sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Näytillä

Tänäiset näyttelyt olivat aika mielenkiintoiset meidän osalta. Saavuttiin paikalle noin puoli kaksitoista, kun järjestäjä ilmoitti meidän vuoron olevan noin klo 12. Menin heti ilmoittautumaan ja maksamaan osallistumismaksua, ja hyvä oli että meninkin heti. Ilmoittautumispaikassa meille sanottiin, että onneksi tultiin jo nyt paikalle, sillä meidän vuoro onkin jo seuraavana! Aikataulut olivatkin nopeutuneet huomattavasti, joten ei auttanut muu kuin juosta trailerille, ottaa Oona ulos ja vaihtaa itselleni näyttelyvaatteet sillä aikaa kun Merika vaihtoi Oonalle suitset päähän ja kuljetussuojat pois jalasta. Sitten alkoikin sopivasti sataa kaatamalla. Laitettiin Oonalle sadeloimi päälle siksi ajaksi kun juostiin maneesiin ja suoraan näyttelykehään. Esiinnyttiin yksin, sillä kaikki muut oli jo arvostelu (muut olivat pareittain). Heti kun tulimme kehään, Oona jotenkin jäätyi. Ehkä se pelkäsi sateen ropinaa maneesin katossa (en tiedä onko Oona edes ikinä ollut maneesissa) tai sitten siellä oli jotain muuta, mutta en meinannut saada Oonaa asetettua kunnolla tuomarin eteen. No, lopulta Oona seisoi ihan hyvin ja rentoutui siinä samalla. Sitten oli vuorossa kolmion kiertäminen käynnissä. Oona meni ihan hyvin, kunnes se yhtäkkkiä pysähtyi eikä liikkunut enää mihinkään. Yritin vetää sitä, naputtaa raipalla, mutta poni vaan seisoi. Kohta huomasin, että Oona kävikin pissalle.. Siinä oli oikein mukavaa odotella että poni saa tarpeensa tehtyä tuomarin ja koko yleisön edessä :D
 
 
Ravikierros meni ihan hyvin, ilman mitään stoppeja tai muutakaan. Sen jälkeen seisotin Oonaa vielä hetken tuomarin edessä, kunnes tuomari toi meille punaisen ruusukkeen. Minulla ei ollut hajuakaan olimmeko saaneet ykkös- vai kakkosruusukkeen, sillä en ollut ehtinyt seurata näyttelyitä lainkaan! Kehästä poistuttuani päättelin meidän saaneen ykköspalkinnon, sillä muutkin hienonnäköiset ponit kantoivat punaista ruusuketta!
 
 
Olin oikeassa, sillä pian kaikki ykkös- eli punaisen ruusukkeen saaneet ponit kutsuttiin luokan loppukehään. Tietysti heti alkuun Oonan ruusuke lensi sen päästä maahan ja jouduin käydä kaivelemaan sitä maneesin hiekasta. Muuten kaikki meni tässä kehässä hyvin, Oona oli reipas ja esitti hyvää ravia tuomarille, kun kaikkien piti ravata pieni pätkä yksitellen. Niinpä tuomari kutsui luokan kolme parasta keskelle palkittaviksi, ja me olimme yksi niistä! Hetken aikaa pohdittuaan tuomari sijoitti meidät luokan kolmansiksi! :)
 
Etummaisena luokan voittaja (joka oli myös BIS 2), takana minä ja Oona
 
Kaikkien luokkien kolme parasta jatkoivat Best In Show -kehään, joten meidän piti jäädä odottelemaan että kaikki 38 hevosta ja ponia oli esitetty. Ei viitsitty sateessa lähteä trailerille, joten seisoskeltiin maneesissa näyttelyn loppuun asti.
 
 
En odottanut sijoitusta BIS-kehässä, mutta toivoin että saisimme edes jonkun erikoispalkinnon. Lopulta niitä erikoispalkintoja oli vain kolme, eikä yksikään sattunut meille, vaan lähes kaikki palkinnot menivät niille kolmelle hevoselle, jotka palkittiin myös BIS 1, 2 ja 3 -palkinnoilla. Jännää, että kaikki palkinnot annettiin samaan osoitteeseen, mutta ei voi mitään! Olen kuitenkin todella tyytyväinen Oonaan ja loppujen lopuksi päivä meni oikein hyvin :)
 

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Aa ja muute, Oona ja miun poni pääs tutustumaa ku nähtii Merikan kanssa. Alkuu näytti sujuvan mut sitte Oona ei tykännykkää Disasta.. :D

   Poista
  2. Haha, jep :D Oona on aina semmonen kiljukaula, että ihme kun kesti niinkin kauan hiljaa :D

   Poista
 2. no jopas sattu kun taas oonalla oli pissahätä kesken kisojen tai jos mätsäreitä kisoiksi luokitellaan :D kyllä ne taidetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä :D Tällä kertaa Oona sitten päätti helpottaa oloaan keskensuorituksen :D Ja kyllä ainakin itse lasken mätsärit kisoiksi :)

   Poista
 3. Tää ei liity nyt tähän listaukseen, mutta voitko ottaa joskus videollo, kun maalaatte inkkariponit?:) Ois ihan mielenkiintosta nähä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten voisin joo, mutta luultavasti ei enää ainakaan tämän syksyn aikana maalata niitä uudelleen.. :/

   Poista
 4. *postaukseen *videolle

  VastaaPoista
 5. Onnee teille. :)


  kolme-kertaa-poneilua.blogspot.fi

  VastaaPoista