sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Energinen poni?

Tämä ja kaikki seuraavat kuvat sunnuntailta

Torstaina miun pikkusisko Noora kävi ratsastamassa Oonalla. Poni oli ihan kummallinen; yli-energinen ja levoton. Käytävällä ei halunnut seistä paikallaan ja kentällä alkukäynneissä se meni sellasta pikavauhtia, mitä en ole kyllä koskaan tuolta pullalta nähnyt.
  Niin kuin yleensäkin, pidin Nooralle tuntia. Laitoin ne tekemään voltteja, pysäytyksiä ja kevennyksen vaihtamista. Tällä kertaa Noora jaksoi valittamatta ratsastaa koko sen puoli tuntia, joka meillä oli tuohon ratsastukseen aikaa. Oona oli ihan sen oloinen, että laukka olisi irronnut helposti, mutta Noora ei halunnut kokeilla, en sitten tiedä miksi.


Perjantaina Maija soitti illalla, että Oona oli karannut (taas vaihteeksi), mutta ei antanut kiinni. Maija oli yrittänyt jo pari tuntia saada karkulaista leivällä ja kauralla kiinni, mutta Oona oli vaan jatkanut pakoaan. Silloin oli jo ihan pimeää ja kun ponikin on musta, on aika mahdollista että se jää auton alle juoksennellessaan tiellä. No, lähdettiin iskän kyydillä ajamaan tallille päin taskulampuilla ja porkkanoilla varustettuina. Onneksi Maija soitti kesken matkan ja ilmoitti, että naapuri oli saanut karkulaisen kiinni, joten me käännyttiin takaisin kotiin ennen kuin oltiin edes pitkälle ehditty ajaa.


Lauantaina en päässyt tallille, koska meillä oli häät Helsingissä ja ne veivät koko päivän. Oona oli arestissa sisällä rikottuaan aidan karatessaan tarhasta perjantaina.


Sunnuntaina eli tänään, mentiin tallille Merikan ja Kristan kanssa. Oona oli edelleen sisällä, koska aitaa ei vielä oltu saatu korjattua. Otettiin Oona käytävälle, ja kuten arvelinkin, poni oli ihan sekaisin. Torstain energisyys ja levottomuus oli kymmenkertaistunut sisällä seisomisesta; käytävällä stepatessakin polvet nousivat turvan korkeudelle. Tämän takia päätettiin juoksuttaa ponia irtona ennen ajolenkkiä. Oona juoksi ihan vapaaehtoisesti ympäri kenttää eikä antanut kiinni, kun oli aika lopettaa juokseminen. Vihdoin, kun saimme energia-palleron kiinni, valjastimme sen tallissa. Ajaessa Oona oli aluksi energinen, mutta hyytyi aika nopeasti joutuessaan välillä vetämään jopa kolmea! Ajettiin noin 6km + Männistön pihassa ravia ympäriinsä. Puolimatkassa Oona oli jo oma laiska itsensä. Tallilla paijailun ja harjauksen jälkeen Oona joutui takaisin karsinaan, tosin aika tyytyväisenä huomatessaan heinämytyn karsinan nurkassa.

Videolta otettu pysäytyskuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti