keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sekalaista säätöä

Ohhoh, vähän taas jäänyt tämä postaileminen.. Miulla on ollut ihan kamala kiire, koulu on vienyt hirveesti aikaa ja tallilla käymisiäkin on pitänyt vähentää :( Meillä on nyt lukioinnon tappamis -jakso, joka päivä kahdeksasta kolmeen ja läksyjä siihen päälle. Lisäksi kokeisiin on liian pitkät koealueet, mutta onneksi suurin osa kokeista on jo takanapäin (tältä erää). Kerrankin olisi ollut useammalta päivältä jotakin kirjoitettavaa, mutta nyt ne tulee sitten kerralla kun en ole aiemmin ehtinyt tänne raportoida. Ja kaikki Taunon tallilta otetut kuvat on lauantailta, kun kamera ei ole viime päivinä kulkenut mukana!


Lauantaina Orvokki kävi pitkästä aikaa ratsastamassa Oonalla. Ratsukko meni ilman satulaa pihatiellä ja Oona oli.. noh, aika kamala. Käynti ja ravi meni ihan ok, mutta kun alettiin laukkaamaan, Oona pisti kunnon show'n pystyyn ja sitten lenteli ratsastaja mihin sattuu. Joka ikisellä laukkapätkällä Oona joko pukitti ratsastajan alas, stoppasi kesken laukan, painoi pään alas ja alkoi hyppiä tai hyppäsi sivulle, jne.. Ja ratsastaja lentää! Välillä ehdin napata Orvokin jalasta kiinni, ennen maahan mätkähtämistä, mutta joka laukkapätkällä Oona kuitenkin piruili. Kuuden tippumisen jälkeen haettiin satula ja Oona toimi heti pikkasen paremmin, mutta "säikähti" ojaa, jonka se on nähnyt jo sata tuhatta kertaa ja hyppäsi yllättäen sivulle  - ratsastaja lentää. Hieno homma Oona!

Huomio shettiskokoiset apinaratsastajat! Tervetuloa ratsastamaan rodeo-ponilla ilman satulaa! Jos pysyt koko tunnin kyydissä, saat tunnin ilmaiseksi, muussa tapauksessa maksat normihinnan ;)
t. epätoivoinen omistaja! :D


Lauantai-iltana käytiin vielä Merikan kanssa tallilla katsomassa Elinan ja Sirun ratsastelua, ratsastin vähän itsekin, harjasin ruunan ja sitten mentiin Merikan kanssa Elinalle yöksi, koska oltiin menossa seuraavana päivänä Elinan kisahoitajiksi.

Ruuna villinä :D

Aamulla herätys oli varttia vaille kuusi, tehtiin eväät ja lähdettiin eräälle toiselle tallille laittamaan Elinan kisaponia valmiiksi. Ajettiin sateiseen Haminaan, siellä kuluikin sitten koko päivä kisoja seuratessa ja helikopterikorva-mammutti-ponia hoitaessa :)


Maanantaina kävin pitkästä aikaa oikeasti ajamassa Oonalla. Poni oli selvästikin päättänyt korvata lauantaiset pelleilyt käyttäytymällä kuin pikkuenkeli; se tuli vastaan portille, eikä minun tarvinnut upota polviani myöten upottavaan mutaan :) Lenkillä Oona oli tosi reipas ja saatiin kerrankin ihan kovavauhtisia vetoja aikaiseksi!


Tiistaina Oonalla oli taas vaihteeksi vapaapäivä, koska käytiin Riinan kanssa ratsastamassa sen hevosilla, kuten viime viikollakin. Tällä kertaa Merika tuli kuvaamaan, kun mentiin ilman satulaa kentällä. Kaksi hullua heppatyttöä ja kaksi hullua hevosta, ei satuloita ja suitsina vain riimut ja pari narua. Voiko siitä tulla mitään muuta kuin ruumiita? :D Ihme kyllä, ollaan molemmat Riinan kanssa vielä hengissä (vaikkakin kivuissamme), koska päästiin maistamaan hiekkaa, kiitos terminaattori-Annin. Niistä tippumisista tuli hienot videot, jotka näette tuossa alemmassa Merikan tekemässä videossa :D Ekassa klipissä on Linda shettis, ja siinä kamalassa pätkässä, jossa vedän hirveästi "ohjista", menen Carmenilla, joka lähti vähän käsistä.. Kiljun siellä tippumisvideossa tosi kauniisti ;)


:D

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ja hauska toi video! :D Kivoja kuvia myös. Mä voisin ihan hyvin tulla Oonalla ratsastamaan, jos pituus ja paino vielä sallis... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, kiitos :)Olishan se kivaa, kun itse voisi ratsastaa Oonalla, mutta tuskin tästä enää lyhyemmäksi kasvan :D

      Poista
  2. Kunnon varusteet päälle. Tosi järkevää lähteä ratsastaa pelkällä riimulla jos ei kestä selässä ja hevonen vain riehuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, tosi järkevää tulla vaan anonyyminä siitä sanomaan. Olisit varmaan itse kestänyt selässä? Ai niin, tottakai olisit! :)

      Poista
  3. Turvaliivi ois hyvä juttu noihi tein harrastuksii! :) ootte HULLUJA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tosin taidettii itekki ottaa joskus sekuntikellolla aikaa kuka kestää kaikist pitkää selässä.... :D

      Poista
    2. hahhaa, hyvä idea! :D Harmi vaan että noi hepat on vähän liian rauhallisia rodeoon ;)

      Poista
  4. Huomio shettiskokoiset apinaratsastajat! Tervetuloa ratsastamaan rodeo-ponilla ilman satulaa! Jos pysyt koko tunnin kyydissä, saat tunnin ilmaiseksi, muussa tapauksessa maksat normihinnan ;)
    t. epätoivoinen omistaja! :D

    mitä maksais? (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kehtaa netissä sanoa, ettei tule valituksia, mutta ei ole paljoa! Laita sähköpostia oona.poni@luukku.com :)

      Poista