sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ravien tulokset

Eipä mennyt ravit ihan odotetun hyvin, mutta ei loppujen lopuksi niin kauhean huonostikaan. Oona jäi hännille, sijoitus oli 10/12 ja toinen Oonan taakse jääneistä hylättiin. Eli tavallaan Oona oli toiseksi viimeinen. Ennätyskään (3.26,4) ei parantunut yhtään, vaan ajaksi tuli 3.33,4.


Raviradan pohja oli niin huono, että sitä jouduttiin auraamaan uudelleen ja uudelleen, jolloin ravit myöhästyivät noin puolitoista tuntia! Oona (kuten muutkin ponit) joutuivat seisomaan aika paljon lämmittelyn ja startin välissä. Kun vihdoin kello 18.40 ponit pääsivät starttaamaan, ei Oona juossut kovinkaan hyvin. Se kyllä piti kärkipaikkaa ensimmäisen kaarteen, mutta sitten se alkoi jo _hyytyä_ ja putosi kärkiporukoista. Siis hyytyä! Poni joka juoksi kotona kevyesti 1,5 km täyttä ravia, hyytyi raveissa jo alkumatkasta :o No, sitten melkein kaikki ponit juoksivat Oonasta ohi ja poni tuli maaliin kymmenentenä.


1. ponilähtö klo 18:42 A-Ponit tasoitusajo 1100 m p. 3.20.0 + 20 m/ 3,5 s P. 80 e.

1. 9 A.S. Timberlake / Laura Vesalainen 3.03,0 80 € 1160:1 Selostus / Video
2. 7 Aarteen Mini / Miina Mässeli 3.06,6 40 € 1140:1 Selostus / Video
3. 8 Veronica Rose / Annika Rantala 3.11,1 24 € 1140:2 Selostus / Video
4. 5 Ponikujan Joonatan / Vilma Lepistö 3.24,5 16 € 1100:5 Selostus / Video
5. 11 Rama Chiron / Julia Kiukas 3.11,0x 8 € 1180:1 Selostus / Video
6. 10 Elven Alouette / Linda Pitkänen 3.14,6x 8 € 1160:2 Selostus / Video
7. 4 Kurun Eldorado / Noora Kallunki 3.25,7x 1100:4 Selostus / Video
8. 2 Aarteen Niiskuneiti / Otto Kiviharju 3.26,5x 1100:2 Selostus / Video
9. 12 Bernoban Mitti Leidi / Annika Luukkainen 3.09,3x 1200:1 Selostus / Video
10. 1 Sörbys Zonata / Vilma Jurvanen 3.33,4 1100:1 Selostus / Video
11. 6 Aarteen Ti-Ti-Uu / Essi Vertanen 3.33,8 1100:6 Selostus / Video
3 Golda von Mixx / Ria Vaakanainen hll 1100:3 Selostus / Video


Noista aiemmin listaamistani tavoitteista kaikki muut toteutuivat, paitsi viimeinen:
- hyväksytty juoksu (ei hyll. laukkojen takia)
- ei viimeisenä maaliin
- ei ollenkaan laukkaa
- uusi ennätys alle 3.25,0

Seuraaviin raveihin treenataan sitten kahta kovemmin, jotta varmasti kestää ponilla kunto koko kierroksen juoksemiseen!

8 kommenttia:

  1. Harmi, ettette ihan yltäneet vikaan tavoitteeseenne. Oona ei kuitenkaa rikkonu laukalle tai tullu maaliin viimesenä, joten on syytä kuitenki olla ylpee (: Mä luulen, että kun Oonalle karttuu vähän enemmän kokemusta ja kun sie pääset ite ohjaamaan ja saat tuntumaa juttuun, ni odotettavissa vois olla parempia tuloksia :) On Oona kuitenki sen verran hieno C: Ehkä, mistäs minä tiedän :D Joka tapauksessa söpö ja kaunis se on noissa liiloissa kamoissaan (: <3

    VastaaPoista
  2. Treeniä vaan lisää. Blogin perusteella ajat Oonalla ihan liian vähän. Meillä pollet ajetaan 4krt viikossa 15km ihan litimäräks.. Ja kyllä pärjäävät raveissakin. Kyllä pitäisi jaksaa juosta se 2km täysiä ihan kevyesti ennen kuin kisoihi vie. Mut tsemit jatkoon, toivottavasti ura lähtee käyntiin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä, ettei Oona ole todellakaan täydessä kunnossa. Treenataan ponin sekä omistajan mielenkiinnon mukaan, kummallekaan ravit eivät ole se kaikkein ihanin laji! Raveissa käydään huvin vuoksi enkä sen takia ala ponia pakottamaan hulluille hikilenkeille sen enempää kuin nykyään.

      Poista
  3. Kuten Anonyymi totesi. Kannattaa katsoa vinkkejä vaikka raviponiyhdistyksen sivuilta. Ponin treenaus noudattaa samaa periaatetta kuin hevosten:
    1: ajetaan pohjakunto, tämä vie n. 6kk aikaa. Pitkiä n. 10km lenkkejä, tasaista hölkkää, 4-5krt viikossa, hikeen saakka
    2: Nopeusharjoittelu, kun pohjakunto on tehty. Silloin lenkit lyhenevät ja otetaan hiittejä ja nopeustreeniä
    3: Kilpailukausi. Treeni kevenee ja ajetaan kilpaa.
    Vaikka ratsastus on hyvää vaihtelua, se ei valitettavasti kehitä raveissa tarvittavaa kestävyyskuntoa.

    Et voi treenata ja ajaa kilpaa samaan aikaan. Se ei ole oikein ponia kohtaan ja se pahimmillaan kipeytyy pahasti. Tässä asiassa ei ole oikotietä, vaan se vaatii pitkäjännitteistä treenaamista! Jos nyt aloitat, voit tähdätä ehkä syksyn startteihin. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten jo edelliseen vastasin, Oona ei ole täydessä kunnossaan. Oonan peruskuntoa on "treenattu" puolitoista vuotta ja ihan huvin vuoksi käydään välillä raveissa. Ponia ei pakoteta juoksemaan raveissa kovempaa kuin mihin se pystyy!

      Poista
  4. Vaikka nyt niin Mirka sanoisit että ei mennyt ihan parhaimmillaan, niin ainakin mun mielestä tosi hyvin pikku <3Oonalle <3 eihän se voittamnen ole tärkeintä!! <3 Mutt tsemppiä seuraaviin raveihin. p.s Oona maailman suoloisimman näkönen tos vikas kuvas. Ja ainiin tullaan huhtikuussa käymään mökillämme nii pääsenkö Ratsastamaan Onskulla? <3 :) T: Orvokki

    VastaaPoista
  5. Vaikka ravit olisi kuinka vain huvin vuoksi, ei ole oikein ponia kohtaan jos sitä juoksutetaan puolikuntoisena kilpaa! Semmoisesta tulee helposti kipeäksi, ja sitten ponilta loppuu into siihen paikkaan. Sun pitää tehdä valinta, joko treenaat tai et, mutta jos ei treenaa, ei voi ajaa kilpaa mikäli ponin parasta ajattelee.

    Se, että ajaa kunnottomalla kilpaa ponilla on paljon pahempi kuin "ponin pakottaminen hikilenkeille"-itse asiassa liikunta ja hyvä kunto kuuluvat jo ihan perusasioihinkin ja edesauttavat pitämään ponin hoikkana ja terveenä!

    Ja jos aiot ajaa itse kortin-nälkä kasvaa syödessä ja kun aloitat kunnon treenit, niin saat sitten hyvillä mielin itse ajella kilpaa myöhemmin-ja ehkä pärjätäkkin :)

    VastaaPoista