tiistai 26. huhtikuuta 2011

Harjun näyttelyt

Tosiaan en jaksanut eilen illalla postailla, koska tulin kotiin vasta yhdeksältä. Meillä meni Harjussa aika hyvin, omasta mielestäni, tuomari taisi olla eri mieltä :) Vimpula käyttäytyi hienosti ja tajusi jopa kuunnella! Tultiin kuitenkin jaetulle viimeiselle sijalle, miksiköhän, sitä en tiedä. Meidät jaettiin juniorhandlerissa kaikki sijoituksille, oltiin siis Vimpulan kanssa kolmos-sijalla eli saatiin kuitenkin ruusuke.

Sunnuntaina raahasin tallille kolme kuormalavaa ja rakensin niistä agilityesteen Oonalle. Olin ihan varma, että niitä joudutaan harjoittelemaan tosi paljon ennen kuin Oona suostuu edes koskettamaan estettä. Mutta poni yllätti (taas!) ja nosti etujalat suoraan siihen päälle. Namien voimalla saatiin takajalatkin siitä yli yhden kerran, muuten poni vaan veny ja veny etujalat ylimmällä portaalla ja takajalat maassa :) Harjoteltiin rengastakin, joka on myös ollut ongelma, mutta ihan tyynesti Oona siinä seisoi etujalat mustassa aukossa kunnes annoin luvan tulla pois. Tosin jouduin nostamaan Oonan jalat sinne renkaan sisään ja pois, koska eihän arvon prinsessa osaa nostaa jalkojaan tarpeeksi korkealle :)Käytiin illalla vielä neljän kilsan ajolenkillä Oonan kanssa. Sielläkin meni tosi hyvin ja ravi oli paikoitellen erittäin hienoa ja liitävää!


Oona venyy :)
 Sitten palataan Harju-päivään eli maanantaihin. Heräsin kuudelta, kun Maijan koira Elmo tuli herättämään nuolemalla miun naamaa ;) Aamulla Vimpula oli yhä hiukan märkä sunnuntai-iltaisesta pesusta, ja sen karva oli ihan kiharaa! Lastattiin ponit, eli Vimpula ja Vilma traikkuun ja lähdettin puolen kahdeksan maissa ajamaan kohti Harjua Maijan kanssa. Perillä laitettiin ponit karsinoihin, jotka oli niille varattu ja sitten kävin ilmottamassa ponit+maksamassa karsinat kansliaan. Pari tuntia ponit sai seisoskella karsinoissaan, kunnes alko main luokat. Ensimmäisenä oli agility, jossa kilpaili Vimpula ja Eija (Eija on Vimpulan omistaja). Ne tuli kolmansiksi! Sitten oli miun juniorhandler Vimpulan kanssa, tultiin myös kolmansiksi. Juuri ennen kunniakierrosta Eija haki Vimpulan näyttelykehään, jossa sen olisi pitänyt olla samaan aikaan juniorhandlerin kanssa. Juoksin sitten ilman ponia :) Näyttelyissä Vimpula sai III -ruusukkeen. Heti näyttelykehän jälkeen laitettiin valjaat nopeasti Vimpulalle, sillä sen olisi jo pitänyt olla ohjasajo-luokassa! Siinä ne sijoittu toisiksi, sillä luokassa oli vain kaksi kilpailijaa :)
  Sitten oli vielä Vilman luokat jäljellä, ensin oli ohjasajo (keskivaikea) jossa ei ollut muita. Eli voitto tuli siitä tietenkin :) Ja sitten oli Driving Class, eli ajoluokka jonka Vilma ja Maija voittivat! Siinä oli sentään viisi osallistujaa, eli voitto oli ansaittu.

Sellai meni mein Harju-päivä :) Kisojen jälkeen lähettii nälkäisinä ajamaan takasin tallille viiden aikoihin. Olin syönyt viimeksi aamupalan, joten oli kyllä aika nälkä. Tallilla hoidettiin ponit ja lähdettiin sitten Maijan ja Eijan kanssa syömään :)

Tänään kävin myös tallilla ja ohjasajoin Oonalla kentällä puolisen tuntia. Ei siitä sen enempää, ei se huonosti mennyt muttei taida olla ihan meidän lajikaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti