torstai 10. tammikuuta 2013

Viime aikojen kertailua

En ole taas saanut postausta aikaiseksi moneen päivään ja ihan vaan sen takia, että ei ole mitään kuulumisia kirjoitettavaksi! Ajattelin siksi hypätä vähän ajassa taaksepäin ja kertailla muutamia viime aikojen tapahtumia. Välillä tuntuu, että kirjoitan postauksiin todella vähän tekstiä, tosin olen ajatellutkin tämän blogin toimivan enemmän kuvapainotteisena päiväkirjana, enkä juurikaan kirjoita täne pohdiskelevia tai muutenkaan pitkiä tekstejä. Kun päässäni välillä suunnittelen blogitekstejä, kuvailen asioita paljon enemmän kuin mitä loppujen lopuksi muistan kirjoittaa itse postauksiin. Jotkin asiat vaan jäävät mainitsematta ja se voi tehdä blogista vähän sekavan! Mutta nyt siis olisi tarkoituksena kerrata vähän tarkemmin viime aikojen tapahtumia, höystettynä joillakin vanhoilla söpöilykuvilla :)


Minulta on usein kysytty, että miksi muutimme pois Taunolta. Kirjoitin ilmeisesti aika epäselvästi sen postauksen, jossa kerroin tulossa olevasta muutosta. Syy muuttoon oli kuitenkin se, että Taunon talli lopetti. Tallin omistaja joutui omista henkilökohtaisista syistään myymään omat hevosensa eli Helmin ja Billyn (eli tutummin Ruunan) ja samalla Oonan sekä Sirun piti muuttaa pois. Ruuna ainakin löysi jo uuden kodin, mutta Helmistä en tiedä.. :) Siru lähti siis Lappeenrantaan, jossa me käytiin sitä Merikan kanssa viikko sitten moikkaamassa. Oona taas muutti Jutan tallille, johon on meiltä harmittavan pitkä matka. 17km tuntuu todella pitkältä, kun oltiin totuttu jo lähes vuoden ajan kulkemaan vain 5km tallimatkoja. Mutta muuten tämä uusi talli on ollut oikein mukava ja hieno paikka! Oona kotiutui sinne hyvin, oikeastaan Oona on kotiutunut aina sinne missä on heinää :D Aluksi Oona ja sen tarhakaveri Balett vähän ajoivat toisiaan ja Oona tuntui olevan vähän alakynnessä, mutta eilen Oona osoittikin olevansa pomo Baletille. Varsa väisti pikkuista ponia heti kun Oona tuli liikutuksen jälkeen takaisin tarhaan uhittelemaan :)


Kun oltiin asuttu uudella tallilla muutama päivä, Jutta (tallinomistaja) kysyi, josko haluaisimme Merikan kanssa liikuttaa välillä lämppäriruuna Töhöä. Ja tottakai haluttiin! Nyt saamme siis ratsastaa Töhöllä periaatteessa aina kun halutaan, ellei joku muu ole sillä ratsastamassa :) Tähän mennessä ollaan ratsastettu pojalla kaksi kertaa ja vaikken vielä paljoa siitä osaa sanoa, niin se on varmaa, että Töhö on mitä kultaisin hevonen! Ensinnäkin sillä on ihanat ja todella kauniit silmät! Ja suloiset karvakorvat! Ja Töhön luonne on todella ihana; se tulee kiinnostuneena portille vastaan ja harjatessa oikeasti nauttii käsittelystä! En tiedä olenko koskaan harjannut hevosta, joka silminnähden nauttii harjauksesta ylähuuli törröllään ja päätä nautinnollisesti väännelleen :)


Sitten voisin palata vähän tuoreempiin kuulumisiin, eli eiliseen. Eilen ohjasajoin Oonaa kentällä todella pitkään, ehkä jopa puolituntia! Se on minulle todella pitkä aika, sillä yleensä kyllästyn viimeistään vartissa :D Treenattiin Oonan kanssa paljon kahdeksikkoa, ensin niin että kävelin koko ajan perässä ja lopussa niin, että seisoin ympyrän keskellä ja yritin sieltäkäsin kääntää Oonan aina erisuuntaan ympyrälle, josta muodostui siis kahdeksikko. Kukaan tuskin tajusi, mutta jospa itse kuitenkin muistaisin vielä jonkun ajan päästä mitä tuolla tarkoitin! Se oli kuitenkin aika hankalaa, varsinkin kun tehtiin se ravissa ja ilman raippaa :)

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vitun poni ku paskoo koko aja.
      Mä varastan vitun oonan huomen.
      En valehtele

      Poista
    2. Ja vien sen teurastamolle.

      Poista
  2. Aivan uskomattoman suloinen tuo Oona!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää välittää kehut myös Oonalle itselleen :)

      Poista
  3. Kiva teksti ja muutenkin ihana blogi ja Oonakin on niin söpö :)!Liityin lukijaksi.Toivottavasti teet vastapalveluksen minun blogiini :)!

    VastaaPoista
  4. käyppäs katsomassa mun blogi ja liity lukiaksi!
    liidanhevoselamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. 10.1.2013 20.47 ollu taas täysin tervejärkinen tyyppi tietsikan ääres! Kyl on äääääliö! vihaks pistää >:/

    VastaaPoista