keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tavallinen päivä tallilla

Otsikointi oli taas kamalan vaikeaa! :D

Siis milloinkohan olen viimeksi kirjoittanut tänne blogiin meidän tavallisista kuulumisista..? Viime postaukset ovat olleet Tyyneä, temppukoulua ja blogin synttäreitä yms! Eilen saatiin vihdoin kuviakin tallilta kun mentiin sinne sen verran aikaisin, joten nyt on hyvä kirjoittaa kuvienkin kera :)

Kun tultiin tallille, kuvailin hetken aikaa tarhoissa möllöttäviä hevosia. Ballett makaili suloisesti heinäkasalla, Töhö poseerasi aurinkoa vasten ja Lobe hinkutti naamaansa heinähäkkiä vasten naama irvessä, olihan siinä kuvattavaa :)


Päätettiin lähteä sitten maastoon, minä Oonalla ajaen, Jenni Ykällä ratsastaen ja Merika kärryissä Kasia taluttaen. Hain Oonan tarhasta ja laitoin sen pikkutallin käytävällä kuntoon, jonka jälkeen vain odottelin että toiset olisivat valmiita. Sitten lähdettiin maastoon, päätettiin käydä "hiittisuoralla", jotta Kasikin saisi oikoa jalkojaan vähän kovemmassa vauhdissa. Matkan varrella tapahtui kuitenkin eräs välikohtaus; huomasimme, että edestäpäin tuli auto vastaan, ja heti sen jälkeen huomasimme takaa tulevan moottorikelkan. Kasi ja jopa Oona hermostuivat kelkasta, joka tuli käden heilautuksista huolimatta todella lähelle. Merika hyppäsi pois kärryistä taluttamaan Kasia, joka alkoi hyppiä paniikissa. Moottorikelkkailija vain kaasutteli takanamme, jolloin Oonakin meinasi lähteä käsistä. Onneksi kelkkailija kääntyi pian pellolle, joten hevosetkin rauhoittuivat hieman. Vastaantuleva auto onneksi odotti pysähdyksissä sen aikaa että päästiin ohi, jonka jälkeen päästiin turvallisesti jatkamaan matkaa, hevoset olivat tosin sen jälkeen vähän turhankin säikkyjä :/ Järki käteen niiden moottorikelkkojenkin kanssa!

Kuka nyt haluaisi ajaa tälläisen söpöläisen yli? :o

Tallille (umpijäässä) palattuamme, purin Oonalta varusteet pois ja sitten menimme kentälle jatkamaan espanjalaisen käynnin harjoittelua. Sen jälkeen otettiin vielä pieni hetki seuraa johtajaa (joka on niin hauskaa, että voisin leikkiä sitä Oonan kanssa koko ajan!), ja Oona otti suloisia hyppelyspurtteja! :) Laitoin kameran kuvaamaan kentän nurkkaan ämpärille, joten sain pari kivaa pätkää videollekin!Leikkimisen jälkeen palautin Oonan tarhaan hätäilevän Vimpulan luokse ja otin tilalle Töhön. Laitoin Töhiksen käytävällä valmiiksi ja menin sitten kentälle nousemaan selkään. Olen jostakin syystä innostunut nyt ihan hirveästi ilman satulaa ratsastamisesta, joten menin taas siten! Tämä oli itseasiassa jo vissiinkin neljäs kerta peräkkäin ilman satulaa, enkä ole vieläkään tippunut! Ihmettelen kyllä suuresti, kuinka olen oppinut pysymään Töhön järkyttävääkin järkyttävämmässä ravissa, mutta niin siinä vaan on käynyt :) Ensimmäisellä kerralla pystyin ravaamaan about 10m, nyt jo parhaimmillaan pari kierrosta! Viikonloppuna saatan kokeilla pieniä esteitä ilman satulaa, jos vaan pohja on tarpeeksi epäliukas enkä ala jänistää :D

12 kommenttia:

 1. Kuva kuulumispostaud, ja ihania sekä hienoja kuvia! (: Apua, Oona tosiaankin on ihan ylisöpö! :D <3

  VastaaPoista
 2. Oona on söpö ja onko Oona millä talilla ?

  VastaaPoista
 3. Mulla vaan alko kiinnostaa että tunteeko oona sut ja luottakse suhun? mut kiva postaus ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon on itseasiassa aika vaikea vastata! Kyllähän se luottaa, antaa tehdä kaikkea ja silleen, mutta en usko että meillä on kuitenkaan mitään vahvaa "luottamussuhdetta", mistä monet tuntuvat puhuvan. Ja uskoisin, että Oona tuntee minut (ainakin siitä kun annan sille leipää :D), kyllähän se joskus hörisee :) Ja tietysti kaikki seuraa johtajaa yms. luokse tulemiset Oona tekee parhaiten minun kanssani, mutta se voi varmaan johtua ihan siitäkin, että olen itse ne sille opettanut. Mutta hyvä kysymys, en todellakaan tiedä :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Kivat noi videot! Söpö toi Oona<3(;

  VastaaPoista