perjantai 30. marraskuuta 2012

Eläimellistä menoa

Kirjoitin tän postauksen koulussa hyppytunnilla ja laitoin sekaan jotain vanhoja kuvia, joten en tiedä miten sekavaa tästä tekstistä tuli! :D

Sunnuntaina käytiin Elinan, Sirun ja Oonan kanssa raviradalla ottamassa kellotetut kierrokset. Aluksi säädettiin raviradan portin kanssa, kun se hyökkäsi Sirun kimppuun, mutta lopulta Siru päihitti kamalan portin :D Siru meni kierroksen 1.28, jäi ehkä 4s ennätyksestä, koska se säikky jotakin siellä radan varrella. Oona taas meni 3.33, joka jäi siis 14s ennätyksestä (raviennätyksestä!) ja otti pari laukkaa kun painostin liikaa. Mutta muuten meni ihan hyvin :)


Maanantaina oli vapaa, koska jos nyt oikein muistan, löhöilin koko päivän :)

Tiistaina koulu loppui jo 11, joten mentiin Riinan kanssa ratsastamaan sen hevoseläimillä. Minä menin Annilla (lämppäri), joka ei ole hevonen vaan hyeena (pitkän ja tuskallisen lajintunnistuksen lopputulos :D). Riina meni yllätys-yllätys Carmenilla, koska minähän en sillä mene! ;)

Käytiin harjulla laukkaamassa (taas, koska se on paras paikka!) ja kohdattiin monia naurettavia ongelmia. Aluksi yritettiin evakuoida itsemme tieltä pellolle armeija-autojen edestä, mutta Anni pelkäsi pienen pientä lätäkköä eikä suostunut menemään pellolle ennen kuin kunnon säätämisen jälkeen talutin sen sinne. Sitten Annin epähevoselliset piirteet tulivat esille, kun yritettiin laukata siellä harjulla. Carmen lähti edestä tuhatta ja sataa, mutta Anni vaan jääty paikoilleen. Ei auttanut potkiminen, raippa tai Carmenin katoaminen, kun Anni vaan seisoi. Lopulta se suostui käyntiin, sitten raviin ja lopulta laukattiin Carmenin perään. Tämä toistui monta kertaa. Outo eläin? Sillä ei ole hevosen vaistoja ja siksi siitä tuli hyeena. Loppumatkasta poikettiin tuntemattomalle metsäpolulle, jossa olikin "hurjan pelottava" pieni lankkusilta. Molemmat meni yli, vaikkakin aika mielenkiintoisin tavoin. Toivottavasti se silta jäi ehjäksi :D


Illalla vielä Noora tuli ratsastamaan Oonalla. Mentiin pihalla yhden lampun valossa, mutta Oona meni tosi kivasti ja laukkasi hyvin!

Keskiviikkona ratsastettiin Merikan kanssa Sirulla. Tiistaina oli satanut vähän lunta, joten pimeässäkin näki aika hyvin ratsastaa. Sirukin oli yllättävän nätisti eikä (ainakaan hirveästi) tuijotellut pimeään ;)

Keskiviikkona vielä ilmoitin Oonan niihin Kouvolan raveihin ja siitä tuli hirveä sotku (ainakin omassa päässäni kehittyi paniikki!), kun Heppa-järjestelmä käski antamaan sisäänkirjoituksessa todistuksen tehosterokotuksesta. Oonan rokotus on kuitenkin vasta ravien jälkeen, mutta onneksi muutaman yhteydenoton jälkeen selvisi, että Heppa vaan varoitti tai jotain? Eli ei tarvinnut siirtää rokotusta tai muutakaan :)

Torstaina (eilen) oli taas vapaa, koska tuskailin koko päivän joulutorileipomisien kanssa. Leivokset meni myyntikelvottomiksi, mutta säädettiin äitin kanssa iltamyöhällä jotain talipallopömpeleitä.

Tänään olisi tarkoitus mennä vihdoin ajamaan, vaikka ulkona onkin tollanen pieni myrsky :D Ja huomenna onkin sitten ensimmäisen joulukalenteriluukun vuoro, joten tavalliset postaukset jäävät aika paljon vähemmälle joulukuun ajaksi. Raveista taidan sitten kuitenkin tehdä postauksen :)

6 kommenttia:

  1. Vitsit ootan joulukalenteria :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaakin, olen nimittäin nähnyt siihen aika paljon vaivaa! :)

      Poista
  2. saanko kysästä ku puhuit tosta noorasta piku tytöstä nii onko se ratsastanu yli 5 vuotta

    VastaaPoista
  3. Ja siihe ja ikäänsä nähde tosi taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, olen välillä ihan yllättynyt miten taitavasti Noora ratsastaa!

      Poista