräsin yhdeksältä, söin, pakkasin loput tavarat ja sitten iskä kävi heittämässä mut kymmeneksi tallille. Pakkasin lisää kamoja, harjasin Oonan ja tein sille letit otsatukkaan ja harjaan. Sitten iskä tuli takasin, lastattiin Oona ja tavarat ja päästiin matkaan yhdeltätoista vähän aikatauluista jäljessä.

Saavuttiin radalle kahdentoista jälkeen, purettiin Oona trailerista ja sitten iskä talutteli ponia sen aikaa kun minä kävin hakemassa kilpailunumeron. Tällä kertaa Merika ei päässyt mukaan auttamaan, joten oltiin iskän kanssa kahdestaan. Valjastin Oonan, sulloin kilpavaatteet toppavaatteiden päälle ja lähdin sitten verryttelemään. Aluksi käveltiin varikolla, mentiin sitten radalla yksi kierros, ja koe- ja opetuslähtöjen välissä vielä toinen kierros. Oona tuntu verkassa tosi hyvältä ja meni reippaasti (kuten oikeastaan aina verrytellessä radalla), mutta otti ravihevosista aika paljon laukkoja. Välillä saatiin kyllä myös tosi kovaa ravia kun hevoset jylisteli ohi! :)

(c) Hanna Seppälä, kiitos kuvasta!

Oona ehti seisoa traikun luona vain monté-lähdön ajan eli hieman liian vähän aikaa. Sitten piti kuitenkin alkaa kerääntyä varikolle esittelyä varten. Päästiin omalle paikalle volttaamaan, mutta ensimmäisellä kerralla lähtö uusittiin (ei kuitenkaan mun takia, vaikka vähän pihalla olinkin!). Toisella kerralla volttaus meni jotenkin ihan sekasin; yhtäkkiä vaan seisottiin seiskan kanssa muiden paalunponien edessä, mutta silti lähtölaskenta jatkui. Jouduin tosi kiireellä pujottelemaan meidät oikealle paikalle ja jäätiin pikkasen jälkeen, mutta päästiin kuitenkin matkaan. Heti alkuun seiska alkoi kiilata eteen ja melkein koko matkan ajan joku oli tulossa eteen tai sivusta päälle. Aika inhottavaa! Välillä Oona joutui melkein puristuksiin toisten kärryjen väliin, kun kukaan ei tainnut katsoa ympärilleen.. Jouduin ihan jatkuvasti hidastamaan Oonaa, ettei mentäisi toisia päin. Maaliin tultiin kuitenkin seitsemänsinä, mutta yksi poni meidän edeltä hylättiin, joten tultiin kuudensiksi! Saatiin vikat rahat eli hurjat 10 € :D

Startin jälkeen kävelytin Oonaa varikolla ja selostin katsomaan tulleelle Riinalle lähdön tapahtumista. Sitten purettiin Oona, laitettiin sille loimia ja lastattiin traileriin. Sitten lähdettiin ajamaan takaisin tallille, jossa poni pääsi vielä hetkeksi tarhaan sekoilevien Sirun ja Helmin luokse ennen iltaruokaa :)

Tavoitteetkin saavutettiin lähes kaikki tänään, vain aika oli 0,5 sekuntia yli tavoitteideni!

- ei hylkyä
- ei viimeisenä maaliin
- ei ollenkaan laukkaa
- aika alle 3.30


 
2. ponilähtö klo 13:50 A-Ponit tasoitusajo 1100 m Kaakon Neula & Naskali -lähtö p. 3.15.0 + 20 m/ 3,5 s P. 100 e.
Hevonen / Ohjastaja Aika Kerroin Palkinto Matka:rata
1. 8 Linnestofta Happiness / Siiri Salonen 3.21,5 100 € 1100:8 Selostus / Video
2. 11 Käpplinge Azalea / Nina Hänninen 3.11,6 x 50 € 1160:1 Selostus / Video
3. 10 Lilla Ragimund / Oona Kittelä 3.15,7 30 € 1140:1 Selostus / Video
4. 4 Dark Moon / Iina Kiljunen 3.26,3 20 € 1100:4 Selostus / Video
5. 7 Animatzoo Little Flea / Veera Pietiläinen 3.29,8 x 10 € 1100:7 Selostus / Video
6. 6 Sörbys Zonata / Mirka Kallio 3.30,5 10 € 1100:6 Selostus / Video
7. 13 Bernoban Pompula / Jonna Valo 3.11,2 x 1220:1 Selostus / Video
8. 3 Rocky Oliver / Julia Vauhkonen 3.32,1 x 1100:3 Selostus / Video
9. 5 Norlandas Sunset / Vilja Kivinen 3.37,8 x 1100:5 Selostus / Video
10. 1 Aarteen Ti-Ti-Uu / Sara Virolainen 3.38,3 x 1100:1 Selostus / Video
11. 2 Retuperän Ursula / Tinja Salonen 3.49,7 x 1100:2 Selostus / Video
9 Sammalisen Freddy / Maria Salminen hll 1120:1 Selostus / Video
12 Broängens Mr Bubbles / Rosa Nevalainen Poissa 1200:1 Selostus / Video

Väliajat: 3.32.5/Dark Moon
Lähdön rangaistukset
Henkilö Hevonen Rangaistuksen syy Rangaistus Sakko Kilpailukielto
Sara Virolainen Aarteen Ti-Ti-Uu laukkaavan hevosen huono hallinta Varoitus ohjastajalle
Nina Hänninen Käpplinge Azalea lähdön uusinnan aiheuttaminen (volttilähtö) Varoitus ohjastajalle
Nina Hänninen Käpplinge Azalea väärä volttaus Varoitus ohjastajalle

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tähän päivään ja varsinkin Oonaan, joka jaksaa aina olla yhtä suloinen :) Jos joku oli tuolla raveissa ottamassa kuvia, niin ottaisin niitä mielelläni vaikka sähköpostiini oona.poni@luukku.com!

7 kommenttia:

  1. No ihan hyvinhän se meni (: Saitte melkein kaikki tavotteet täytettyä, ja sen viimisimmänki melkein, ettekä tavallaan "tiputtautunu" tosta lähtönumerostannekaan :D Pääsitte sitä paitsi maaliin ensimmäisessä puolikkaassa! (: Ja tärkeintä ehkä kuitenki, että teijän kokemukset taas lisäänty, ja olit tyytyväinen Oonaan :)

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän teil meni!!!Onnittellut molemmille.!
    t.Jenni

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus ja muutenki mielenkiintonen blogi lukea :)

    VastaaPoista
  4. mun paskalla kameralla en saanu kun 1 ainoan kuvan teistä, minkä just ja just voi kelpuuttaa, lähetän sen sulle sähköpostiin :)

    VastaaPoista