keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ponini on järjenjättiläinen

Tänään olin taas tallilla TETissä, aloitin kuten eilenkin 8.00 viemällä ponit ja Kirhan ulos. Karsinat oli tällä kertaa paljon helpompi putsata, kun oli vain yhden yön jätökset karsinoissa :) Laitoin ruokia, pesin ämpäreitä ja muuta sellasta. Siivosin myös pihattoa niin paljon kuin jaksoin, ja kyllä se ainankin omaan silmään näytti paljon paremmalta käsittelyn jälkeen.

   Yhdessä vaiheessa, kun olin kippaamassa kottikärryt lantalassa, kuului pihaton portilta kolinaa. Menin katsomaan ja eikös maailman viisain ponini Oona ollut ahtautunut alimman putken ali! Se oli siis noin seitsemänkymmenen sentin korkeudessa maasta se alin putki, kun olin jättänyt vielä alemman auki jotta saan kottarit pihattoon ja takaisin helpommin. Oona työntyi läpi ja olikin sitten vapaana. No, eipä mitään, Oona on niin ahne että karkureissu oli kahden metrin mittainen, eli juuri portilta heinäkasalle. Otin järjenjättiläisen kiinni ja talutin otsatukasta tallin kautta takaisin pihattoon. Nopeasti tyrkkäsin portin alimman putkenkin siihen eteen, ennen kuin vein karkulaisen tarhaan. Mutta silti, ennen kuin edes ehdin takaisin paikalle, oli Oona vääntänyt jotenkin alimman putken pois edestä ja kauhealla kolinalla oli taas vapaudessa. Tyhmä poni :) Otin sen taas kiinni ja vein karsinaan siksi aikaa, että laitoin portin kunnolla kiinni.

   Siinä oli Oonan karkureissut tänään :) Sitten kävi vielä sellainenkin juttu, että kun olin ottamassa vettä talon seinän hanasta, kuulin sisältä outoa piipitystä. Menin ikkunan luokse, jossa ääni kuului selvemmin ja huomasin äänen tulevan palovaroittimesta! En nähnyt tulta enkä savuakaan, ja Maija oli vasta kertonut että varoitin soi myös edellisyönä ilman syytä. Kävin tarkistamassa sisällä ja kaikki oli OK. Koirat tosin ei tykänny kauheesti piippaavasta äänestä joten evakuoin ne suihkuun ja laitoin oven kiinni, ettei ääni riko niitten korvia :) Soitin Maijalle, että miten sen palovarottimen saa sammumaan ja sitten ohjeiden mukaisesti kiskaisin vaan patterin irti.
   Joo, sellasta tänään. Ainiin, sitten vielä TETin jälkeen, kun jäin tallille, juoksutin Oonaa pihalla ja harjoittelin vihdoin Vimpulan kanssa siihen Harjun juniorhandleriin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti