keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kehitystä esteillä

Pariksi päiväksi on taas postaileminen jäänyt omien kiireideni takia. Eilen oli P-korttikurssin ensimmäinen teoria-kerta, katsottiin yleisesti raviurhailua Suomessa, aloiteltiin ravikilpailusääntöjen opiskelua ja katsottiin myös ponin ostoa ja valmennusta :) Sen enempiä en näistä teoria-kerroista ajatellut selostaa, vaan näin ihan lyhyesti ja sitten teen pidemmät postaukset niistä ajoharjoitteluista, jolloin Oonakin on mukana :)

Maanantaina Noora kävi ratsastamassa Oonalla ja toivoi hyppäämistä. Niinpä rakensin pihatielle ämpäreistä ja "puomeista" pienen esteen, jota ratsukko tosin aluksi tuli vain puomeina. Kun poni oli hyvin verkattu, aloitettiin hyppääminen n.15cm ristikosta, nostettiin 20-30cm pystyksi (juu, huimat korkeudet!) ja kokeiltiin myös okseria ja lopuksi pari kertaa isoa, noin 55cm pystyä. Vaikka estekorkeudet ovatkin hirmuisen matalia, Oonalle varsinkin tuo viimeinen este oli aika suuri, kun kyse ei ole mistään huippu hyppääjä ponista!

Ai mitenniin Oona ei ole huippu hyppääjä?

Kaikenkaikkiaan meni hyvin, Noorakin tippui vain kerran ;) Oonan laukannostot ovat jo aika hyviä (sivusta katsottuna, en tiedä tarkalleen miltä ne selästä tuntuu). Ensimmäistä kertaa ikinä Oona suostui myös hyppäämään laukassa! Hieman haastetta tietysti tuottaa, kun sen laukkaa ei vielä hirveästi pysty säätelemään, jolloin esteelle joko osutaan tai ei osuta ja hypätään väärästä kohtaa :DTein taas samanlaisen koostevideon tunnista, ei tarvitse katsoa jos on kyllästynyt niihin edellisiinkin :)

2 kommenttia: