torstai 15. maaliskuuta 2012

Hurrjaa kyytiä!

Kävelin tänään suoraan koulusta tallille, jotta ehtisin ajaa Oonalla kunnolla. Kun otin ponin käytävälle, tehtiin taas pari toistoa "anna tassu"-tempusta ja Oona teki tempun alusta alkaen ihan pelkästä sanallisesta käskystä, ei tarvinnut kertaakaan koskettaa jalkaa! <3 Ensimmäinen temppu opetettu, mikäs seuraavaksi? ;)

Huono kuva videolta :(

Käytii ajamassa n. 6km lenkki, josta ensimmäiset 3km oli lämmittelyä, käyntiä, hölkkää ja ravia. Sitten päätin kokeilla tulevia raveja ajatellen, miten poni kulkee ja mitä siitä oikeastaan lähtee. Laitoin ponin painelemaan niin kovaa kuin jaloista lähti ja mentii niin pitkään, kunnes vauhti ihan hieman hyytyi. Ja se oli muuten kovaa! Mitään mittaria tai muutakaan ei miulla ollut, mutta kyllä se kovalta tuntu :) Jälkeenpäin mitattiin, että täysiä juostu matka oli 1,6km. Ei ne Oonan paukut kuitenkaan siihen jääneet, vaan pienen käyntipätkän jälkeen poni olisi taas halunnut paahtaa menemään!


Ravit ovat tosiaan jo ensi viikon sunnuntaina, 25.3., ja miulla on nyt vahva tunne että Oona saattaisi jopa pärjätä siellä :) En malta odottaa!

4 kommenttia:

  1. Ketä Oonaa ajaa, sää vai? Sulla siis on se kortti?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkään ei ole tänne sitä korttikurssia tullut, joten Vilma ajaa Oonalla tämänkin startin :)

      Poista
  2. Voisit opettaa Oonalle "koske"-käskyn, siis sillein, että se oppii koskettamaan siuta käskystä. En tiedä hyötyykö siitä paljoa mitää, mutta ainaki saa aikaa kulumaan harjotellessa :D Shetuilla saattaa päästä yllättävänki kovaa, niin sisukkaita ja kestäviä, innokaitaki, ne on :) Pidän teille peukut raveihin! Toivottavasti sieki saat sen kortin mahdollisimman pikaseen, ni pääsette Oonan kanssa yhessä raviradoille kiihdyttelemään ja valoittelemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotakin tollasta voisi harkita, mutta toisaalta joku näyttävä temppu olisi kiva. Heti suuret mielessä, kun onnistuu opettamaan ponin nostamaan jalkaa ;)

      Poista