sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Onks pakko jos ei haluu?

Noora kävi tänään ratsastamassa Oonalla ja laitettiin pitkästä aikaa ponille useampia esteitä tielle. Tehtiin tavallisista tolpista sarjaeste, ämpäreistä vähän isompi pysty ja kahdesta autonrenkaasta ja harjanvarresta ristikko, joka osottautui sitten yllättävän vaikeaksi Oonalle. Se oli niin hutera, että pienikin hipaisu kaatoi sen, ja aluksi Oona säikähti kaatuvaa rengasta. Ja sitten se kielsi vissiin 11 kertaa sille esteelle, kunnes kerran käveli sen yli ja yhden kerran hyppäsi (vaikkakin niin korkealta, että Noora tippui aika vauhdilla..).


Muutenkin Oona kielteli yllättävän paljon, mutta enpä ole yllättynyt. Tuntuu ettei Oona tykkää mistään lajista, niin paitsi syömisestä. Oona voittaisi syömiskilpailun jos ei muuta :D Nyt en jaksa kirjoittaa enempää, mutta katsokaa video, se on tosi mahtava (not)!





Ja vastailkaapas sivupalkin ikägalluppiin, ihan mielenkiinnosta kyselen ;)

30 kommenttia:

  1. toi video ei näy mulla, tulee vaa "tämä on yksityinen video" :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, unohdin laittaa sen julkiseksi :D Toivottavasti nyt toimii!

      Poista
  2. Miten työ ootte tehny noi puomit? Tai siis että mist ootte saanu noi suoraa puuta tai tollast :D hiensoti tehdyt tolpatkin, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein ne puomit heinäseipäistä (sahaamalla terävät päät pois ja maalaamalla), ei tarvinnut sen kummemmin etsiä puuta :)

      Poista
  3. Söpö pari :D ! Ja hyvin hyppää vaikka kieltojaki tuli! Ja näyttää ku takaapäi kattoo et ton jalat on kilometrin pääst ponin kyljist, pieni ja pullea poni;)

    VastaaPoista
  4. Nooran ja Oonan videot saa miut aina niin hyvälle tuulelle ja hymyilemää. :) ;D

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuo Oona on niin ihana <3 Oon joskus ponia hoidellut vajaan vuoden verran (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, osaisitko kertoa vähän minkälainen Oona oli silloin? Tuntuu että se on muuttunut nyt ihan hirveesti kun siitä tuli ravi-diiva :D

      Poista
    2. Oona ei sillo ollu hirveest koulutettu ja peruskuntoo sillon vaa kohottelin. Oli tosi tammamainen sillo ja kyl vei miutaki sillotällö 6-0 :p Ratsuna se oli tosi reipas ja ihana ratsastaa ja harmitti tosi paljo ku kasvoin sille liian isoks, etten pystyny enää ratsastaa. (:

      Poista
    3. Kuulostaa ihan samalta kuin nykyään, tosin kuntoa on, joten mikään ei hidasta menoa jos poni sille päälle sattuu :D

      Poista
    4. Heh (: ois tosi mukavaa nähä poni pitkästä aikaa! (:

      Poista
    5. Voihan sitä tulla kattomaan ;)

      Poista
    6. Missäpäin savitaipaletta talli on jossa Oona asustelee? (::

      Poista
    7. Laita sähköpostia oona.poni@luukku.com, en kehtaa täällä kuulutella :)

      Poista
  6. voii miten sulosia<33! ja hyvihä noora ratsasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Noora on kyllä kehittynyt ihan hirveesti! :)

      Poista
  7. ''Muutenkin Oona kielteli yllättävän paljon, mutta enpä ole yllättynyt. Tuntuu ettei Oona tykkää mistään lajista...''
    En minäkään ole yllättynyt. Monesta 'alkeisponista' tulee haluton juurikin esim. hyppäämiseen, koska kokemattomat ratsastajat eivät luonnollisestikaan ratsasta kovin siististi. Hyppääminen muutenkin pitäisi opettaa kokeneen ratsastajan kanssa. Tässä toki ongelmana, että hyvin harvoin löytyy kokenutta rastastajaa pienessä koossa. Selkäongelmat voivat myöskin johtua epätasapainossa istuvasta kuskista, joka todellakin pomppii ja heiluu. Tämä on vaan fakta, älä kimpaannu siis..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mirka saa vastata tähän myöhemmin itse, mutta halusimpahan nyt vaan kommentoida myös minä tähän. Oona ei ole mielestäni koskaan ollut mistään kovin innokas, joten ei tämä haluttomuus mielestäni johdu ei-niin-kokeneesta ratsastajasta. Ja meillä ei ole mahdollisuutta kokeneempaan ratsastajaan, ainakaan säännöllisesti. Eipä sillä ponilla ratsastamista voi lopettaa sen vuoksi, että kuski on vielä nuori ja opettelee mm. hyppäämistä? Ja on Oonalla ennenkin hypätty, ei Noora sitä hyppäämistä ole aloittanut.

      Poista
    2. En toki kimpaannu, mutta en vaan ymmärrä, miksi tuollaista ilmiselvää faktaa tarvitsee tulla niin kovasti kirjoittamaan tänne blogiin. Eiköhän kaikki tiedä, että kokematon ratsastaja on hevosen kannalta huonompi kuin kokenut. Mutta jos katsot videon uudelleen, huomaat ehkä, ettei ratsastaja turhia pompi ja heilu siellä selässä. Nooraa kokeneempaa ratsastajaa meillä ei ole eikä tule. En myöskään ymmärrä, miksi Noora ei saisi opetella ratsastamaan Oonalla? Pitääkö ihmiset alkaa opettaa ratsastamaan kuivaharjoittelulla ammattitasolle asti, ennen kuin selästä saa alkaa harjoitella? Ihme logiikkaa, sanon minä!

      Poista
    3. En todellakaan tarkoittanut mitään kuivaharjoittelua, mutta esim. ratsastuskoulut ovat juurikin siihen tarkoitettuja, että siellä opetellaan. Ja miksipä pitäisi lopettaa Oonalla ratsastus, omapahan on poninne joten tehkää sillä mitä lystäätte. Sanoinpahan vaan.

      Poista
  8. mikä tän biisin nimi on? :)

    kiva video! (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öö, se taisi olla Catch my breath, Kelly Clarksonia :)

      Poista
  9. Oon tässä nyt jo vähän aikaa seuraillun sun blogia ja pakko sanoa että se on todella hyvä!:) Ainoa asia mikä minua häiritsee on se, että jos nettiin laittaa omasta elämästään asioita tulisi kestää myös kritiikkiä, eikä kaikista kommenteista, joissa neuvotaan jotain tulisi kimpaantua. Luulen ettei kukaan Oonalle kuitenkaa pahaa halua ja ihmiset neuvovat varmasti auttaakseen teitä eteenpäin. Eikä kukaan ole mielestäni arvostellut sinun tai siskosi hevosmiestaitoja, ystävällisiä neuvoja vain. Vähän kun saisit vielä lisää kärsivällisyyttä meitä lukijoita kohtaan olisi tämä blogi täydellinen! :) Muuten, oletko tarkistanut Oonan ruokavalion, ettei tylsistyneisyys johdu siitä?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestän kyllä kommentit, sillä tiedän että jos blogilla on lukijoita, tulee negatiivista kommenttiakin. Kuitenkaan en koe ystävälliseksi neuvomiseksi "syyttävään" sävyyn kirjoitettua "neuvoa". Olen kuullut etten osaa käsitellä Oonaa, pidän sitä leluna, treenaan sitä väärin, ratsastajat pilaavat ponin jne..

      Mutta kiitos kehuista!

      Poista
  10. Totta on Marien teksti,jos kirjoittaa elämästään voi varautua siihen että joku on aina nohevampi kertomaan mitä ja miten pitäisi toimia. Jotkut asiat voi ja kannattaakin ottaa neuvoina mutta tämän yhden Anonyymin tekstit tuntuu välillä oikeasti sille ettei tytöt osaisi tehdä mitään oikein ponin kanssa. Poni on tallissa jossa sitä hoitaa ja syöttää aikuiset ihmiset.
    Enkä myöskään ymmärrä aikuista ihmistä joka jaksaa kritisoida ja "haukkua" jatkuvsti tätä blogia,eikö muuta tekemistä ole?
    Mukavaa talven alkua kaikille,ottakaa rennosti ;)

    VastaaPoista