lauantai 30. maaliskuuta 2013

Huoli pienestä ponista

Tänään Oonalla oli vaihteeksi vähän kevyempi päivä. Aluksi otettiin siitä maaliskuun (unohtuneet) rakennekuvat, jonka jälkeen opetin hetken taas espanjalaista käyntiä, ja sen jälkeen Jenni ratsasti ponilla pelkällä riimulla!


Oona oli ratsastaessa tosi kiltisti, se ei edes heittänyt Jenniä (tahallaan) selästä. Kuitenkin Jenni tippui sen kaksi kertaa, ei onneksi kuitenkaan sula-sohjo-muta lätäkköön :D


Myöhemmin menin vielä kuvailemaan Oonaa tarhalle. Ihmettelin, kun poni alkoi yhtäkkiä väännellä päätään eri suuntiin ja aukoa suutaan. Se oli aika huvittavaa, joten otin siitä joitakin kuvia! Sitten aloin huolestua. Oona jatkoi pään vääntelyä, ja kun se otti hieman heinää kasasta, se ei ollenkaan pureskellut, vaan näytti kuin se olisi yrittänyt vain nieleskellä niitä. Sama jatkui, joten otin Oonan talliin tutkittavaksi. Se vaikutti muuten kaikin puolin aivan normaalilta, mutta tuo syöminen ja pään epätavallinen vääntely... Vein Oonan takaisin tarhaan, jossa se heti ensiksi valtasi heinäkasan Vimpulalta. Olin jo huokaisemassa helpotuksesta, kunnes huomasin että Oona vain työnsi pään heinäkasaan, nosti pois ottamatta ollenkaan heinää, väänteli päätä ja aukoi suuta. Ja se toisti tämän monta kertaa.


Kävin sitten pyytämässä Jutan (tallinomistajan) katsomaan Oonaa. Hampaista tai muualtakaan ei löytynyt mitään, joten ei sitten voitu muuta kuin jäädä seurailemaan tilannetta. Jutta lupasi pitää Oonaa silmällä, kun me jouduimme lähtemään kotiin. Illalla tulikin vielä viesti, että Oona söi huonosti jopa iltakaurojaan.. Aamulla näkee sitten, onko Oona saanut iltaheinät syötyä, toivotaan parasta ja pidetään peukut pystyssä, että tämä ei olisi mitään vakavaa!

Pikkukulta ♥

30 kommenttia:

 1. Voi Oonaa, toivottavast ei pahempaa!

  VastaaPoista
 2. vähän on ponilla mahaa :D <3 ja voiskohan ponilla olla ähky ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko ähkyyn, sillä näkyviä ähkyoireita ei ollut (piehtarointi, mahan pahoinpitely) ja suolistoäänet kuuluivat ihan normaalisti..

   Poista
 3. Paranemisia Oonalle!

  VastaaPoista
 4. Ompas kummallista toi suun vääntely :o mut toivottavasti ei tosiaan mitään pahempaa.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti Oona paranee! :) Millanen tarhaus systeemi teillä on, et ketkö on yhdessä/samassa tarhassa(hepat)? Monta tarhaa teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhoja on kuusi, joista yksi on pihatto. Pihatossa asuu Lobe, Kasi, Betsy ja Albus, viereisessä tarhassa Ballett, sen viereisessä Töhö ja Bella, ja seuraavassa Ykä. Tallipihan toisella puolella on kaksi tarhaa, joista toisessa on Oona ja Vimpula, ja toisessa Tauski. Toki nämä vaihtelevat välillä, mutta tällä hetkellä näin :)

   Poista
 6. onkohan mahdollista että oonalla on hammaspiikkejä vai onko hampaat raspattu vasta? Joka tapauksessa toivottavasti ei ole mitään vakavaa !:) Söpöjä kuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raspauksesta on 3 kk, mutta ei löytynyt piikkejä nytkään kun Jutta katsoi.. :(

   Poista
 7. Toivottavasti ei oo mitää vakavaa!!!!:/

  VastaaPoista
 8. Pakko oli painaa en tykännyt - nappia, voi pientä Oonaa. :-( toivotaan että ei olisi mitään vakavampaa!

  VastaaPoista
 9. Voi oona!! Toivottavasti se nyt ei ole mitään vakavaa);

  VastaaPoista
 10. onko kasille löytynyt jo koti ? tekisi kyllä mieli ottaa tuommoinen naapuritalliin !:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se ainakin vielä on :) Kysy ihmeessä siitä numerosta, jonka laitoin Kasi-postaukseen!

   Poista
 11. Ööö. Annatteko kädenlämmintä vettä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, en ole kokeillut minkä lämpöistä se on :D

   Poista
 12. Jos vesi on jää kylmää hevoset/ponit ei Juo tarpeeksi, koska se voi aiheuttaa kouristuksia mahassa. Siitä seuraa ummetusta tai pitemmin ähky. Heppa lopettaa syömisen jo aijemmin. Myös tuo kova syljen eritys kuuluu asiaan. Mutta hanasta tulevaa lämmintä vettä ei kannata käyttää, koska siinä muhii bakteerit. Se pitää kiehuttaa.. tulipa siitä pitkä. =D ei tuo kyllä tule kaikille, mutta kannattaa kokeilla. Toivottavasti auttaa! Paranemisia!! :)

  VastaaPoista
 13. No toivottavasti syy löytyy, mutta ekös Oona jo alkanutkin syödä! Todella hyvä asia!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eilen Oona söi jo tarhassakin heinää! :)

   Poista
 14. Onks Ooona impannu koskaa???

  VastaaPoista