sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tauskin onnenpäivä

Eilen oli aivan ihanaa nähdä oikeasti onnellinen hevonen!


Olen liikuttanut Tauskia, tallinomistajan trakehner-tammaa jo kuukauden tai kaksi. Tauskin peruskunto oli alkuun todella huono, sillä se oli kokenut edellisellä tallilla aika kovia ja oli lähellä kuolla. Nyt se on kuitenkin hyvässä hoidossa täällä Jutalla ja toivottavasti tästä on suunta vain ylöspäin! Aloitettiin Tauskin kanssa tekemällä rauhallisia ja lyhyitä käyntimaastoja, mutta jo kolmen kilometrin kävely sai tamman hengästymään. Pikkuhiljaa Tauskin kunto ja samalla myös into alkoivat nousta ja voitiin ottaa jo lyhyitä ravipätkiä maastossa. Annoin Tauskin mennä aina sen matkaa ravia mitä se itse halusi, enkä koskaan pakottanut sitä juoksemaan. Alkuun ravipätkät olivat kaksikymmentä metriä, sitten kolmekymmentä ja kerta kerralta Tauski halusi juosta pidemmälle.


Merkittävä käänne tapahtui eräänä sunnuntai-aamuna, kun kävin tamman kanssa tekemässä lyhyen maastokäppäilyn. Tauski katseli korvat hörössä ympärilleen ja oli selvästi kiinnostuneempi ympäristöstä kuin koskaan aikaisemmin. Kun pyysin sen tavalliseen tapaan ottamaan pienen ravipätkän, lähtikin Tauski viipottamaan hirmuista vauhtia eteenpäin sellaisella innolla, etten meinannut saada sitä ihan heti pysähtymään! Siitä kerrasta lähtien Tauski on ollut ihan kuin eri hevonen, pirteämpi ja innokkaampi!


Eilen Tauskille sitten koitti oikein onnenpäivä. Vuorossa oli ensimmäinen laukkaaminen! Ratsastettiin Merikan kanssa tandemilla pellolle, siellä Merika tuli alas ja kävi kuvaamaan kun minä hetken aikaa ravailin Tauskilla, kunnes tuli laukkaamisen vuoro. Tarkoitus oli vain kokeilla, mitä mieltä tamma on laukkaamisesta pitkästä aikaa, eikä sen mielipide jäänyt lainkaan epäselväksi. Annoin pienet laukkapohkeet, jolloin Tauski oikein räjähti innosta! Se nosti laukan samantien, veti pään alas ja alkoi pomppia riehakkaasti :D Minä vaan pidin harjasta kiinni ja nauroin!


Otettiin muutama nosto ja Tauski oli niin innoissaan, ettei malttanut välillä pysähtyä ollenkaan vaan laukkasi jopa pellon rinteen ylös, vaikka olin ajatellut sen olevan liian rankkaa Tauskille. Näköjään mikään ei ole liian rankkaa noin iloiselle hevoselle! Laukkojen jälkeen Tauski oli hengästynyt, mutta niin onnellisen tuntuinen, kuin hevonen vaan voi olla! :)

Kun toiselle tuli nälkä kesken halihetken :D

10 kommenttia:

 1. Ui, tosi kiva! Tauskilla oli selvästi hauskaa ja ihania kuvia saitte! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat noi kuvat ja Tauski näyttöi tosi iloselt. :)

  VastaaPoista
 3. ihania kuvia! :) mikään ei oo parempaa kun nähä onnellinen hevone! :)

  VastaaPoista
 4. Samat sanat, ihana nähdä onnellinen Tauski <3 ja onnellinen ratsastaja tietysti myös :-) Mahtavaa, että Tauski toipui ja kuntoutuu hyvää vauhtia!!

  VastaaPoista
 5. hyvät äänet videossa B)

  VastaaPoista