sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Maapuomeja Töhön tapaan!


Siinä alkupaloiksi yksi Töhön tyylinäytteistä, kun tehtävänantona oli yksinkertaisesti ylittää maapuomi :D

Eilen käytiin siis Merikan kanssa tallilla, ja ohjelmana oli ensin ratsastaa Töhöllä kentällä ja lähteä sitten Oonalla ajaen Jennin ja Ykän kanssa maastoon. Pyysin tallinpitäjä-Jutalta lupaa mennä Töhöllä vähän puomeja, ja saatiin vastaukseksi että saadaan tehdä Töhön kanssa mitä vaan keksitään! Vähänkö hauskaa! :)

Haettiin Töhö tarhasta, mutta hevonen pisti juoksuksi ja näytti juuri siltä, että tälle viikolle on jo ratsastuskiintiö täynnä! Jostakin syystä Töhö juoksee melkein aina viikonloppuisin karkuun, mutta arkisin tulee portille..? Outoa! Aina se antaa kuitenkin parin minuutin jälkeen kiinni :) Laitettiin Töhö valmiiksi tallissa ja mentiin sitten kentälle, Merika ratsasti ensin.

Kompastus!
Kun Merika oli lämmitellyt Töhön, laitoin kaksi puomia toiselle pitkälle sivulle uran sisäpuolelle. (Töhöllä ei siis ole juuri aiemmin menty puomeja!) Ensimmäisen kerran Töhö tuli nostellen ihan kunnolla jalkojaan, mutta toisella kerralla se huomasi, että puomit on ihan tyhmiä joten se alkoi kiertää niitä. Kun Merika sai Töhön ohjattua puomeille, tultiin ne kunnolla loikkien! Tosin kuvat vähän kärjistävät tilannetta, sillä ei se Töhö nyt mitään älyttömiä loikkia tehnyt!
 
 
Ja kyllä Töhö tuli niitä puomeja hyvinkin, tuossa on nyt vaan nuo hauskimmat ylitykset! Merika halusi vielä kokeilla mini-mini ristikkoa, joten nostin puomit ehkä 15cm esteeksi :D Töhön mielestä se oli kamala, ja hyppäsikin ensimmäisellä kerralla esteen ohi!
 
"En varmaan hyppää!"
Ei ihan osunut esteelle? :D
Surkea kuva, mutta ainut kuva onnistuneesta hypystä (loput on videolla)..
Merikan ratsastus taas vähän venähti, joten kun vaihdettiin, minä ehdin ratsastaa ehkä vaan noin vartin ennen maastoonlähtöä. Menin maapuomit pari kertaa onnistuneesti ja lopettelin sitten :)
 



Sitten tuli vihdoin Oonan vuoro päästä lenkille! Rakennekuvien ottamisen ja valjastuksen jälkeen odoteltiin että Jenni sai Ykän valmiiksi ja lähdettiin sitten maastoon. Mentiin samaan suuntaan, jossa meinattiin sillon aikaisemmin jäädä Töhön kanssa auton alle. Onneksi Oonan kanssa ei tarvitse huolestua liikenteestä; Oona ohittaa oikeastaan mitä vaan rauhallisesti! Lenkin aikana kohdattiinkin yksi traktori ja jopa yksi rekka, mutta Oona ei ollut moksiskaan :)

Pulla!
 
Maastolenkistä tuli noin viiden kilsan mittainen, mutta mentiin se sen verran reippaasti, että Oona oli ihan hikinen! Välillä kesken lenkin pysähdyttiin kuvaamaan pellolla laukkaavaa Ykää, ne pysähdykset olivatkin sopivia hengähdystaukoja Oonalle :D Pitäisi alkaa taas ajamaan Onzkulla useammin, jotta kuntokin paranisi, varsinkin (toivottavasti) tulossa olevaa kilpailukauttakin ajatellen!
 

4 kommenttia:

  1. Tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa on jotakin hyvin tuttua.. :D Ihana näkymä, ja on se poniajelu sitten niin hauskaa puuhaa! Sulla on muuten tosi kiva blogi, oonkin jo ollut lukijana muutamia kuukausia.. :)

    http://elamaaorrella.blogspot.fi/2013/01/ponimaasto-kuvin-ja-sanoin.html (neljäs kuva)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kehuista, ihana blogi sinullakin! :)

      Poista
  2. Tää blogi on tosi kiva!;) Oona on niin älyttömän suloinen!<3 aikas ihania noi töhön loikat, tuli ihan mieleen että onko se joskus toimittanut ravipollen virkaa?:):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kehuista, ja joo, Töhö on ollut ravuri ainakin vielä vuosi sitten :)

      Poista