lauantai 23. heinäkuuta 2011

Pieniä iloja

Ja pieniähän ne shettisvarsat ovat. Tosin vielä ei ole mitään varsoja, mutta ensi kesäksi on odotettavissa ainakin yksi miniponi :) Nimittäin Vimpulan varsa! Vimpula ja Felicia ultrattiin tiineiksi ja Felicia lähti takaisin omaan kotiinsa. Vimpula alkaa nyt sitten kasvattaa mahaansa ja toivon mukaan ensi kesänä tallin pihalla pyörii suloinen taapero <3

Oonan viimekesäinen sijaisvarsa
 Torstaina harjoteltiin Oonan kanssa agilityä kentällä...  Etujalkojen työntäminen autonrenkaaseen on edelleen vaikeaa, sillä Oona yrittää parhaansa mukaan väistellä rengasta. Kyllä se nytkin seisoi hetken molemmat etuset renkaan sisällä, mutta miun pitää nostaa sen jalat sinne. Tavoitteena olisi, että Oona nostaa itse koipensa renkaaseen ja sieltä pois.

Kuormalavan ylitys sujuu jo aika hyvin, pari ekaa kertaa Oona väisti sitä, mutta toistojen avulla tuli jo ihan ettei mitään.
   Pujottelu on ollut aina aika helppoa meille, koska Oona ei ole sellainen, että paahtaa hulluna ympäri kenttää. Se kuuntelee kääntäviä käskyjä ja menee ihan hyvin ravissakin, vaikka välillä yrittää näykkiä(!), varmaan sen takia, että sitä ärsyttää juosta kun joku pitää narusta kiinni.

Esteillä Oona yllätti! Tähän asti korkein este, jonka se on narussa hypännyt, on ehkä 40 cm. Kun poni ei suostu narussa kunnolla hyppäämään! Mutta nyt se ylitti ihan keposesti 60cm :) Hieno poni!


Torstai-iltana me Merikan kanssa vielä irohypytettiin Oonaa. Oona pisti koko homman ihan leikiksi, eikä suostunut menemään kujaan, joka oltiin rakennettu toiselle pitkälle sivulle. Sitten kun se huomaamattaan ajautui sinne, poni vaan juoksi liinojen ali pois kujasta! Todella ärsyttävää! Kyllä Oona pari kertaa ne esteet hyppäsikin, mutta enimmäkseen vaan viiletti ympäri kenttää pukkilaukassa. Tulipahan ponille ainakin hiki!


Perjantaina ajettiin Oonalla kentällä, koska sillä ei ole nyt kenkiä eikä sen kaviot kestä tiellä ajamista. Mentii ravikärryillä ehkä 20 minuttia kenttää ympäri ja kokeilin tehä voltteja, peruutuksia, lävistäjiä yms. Käynnissä ainakin onnistu ihan hyvin, ravissa kärryjen vetäminen oli aika raskasta, koska se kenttä upottaa aika paljon. Mie sain sellasen idean, että jospa me alettaisiin Oonan kanssa kilpaileman driving classissa? Voi olla aika kaukainen haave, kun vilkaisin tuota Helppoa-ohjelmaa, mutta ehkä joskus. Toisaalta, en tiedä millaiset varusteet ponilla pitää olla. Ei meillä ainakaan valjakkokärryjä ole, mutta tarvitseeko olla? Jään pohtimaan tuota ideaa :)

Ja sitten vielä muita kuvia, joita otin tallilta:
Juice
Ramona


Isak
 
Juice

Juice

Oona ja Vimpula

1 kommentti:

  1. Ihana blogi ja suloinen poni :) Kirjoitat tosi hyvin :>

    Tuli tuosta driving classista mieleen, että ihan peruskoppakärryillä & valjastuksella pärjää hyvin. Kilpailuissahan näkee sitten näitä vähän kevyempiä valjakkokärryjä valjakkovaljaineen, mutta suurin osa näistä sitten kilpailee kans aktiivisesti valjakkoa. Mukaan vaan, se on kivaa :)

    VastaaPoista