maanantai 18. helmikuuta 2013

Hyppyjä Töhöllä (ja vähän Lobellakin)

Arvatkaapa kuka tuli meille eilen yöksi? Vihjeitä: omaa yhtä oudon huumorintajun kuin minä, on yhtä vastuuton kuin minä, omistaa superlaama-ponin! No Elinahan se täällä!


Eilen tallilla oli suunnitelmana hypätä Töhöllä ja Ykällä esteitä ja Merikan ratsastaa ensimmäistä kertaa Lobella. Esiteltiin Elinalle vähän tallia ja alettiin sitten Jennin kanssa laittaa hevosia valmiiksi. Merika ratsasti taas Töhöllä ensin ja aloitti ihan maapuomeista, jotka menivät todella paljon paremmin kuin viimeksi! Ykällä ei keskittyminen tällä kertaa riittänyt, joten kävin hetken kuvaamassa, kun Jenni rallitti sillä pellolla ja palasin sitten kentälle kun Merika alkoi hyppäämään. Aluksi este oli todella pieni, joku 20cm, sitten arviolta 40cm ja kun se meni hyvin, vaihdettiin. Minä aloitin hyppäämään siitä 40cm, tuntui tosi oudolta kun ei ole taas aikoihin hypännyt! Loppuun mentiin vielä yhtä pykälää isompaa, ehkä 60cm kerran. Töhö oli tosi hieno! :) Se oli ihan innoissaan hyppäämisestä ja alkoi jo oikoa esteelle, mutta siihen auttoi kun pysäytin Töhön linjan alkuun.

Tuli vain yksi kielto (kierto), kun en keskittynyt kunnolla..!
Sukellus :D

Elina koutsasi meitä ja meni Töhiksellä hetken itse lopuksi. Pää taivaissa tikittävä hevonen muuttui kauniiksi ja pää alhaalla kulkevaksi ratsuksi heti kun selässä oli joku muu kuin minä tai Merika :D Elinan jälkeen minäkin kokeilin ratsastaa hetken Elinan ohjeilla ja Töhö meni hetkittäin niin nätisti! Siinä meille treenattavaa ;)


Kun Töhö oli palautettu tarhaan, oli vuorossa Merikan ensimmäinen ratsastus Lobella! Ensimmäisenä ongelmana oli saada satulavyö kiinni tynnyrihevosen ympärille, mutta Elinan muskeleilla saatiin se kuitenkin! Heti kun Merika aloitti ratsastuksen, Lobe tunki portille, eikä kuunnellut yhtään. Ei kovin ruusuinen alku.. Elina joutui sitten taluttamaan Merikaa ja Lobea ja silloin sujui ihan hyvin. Heti kun Elina laski irti ja meni kauemmaksi, Lobe sai raivarin ja alkoi hyppiä pystyyn! Kerran se hyppäsi ihan oikeasti korkealle ja Merika kiljui (karjui) todella kauniisti.. Mutta ei siinä muuta, poni vaan takaisin talutukseen ja meni taas hyvin. Lobella on ennenkin ollut kuulema tapana hyppiä pystyyn, joten se oli kyllä aika odotettavissa. Elina ratsasti ilkiöllä vielä hetken ilman talutusta loppuun. Lobe hyppi joitakin kertoja takajaloilleen, mutta ei enää niin korkealle. Sitten lopetettiin (lobetettiin, inside :D) ja Merika hoiti Loben pois.

Elina ja Lobe
Videolta, aika hurja :/

Elinan kanssa liikutettiin vielä Oona pelleilemällä kentällä. Ämpärirallia ja "luottamisharjoituksia", mutta ei siitä sen enempää. Lopulta kierittiin maassa kun nauratti niin paljon! Oona vaan katto, että mitä ihmettä :D


9 kommenttia:

  1. ihana postaus ja hauska video (;

    VastaaPoista
  2. Hui v***u tuo Lobe. Hullu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se hullu ole, vaan oppinut joskus huonon tavan!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ei ole, vaikka ollaankin yritetty painostaa sitä kirjoittamaan :)

      Poista
  4. Ihana toi Oonan tarhatuuletus videol♥♥♥

    VastaaPoista