sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikkokatsaus

Siitä on taas hirmu pitkä aika, kun viimeksi postailin kunnon kuulumisia! Ei sillä että meille olisi mitään tällä aikaa tapahtunutkaan, mutta silti harmittaa kun en ole ehtinyt postaamaan edes näistä tavallisista päivistä! Joten aloitetaanpa taas muistelemalla viikon takaisia tapahtumia...
 
Viime tiistaina käytiin Pojun, Nooran, Oonan ja Merikan kanssa pellolla. Minä ratsastin Pojulla (josta oli kuvia edellisessä postauksessa), Noora ratsasti Oonalla ja Merika oli kuvaamassa. Oona oli Nooralla tosi energinen ja laukkasi vähän turhankin reippaasti! Yhdellä laukkapätkällä Oona heitti taas Nooran selästä, tällä kertaa tosin aika rajusti.. Pelkään vaan, että viime syksyinen toistuu ja Oonasta tulee yhtä kamala kuin silloin..! Toivottavasti poni kuitenkin tajuaisi käyttäytyä ratsastaessa, sillä pelkkä yksipuoleinen kärry-liikutus voi käydä syksyn myötä aika tylsäksi!
 

 

 
Muista kuluneen viikon päivistä ei olekaan mitään kuvia, joten en muista mitä ollaan tehty. Oonan kanssa ollaan ainakin ajettu joitakin lenkkejä, mutta en muista ihan tarkkaan :D Eilen lauantaina Oonan kanssa oli ohjelmassa seuraa johtajaa -leikkiä, jota poni ennen rakasti, mutta jostakin syystä se ei enää innosta! Oona vaan hölkytteli laiskasti perässä, vaikka minä pingoin pitkin kenttää sen minkä jaloistani pääsin (eli aika hitaasti itsekin :D). Kun Oonaa ei kerran leikkiminen kiinnostanut, joutui se rangastukseksi liinaan juoksutettavaksi! Rangaistus se on siksi, että me kumpikin vihataan juoksutusta. Oona on vaan niin älyttömän laiska liinassa (ja irtona myöskin), että siinä menee hermot heti kun pitäisi mennä käyntiä kovempaa. No, kun Oonaa ajaa eteenpäin riittävällä apinan raivolla, juoksee se ainakin puoli kierrosta ennen kuin sammuu taas!
 
Seuraa johtajassa namit kyllä maistuu, mutta muu ei sitten kiinnostakaan :D
 
Lauantaina ratsastin lisäksi Lobella, mutta se nyt meni niin kamalasti, että siitä ei ole mitään sanottavaa :D
 
 
Tänään mentiin heti aamusta tallille, jotta ehdin ratsastaa Pojulla vielä viimeisen kerran ennen sen muuttoa. Aamu oli ihanan sumuinen, mutta valitettavasti se ehti hälvetä lähes kokonaan mopomatkan aikana :( Olisin halunnut hienoja sumu-kuvia, mutta ehkä joskus toiste sitten!
 
Kun olin ratsastanut Pojulla, käytiin Merikan kanssa ajamassa Oonalla. Mentiin taas aika lyhyt lenkki, jotain 4 km. Oona oli ihan normaali, laiska mutta samalla aika reipas, joten en osaa selittää siitä lenkistä enempää. Enkä oikein muistakaan. Huono muisti tai jotain?
 
Kun Poju nyt lähti, otettiin laitumelta väliaita pois, jotta hevoset saivat koko laitumen käyttöönsä. Aikaisemmin Poju ja Bella olivat toisella puolella, ja Oona, Lobe, Tauski ja Ykä toisella. Kun laskin Oonan lenkin jälkeen suurennetulle laitumelle, se ei ollut huomaavinaankaan mitään, vaikka olin käskenyt Merikan valmiiksi laitumelle kuvaamaan, jos Oona juoksisi. Mutta juuri kun oltiin lähdössä kotiin, kuului laitumelta hirmuista kavioiden kopsetta, ja kun menin katsomaan, Oona laukkasi siellä pitkin laidunta tukka putkella! Se nakkeli isoja pukkeja, piehtaroi, otti kiitolaukkaspurtteja, pukitteli vielä vähän lisää (ja nappasi välillä syömistä, tietenkin). Kun vihdoin tajusin mennä kuvaamaan, Oona heitti enää yhden pukin ja rauhoittui sitten välittömästi syömään. Tyypillistä!
 
Oona ottaa aurinkoa!
Ollaan muuten Merikan kanssa tehty tallille lisää puomeja! Sahattiin ja maalattiin heinäseipäistä nämä upeat mestariteokset, joten nyt kelpaa hypätä taas kunnolla. Tai Merikan ja Loben kelpaa, ja Oonankin irtona, sillä minähän en nyt enää pääse hyppäämään (ei kyllä haittaa, sen verran huonosti meni Pojun kanssa lauantaina :D). Nyt nuo kaksi puomia ovat sopivasti sävysävyyn Oonan sekä Loben lilojen varusteiden kanssa :D
 
 
 Ja sitten vielä loppuun Oonan tänäinen rakennekuva. Tämähän on siis elokuun rakennekuva, tällä kertaa vain todella myöhässä syyskuun puolivälissä :D Onko tuosta taaskaan mitään muuta sanottavaa kuin läski..?
 
15.9.2013
Heinäkuun rakennekuva 7.8.2013

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo kuva kun Oona ottaa aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, Oona oli niin söpö, että oli pakko ottaa kuva, vaikka olinkin tosi kaukana :D

   Poista
 2. Näyttää (ainaki mun silmää) ettää Oona olis pullistunu tossa elokuun rakennekuvassa(jos vertaa heinäkuun kuvaan) <3 Mut söpö Oona ainakin on<3 :) Älä sit ota tätä negatiivisenä kommenttina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se näyttää, mutta toisaalta Oona on jotenkin ihan erilaisessa asennossa heinäkuun kuvassa! :)

   Poista
 3. Toka ja hyvä postaus toi Tauskin kuva on hiano.:)

  VastaaPoista
 4. Munki shettis teki tota et se vetää pään alas ja ratsastaja putoo sitä treenasin kunnolla ni 3 kuukauden päästä ei sitä enää tehnyt vuoden jälkeen ei varmaan edes muista koko tempouamkun voi huoletta laukata ilman ohjia ja varusteita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Oonallekin tekisi hyvää kun siltä saisi tuon tempun treenattua pois, mutta se on aika vaikeaa kun kukaan ei kestä siellä selässä :D

   Poista
 5. Me käytiin torstaina maastossa. Kun sillon menin ilman satulaa ja meinasin humahtaa Pojun selästä alas laukassa, ja sie ihan selkeästi koitit tiputtaa miut ravipätkällä loppumatkasta (vaikka et mitää myöntänytkään) :D.

  T:Eeva

  VastaaPoista
 6. Joo kylä huomaa että Oona on vähän lihonnut... En tarkota pahal! Harmi kun Poju on lähteny:( Hieno pukki Oonalla! Eihän Nooraa sattunu pljoa?

  VastaaPoista
 7. Minulla on yhtä lihava shettis (ei siis pahalla Oonaa kohtaan)Mikä Oonan leveys on keskeltä mahaa?? HIENOJA esteitä kyllä tuli!! käy kateeks :D

  VastaaPoista