sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ja ponille kerroshampurilainen, kiitos!

Pöntylässä hepat ovat nyt saaneet maistaa uutta herkkua, nimittäin poni-ystävällistä kerroshampurilaista :) Sellaisen tekee yksinkertaisesti kuivatuista hampurilaissämpylöistä, porkkanaraasteesta ja salaatista. Täällä ainakin hepat tykkää, kannattaa kokeilla!

Viime aikojen kauheiden paukkupakkasten takia Oona on ollut aika kevyellä liikutuksella ja olen kovasti panostanut sen kanssa maastakäsin työskentelyyn :)

Eilen kokeilin erästä luottamusharjoitusta (tai miksi sitä nyt kutsuisi?), josta olen lukenut ja kuullut paljon. Siinä juoksutetaan (ajetaan) hevosta ympäri aitausta ja odotetaan kunnes se on valmis tulemaan vapaaehtoisesti ihmisen luokse. Meillä kun ei ole pyöröaitausta, niin käytin kenttää, mikä oli siitä huono idea, että jouduin itse juoksemaan koko ajan ponin perässä! Huh, siinä tuli hikikuuma ja jouduin aina välillä pitämään hengähdystaukoja ;) Lopulta, noin puolen tunnin juoksuttamisen ja usean odottamisen jälkeen Oona vihdoin tuli. Istuin kentällä selkä ponia kohti ja kuulin, miten se tuli hitaasti askel kerrallaan lähemmäs ja lähemmäs. Lopulta Oona seisoi miun takana ja nuuhki miun takkia ihmeissään "Mitä sää siinä laiskottelet?". Harjoitus siis onnistui, vaikkakin kera hien ja kuumuuden ;)

Illalla suunnattiin Helsinkiin katsomaan Apassionataa! Siellä oli kolme mustaa shettistä joiden joukkoon Oona sopisi kuin nakutettu ja Siru sopisi niihin hevosiin, jotka tekivät hienoja loikkia areenalla. Siru saa tosin harjoitella vapaa-ajallaan eikä silloin kun mie olen selässä ;)
Oona x4

Siru

Tänään mentiin rennommin ja leikittiin Oonan kanssa kentällä! Varasin mukaan porkkanan ja leipäpalan ja laskin sitten Oonan vapaaksi. Kävelin ympäri kenttää ja Oona seurasi. Kun pysähdyin, Oona pysähtyi ja sai herkun. Hienosti meni, mie juoksin minkä jaloista lähti ja Oona tuli laukassa perässä <3 Tätä ollaan tehty aika usein koska se on niin kivaa, suosittelen :)

Kuvia Oonasta saan luultavasti vasta tiistaina, sillä olen huomenna menossa ratsastamaan issikkatallille. Tiistaina olisi suunnitelmissa laskea Oona, Ruusu ja Gorba yhdessä kentälle telmimään ja saada siitä hienoja kuvia :) Niitä odotellessa...

3 kommenttia:

 1. Moi, mäkin olin apassoinatassa!=) Mut harmi kun se Gobra lopetettiin! :'(Olitko siellä La (lauantai)? Mut nähdään keväällä, jos tuun ratsastaan Oonalla <3 Terveisin: Orvokki!

  VastaaPoista
 2. Joo, olin lauantain iltanäytöksessä :) Gorbaa ei ole lopetettu, vaan Cebe... Mutta harmi sen on :(
  Nähdään keväällä :)

  VastaaPoista
 3. Oho menin sekaisin, eli Cebe! Hih! No nähdään keväällä T: Orvokki!! :)

  VastaaPoista