torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 5. luukku

Kuten monet teistä tietävätkin, Oonalla on joulukuussa aina kovassa käytössä sen ikiomat jouluvarusteet. Tänään annan hieman ohjeita, kuinka voit tehdä itse samanlaiset!
 

Kaikkein näyttävin Oonan jouluvarusteista on ehdottomasti sen loimi. Sen tekeminen on teoriassa aika yksinkertaista, mutta jos olet yhtä hyvä kuin minä tekemään kaiken aina pieleen, voi loimen ompeleminen osoittautua vaikeaksi (lue: äidin hommaksi). Jotta loimi olisi oikeinkokoinen, mittaa se hevoselle sopivasta loimesta. Alla olevaan kuvaan olen merkinnyt punaisella sen kohdan, jota itse käytimme mittana Oonan joululoimeen.
 
 
Leikkaa sitten mittaamasi loimen kokoinen pala punaista fleecekangasta. Tarvitset myös valkoista fleeceä, josta teet loimen reunoille valkoiset resorit. Leikkaa valkoisesta fleecestä noin 10cm leveä pitkä kaistale ja taita se kahtia, niin että siitä tulee viisi senttiä leveä kaistale. Ompele sitten tämä resori loimen ympärille (ehkä helpommin sanottu kuin tehty :D). Oonan loimessa on lisäksi lenkki satulavyölle, joka varmistaa että loimi pysyy paikoillaan käytössäkin. Sovita loimea hevosen selkään ja merkitse, mihin kohtaan satulavyön lenkki tulee. Sitten ompele valkoisesta fleecestä lyhyt kaistale kaksinkerroin (että se on vahvempi) ja ompele se molemmista päistä kiinni loimeen oikealle kohdalle. Näin loimesi on (teoriassa) valmis! :D

 
Seuraavaksi voit tehdä erittäin yksinkertaiset joulu"suojat" hevosellesi.
 
 
 Jos hevosellasi on jännesuojat, mittaa suoraan niiden korkeus, jos ei ole, mittaa jalasta vastaavan kohdan korkeus (Oonalla noin 13cm). Mittaa myös jalan ympärysmitta, jotta saat suojista mahdollisimman istuvat. Leikkaa sitten punaisesta fleecestä kaistale, joka on noin 4cm leveämpi kuin jalan ympärysmitta ja noin 4cm matalampi kuin suojan korkeus. Sitten leikkaa valkoisesta fleecestä yhtä leveä, mutta sen 4 senttiä korkeampi kaistale kuin punainen. Sitten ompele nämä palat päällekäin, niin että valkoinen on alla ja punainen päällä. Valkoista tulee jäädä sekä ylhäältä että alhaalta näkyviin. Meillä kiinnityksenä toimii tarranauha, jota on ommeltu suojien päihin (ks. kuva alla). Tee samanlaisia neljä kappaletta ja niin suojasi ovat valmiit!
 

Psst! Jos ompeleminen ei kiinnosta, kurkkaa esim. Equestrian Clearancen Joulu-sivua! click!

Tänään sanajahtiin tulee kirjain N!

6 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeista, tuli kyllä mukavana yllätyksenä :D Ei muuta kuin ompelukoneen ääreen :)

  VastaaPoista
 2. Millon paljastat sen kuplakisan voittajan?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee jossakin myöhemmässä luukussa, mutta tarkkaa päivämäärää en vielä paljasta! ;)

   Poista