torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukalentereita ja ohjasajoa

Joku on saattanutkin huomata tuolla sivupalkissa vilahtaneen "Joulukalenteri"-sivun. Koko eilisillan yritin saada tehtyä tänne blogiin joulukalenteria, mutta en saanut sitä toimimaan :( Joten sellaista ei sitten tule, vaikka olinkin jo keksinyt sinne paljon sisältöä.


Talliin sen sijaan sain joulukalenterin :) Ostin sen viime jouluna ja koska se on kätevästi uudelleen ladattava, käytän sitä tänä vuonnakin. Täytettiin se Merikan kanssa herkuilla, jotka annetaan hepoille vuorotellen :) Joulukoristeiden laittaminen jäi tänään väliin, koska kahden ponin liikuttaminen vie ihan liian nopeasti kaiken ajan! Tosiaan juoksutettiin Oonaa ja ohjasajettiin _Ruusua_ :)

Ruusun omistaja kävi viime sunnuntaina moikkaamassa ponia ja kertoi että se onkin ajo-opetettu! Sitten sovittiin Mian kanssa, että totutan Ruusun uudelleen ajohommiin Oonan vermeillä ja aloitin homman maanantaina. Silloin yritin ohjasajaa Ruusulla, mutta poni oli kuin ei olisi koskaan valjaita nähnytkään... Se ei tuntunut tajuavan ohjauksesta mitään ja kääntyi ihan koko ajan turpa miuta kohti, jyräsi ja hyppi. En ollut varannut mukaan avustajaa, koska ajattelin Ruusun toimivan ihan hyvin, joten jouduin lopettamaan homman pelkkään taluttamiseen. Tänään Merika tuli mukaan ja aloitimme niin, että mie ohjastin ja Merika talutti. Kun homma alkoi sujua, Merika hivuttautui kävelemään kauempana Ruususta, irrotti kokonaan narusta ja lopulta ohjasajoin yhden kierroksen kokonaan ilman Merikaa. Hieno poni! Lopetettiin harjoitus onnistumiseen ja tallissa Ruusu sai palkinnoksi porkkanaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti