maanantai 12. maaliskuuta 2012

Temppuileva poni

Onpa hurjasti noussut tuo lukijamäärä! Kiitos :) Eilen, kun kirjoitin tuota synttäripostausta, lukijoita oli 62 ja nyt teitä on jo 67! On erittäin piristävää huomata, kuinka montaa nämä Oonan jutut kiinnostavat :) Siksi lisään nyt tuonne sivupalkkiin äänestyksen, jossa anonyymilukijat (eli he, jotka eivät omista google-tiliä ja pysty näkyvästi liittymään sivustoon), voivat ilmoittautua sen kautta.


Tänään Noora kävi ratsastamassa Oonalla. Koska koko viikonlopun oli satanut lunta, ei pellollakaan pystynyt enää menemään. Lisäksi tänään oli plussa-asteita niin paljon, että lumi oli inhottavan märkää ja tilsoista tuli kymmensenttisiä... Oona keksi tyhmän (omasta mielestään varmaan mainion) tempun, jota en todellakaan tahdo sen jatkavan! Tallilta poispäin mentäessä poni nimittäin kääntyy väkipakolla ympäri, oli askellaji sitten mikä tahansa. Miun superkiltti, pomminvarma, lähes pystyynkuollut Oona on alkanut temppuilemaan! :o


Temppuja Oona on alkanut opetella myös ihan pyynnöstäkin. Olen alkanut opettaa sille "anna tassu"-temppua, joka tuntuu aika helpolta. Yksinkertaisesti sanon "anna tassu" (jep, ponini on koira), nostan toisen etujalan polven takaa ylös ja heilutan jalkaa hieman edestakaisin. Sitten Oona saa leipää :) Toistetaan tätä aina muutama kerta kerrallaan ja aina välillä Oona nostaa jalan ilmaan ennen kuin ehdin edes koskea siihen :)

4 kommenttia:

 1. Ei mikään ihme, jos lukijoita olis piakkoin sataki - mie ainaki pidän tästä blogista, sun kuvistas sekä teksteistäs ja Oonan söpöilystä sekä metkuista todella paljon :) Kiva, jos Oonan oppimiset sujuu hyvin. Hausta tuo "anna tassu" :D Mie opetin sille lemppariponilleni saman käskyllä "kavio" sellasella pyytävällä äänellä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonasta tuli koira, kun aloitin tempun opettamisen tassulla ;)

   Poista
 2. Sellaisia ne ponit on, huomaavat kyllä milloin pääsee luistamaan. Olen vähän aikaa seurannut blogiasi ja näyttää että ponisi saa varsin useinkin periksi temppuilulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoinen näkemys sulla. Omasta mielestäni Oona ei pääse luistamaan temppuilulla varsinkaan jos itse olen sitä käsittelemässä. Eri asia on, kun se kiikuttaa pientä ratsastajaa miten sattuu, silloin minun täytyy puuttua asiaan. Lisäksi kirjoitan blogiin yleensä kaikki kommellukset, sillä kuka jaksaisi meidän ainaisia onnistumis-postauksia?

   Poista