lauantai 23. helmikuuta 2013

Helmikuun rakennekuva ja muita kuulumisia!

26.1.
23.2.
Tänään otettiin taas Oonasta kuukausittainen rakennekuva! Yllä tammikuun ja alla helmikuun kuva. Tämän kertainen kuva on - kuten edellinenkin - aika epäedustava, kun en edes harjannut ponia ennen kuvausta, suoraan tarhasta vaan nappasin kameran eteen! :) Jos nyt aletaan tuota kuvaa analysoida, niin maha on iso, todella iso. Ehkä jopa isompi kuin viime kuussa :o Tosin se voi yhtä hyvin johtua Oonan epäryhdikkäämmästä asennosta! Ja karvaakin ponista löytyy ihan kiitettävästi! Oona on tainnut tosin itsekin huomata sen ja on aloittanut ihan mukavan karvanlähdön.. Irtokarvoja joka paikassa, mutta se onkin tuttu juttu kaikille karvamammuttien omistajille ja hoitajille :D

Paljoa tuota rakennekuvaa enempää Oonasta ei olekaan kuulumisia, sillä jatketaan yhä ajolinjalla uuden satulan löytymiseen asti. Tänään kävin tekemässä vaihteeksi Oonan kanssa ihan kahdestaan noin kuuden kilometrin lenkin, mentiin aika reippaassa tahdissa. Laitoin matkan ajaksi kännykästä soimaan musiikkia ja Oonakin kuunteli sitä käyntipätkillä pää kenossa ja toinen korva taaksepäin sojottaen :D Ainiin, löysin meille huhtikuusta kauden ensimmäisen startin! Mikkelissä olisi 3.15 lähtö, joka on juuri ja juuri niillä rajoilla että kehtaa tällä matelijalla osallistua. Tosin viime lähtökin oli 3.15 ja sieltä saatiin kuitenkin viimeiset rahat!

Satulan myyntikuvakin on jo valmiina,
enää pitäisi vain selvittää jotenkin sen merkki ja koko, ja sitten sen voi laittaa myyntiin! :)

Ja sitten loppukevennykseen! Vaikka tämä ei blogiin varsinaisesti kuulukkaan, sillä tämä tosiaankin on Oonan blogi, vaikka viime aikoina olen muistakin hevosista kirjoittanut. Tänään siis Vimpula, tallille vasta kaksi viikkoa sitten muuttanut shettismummo, pisti rodeoksi. Jenni ratsasti sillä kentällä samalla kun minä menin Töhöllä ja Vimpula oli aika mahdoton! Ehdin juuri sanoa Jennille, että "se kuopii just tolleen, että kohta se käy makaamaan! (vitsillä tietysti sanoin) ... Ai niin, Vimpula taisi olla just sellanen poni, että se käy makaamaan ratsastajan kanssa!" Ja sillä sekunnilla Vimpula kävi maaten ja Jenni joutui hyppäämään alta pois. Eipä mitään, poni ylös maasta, ratsastaja takaisin selkään ja uusi yritys. Mutta Vimpula alkoikin hyppiä ja loikkia ja tehdä mitä ihmeellisempiä pukkihyppyjä pitkin kenttää, kerta toisensa jälkeen! Mutta mitä tässä enempiä selittelemään, antaa kuvien puhua puolestaan! :)


Viimeiset kaksi kuvaa ovat nyt osoituksena siitä, että osasi se Vimpula nätistikin mennä! Laitoin ne, jotta kukaan ei voisi sanoa, että meidän hevoset aina pukittelee ja keulii. Töhön kaatumisestakin pellolla oli tehty ht.nettiin topikki, jossa ht.netin supernerot puusilmät tulivat siihen tulokseen, että meillä kaatui kaksi hevosta sillä peltoreissulla ja että hevosen kaatuminen ei ole missään tilanteessa normaalia. Niinpä tietysti, aina sitä oppii jotain uutta!

14 kommenttia:

  1. Ratsastaako tuo jenni ikinä oonalla ? :) näyttäisi aika pineltä ja osaavalta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni tosiaan on pieni ja osaava, mutta kuitenkin ihan pikkasen liian iso Oonalle, kun Oona itse on niin pieni.. Kuitenkin ongelmatilanteissa yms. Jenni on juuri sopiva vähän läpiratsastamaan Oonaa :)

      Poista
  2. Ratsastus seura Capriole järjestää estekisat joissa on 40cm ja se on rajattu poneille säkä alle 125cm ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu, kuulostaa hyvältä! Kiitos ilmoituksesta :)

      Poista
  3. Ihana postaus taas!:) Ei Oona mun silmäään satu mitenkään pulskalta! Näkisitpä meidän ponien massavat massut!:D

    Hih, tuo Vimpula:D Minkä ikäinen se siis on, jos tiedät?:)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin kevät tulee kun karvaa lähtee! :-D

    VastaaPoista
  5. Tuo poni on kyllä aika lihavassa kunnossa, mutta laitat lisää liikuntaa niin hyvä tullee :) ja suosittelen pellavaa niin meillä pysy karva hyvässä kunnossa ja klippaus on kans hyvä vaihtoehto ;) ja hyvät kuvat on sulla blogissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itekki oon samaa mieltä. Mutta kannattaa laihuttaa niin vauhtia saattaa tulla lisää! Ja ei ala jalat kipeytyä liika painon takia.

      Poista
    2. Tietysti Oonaa pitäisi laihduttaa, mutta valitettavasti se ei tapahdu ihan vaan nappia painamalla.. Liikutan sitä jo nyt 5-6 krt viikossa ja juuri enempää sillä ei voi tehdäkään!

      Poista
  6. Jännä kuva tuo missä Oona on noussut pystyyn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se on kyllä Vimpula :D Oona ei ole ikinä hyppinyt pystyyn!

      Poista
    2. Aa... Mä en olekkaan tiennyt. Mutta seon hieno.

      Poista