sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tallin pelastusharjoitukset

Tänään tallilla pidettiin pelastusharjoitukset! Neljä autollista palomiehiä tuli tutustumaan hevosiin ja niiden käsittelyyn, jotta hätätilanteissa pelastustoimet sujuisivat helpommin!

"Mitäs tää nyt on?"

Hevoset jaettiin kahteen pisteeseen niin, että tallissa olivat Oona, Lobe, Nappi ja Bella, ja kentällä oli Tauski. Tauskille palomiehet harjoittelivat erilaisten liinojen laittamista, esim. jos hevosta tarvitsee nostaa tai vetää jostakin hankalasta paikasta. Tauski sai paljon rapsutuksia ja oli todella rauhallinen, lukuunottamatta sitä, kun taaksepäin vedettäessä Tauski alkoi pukittelemaan hurjasti! Onneksi ei käynyt kuinkaan ja tilanne rauhoittui nopeasti :)

"Ei nää liinat olekaan pelottavia!"
"Eikun onpas sittenkin!"
 
Tallissa palomiehet laittoivat hevosille riimuja ja taluttivat hevosia tallista tarhaan ja takaisin. Tavallisten riimujen lisäksi hevosia talutettiin köysistä tai letkuista/liinoista tehdyillä hätäriimuilla! Oonaa ainakin jännitti aluksi kovasti kun talli oli täynnä ihmisiä, mutta kun se siitä rentoutui, se oli aika suosittu poni talutuksissa ja kuulema niin söpö (ja nälkäinen) :D


Lobe on pussitettu :D

Lisäksi halukkaat palomiehet saivat käydä kokeilemassa ratsastusta Lobella ilman satulaa :)Lopuksi Oonalla harjoiteltiin riimun leikkaamista pois hevosen päästä!


Oonan mielipide tästä leikkurista

Sellainen päivä meillä siis tänään! Hevosillekin teki hyvää tottua vieraiden ihmisten käsittelyyn ja erilaisiin pelastustoimiin, jotta hätätapauksen sattuessa ne tietävät jo mitä on tarkoitus tehdä :)

14 kommenttia:

 1. ihania kuvia! repesin oonalle ja tolle pussikuvalle :DD!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Varsinkin toi toiseks viimenen kuva on niin ylisöpö! <3

  Käy toki kurkkaamassa munki(surkee) blogi!
  www.cia-ponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tosi mielenkiintonen postaus !! :)

  VastaaPoista
 4. Mirka// Olisiko tietoa missä voisi harjoitella poniajoa?
  T:Poniravi-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, no joissakin poniravikouluissa ainakin tai sitten ihan yksityisillä poninomistajilla :)

   Poista
 5. Miten Oonan temppukoulu on edistynyt? Olisi kiva nähdä taas kuvia siitäkin:)

  VastaaPoista
 6. Hyviä kuvia! Oli mielenkiintoinen iltapäivä tuolla tallilla ja hyvää käytännön oppia saatiin hevosten käsittelystä. Dankeschön! :)

  VastaaPoista
 7. Tämä ei kyllä liity tähän mitenkään mutta oon aina luullu että Merika on sinua vanhempi :D

  VastaaPoista