torstai 24. lokakuuta 2013

Kotona taas ja kiirettä pitää

Vihdoinkin kotona ja koneen ääressä! Palattiin meidän Barcelonan reissulta tosin jo maanantai-tiistai välisenä yönä, mutta nyt vasta ehdin tulla tännekin kirjoittelemaan kuulumisia!


Meidän reissu meni oikein hyvin ja ehdittiin onneksi takaisin tullessa jatkolennolle, vaikka vaihtoaikaa olikin vain 25min! Päästiin siis ajallaan kotiin ja seuraavaksi päiväksi jo takaisin kouluun. Sekä tietysti koulun jälkeen pitkästä aikaa Oonan luokse! Tässä olisi nyt kuitenkin muutama kuva matkalta:

Can you see the fish? :D
Petra kävi vähän maistamassa meren pohjaa :D
Meidän huoneiston "nimi" oli sopivasti Ona :)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Tiistaina tosiaan kävin myös Oonaa moikkaamassa ja liikuttamassa. Käytiin Nooran kanssa ajamassa Oonalla vähän reilu 7 km lenkki, ravaten lähes kaikki siihen sopivat pätkät (eli ei alamäkiä tai tosi jyrkkiä ylämäkiä). Kohdattiin reissulla muutamia mönkijöitä ja sotilaita, kun alueella oli sotaharjoitukset. Juostiin vähän kilpaa mönkkäreiden kanssa ;)

Image and video hosting by TinyPic
Matkan aikana kaunis syksy oli muuttunut karuksi ja harmaaksi :(
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Lenkille lähdössä!

Tiistain jälkeen en ole ehtinyt ollenkaan tallille, mutta yritän ehdottomasti huomenna päästä liikuttamaan Oonan! Sen laihdutuskuuri kun ei juurikaan etene tarhassa seisomalla. Tosin ajattelin jättää Oonan nyt loppuvuodeksi tauolle raveista ja nyt alkuun myös jatkuvasta ajamisesta, joten sekin tietää vähän huonoa laihdutukselle. Ajattelin tästä lähin (jonkun aikaa, muutaman viikon ehkä?) ajaa vain noin kerran viikossa ja muuten liikuttaa ponia esim. juoksuttamalla, hypyttämällä, taluttamalla tai Nooran ratsastamalla, sillä Oonalla ei ole enää juuri lainkaan omaa intoa lenkkeillä. Pelkään ajamisesta tulevan taas samanlaista pakkopullaa kuin mitä se oli vuosi sitten, kun kadotin innostukseni koko harrastukeen muun muassa Oonan laiskuuden takia... Tällainen tauko tekee kyllä hallaa laihdutukselle, mutta en osaa ratkaista pulmaa niin, että yhtäaikaa Oonan lenkkeilyinto palaisi sekä maha pienenisi... Kyllä vaihtoehtoisesta liikunnastakin tehokasta saa, mutta en usko että kuitenkaan niin tehokasta että se vastaisi seitsemän kilometrin hölkkälenkkiä. En ainakaan itse lähde sitä narun päässä hölkkäämään! :D Ainakin monipuolisemmasta liikunnasta saa mielenkiintoisempia postauksia tänne blogiin, jos ei muuta :)

10 kommenttia:

 1. Meillä marraskuun lopussa samat suunnitelmat kunhan saadaan noi marraskuun pari starttia pois alta :) aattelin pitää 2 viikkoa ilman mitään liikustusta ja sit kolmannen viikon sillee et käyn pikku lenkin kärryillä 2 kertaa viikon aikana, ja sit siinä joulun tienoilla alottaa taas rakentaa peruskuntoa, ja joskus maaliskuussa vois ruveta kattelemaan sarjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa järkevältä! Itse alan katsella startteja jo alkuvuodesta, kun ollaan kuitenkin oltu pois radoilta muistaakseni elokuusta asti :)

   Poista
 2. Ajatko usein Oonalla yksin? Siis että lenkeillä ei ole toista hevosta/ponia?
  Meillä koitetaan ajaa kaikilla poneilla mahdollisemman paljon porukassa, etenkin noilla kolme vuotiailla, jotta into säilyy ja siitä lenkillä käynnistä tulee poneille kivaa eikä semmoista että "mennään nyt sitten jos kerta pakko on" löntystelyä. Siinä samalla ( etenkin jos ajaa rinnakkain) ponit monasti alkavat keskenään ottaa pientä kisaa, jos siis useasti ajaa kaverin kanssa. Onhan se ponistakin tylsää yksin jolkotella. :(
  Ja tietysti kuskin kunnioittaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonastakin huomaa kyllä, että kaverin kanssa lenkkeileminen on paljon mieluisampaa ja silloin vauhtiakin löytyy, mutta tällä hetkellä se on valitettavasti mahdotonta. Tallilla ei tällä hetkellä käy oikeastaan ketään minun lisäkseni, eikä muita hevosia liikuteta kuin Oonaa ja Nappia (minä käytän molempia maastossa, joten niitäkään ei voi ottaa yhtä aikaa..). Silloin kun käytiin lähes aina jonkun muun hevosen kanssa maastossa, oli Oonakin pirteämpi :)

   Poista
 3. Barcelona, onnenpekka x) Haaveilen täällä ulkomaanmatkasta... Toivottavasti se Oona innostuis taas lenkkeilemään.

  - Kati

  VastaaPoista
 4. Repesin tolle Hai kuvalle! Sillä oli hieno kyrmyniska! (Ei pahalla, hieno kuva!)

  VastaaPoista
 5. sulosta lenkki kaveri? :)

  VastaaPoista