sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viime päivien poneilut (3 tippumista!)

Perjantaina Jenni ratsasti Oonalla esteitä, samalla kun minä itse hyppäsin pitkästä aikaa Töhöllä! Molemmat hepat olivat hienoja! En nyt jaksa selittää siitä turhia, antaa kuvien kertoa :)


Lauantaina kävin ajamassa Oonalla n. 5 km, tarkistamassa olisiko yksi suora sulanut, mutta ei se ollut :( Meidän tämän vuoden ensimmäisiin raveihin on muuten enää kaksi viikkoa aikaa! Vielä pitäisi keksiä mistä saadaan traikku, jotta voin ilmoittautua lähtöön.. :D Ajamisen jälkeen kävin vielä Töhön kanssa pellolla kokeilemassa, josko siinä voisi vähän laukata. Oli se pelto sen verran hyvä, että muutama pätkä otettiin, mutta en kehdannut sitten laukkuuttaa Töhöä enempää! Tästä päivästä ei kuitenkaan ole kuvia (videoita kylläkin alla olevassa koosteessa), sillä Merikan järkkäri sekosi, mutta onneksi se saatiin kuntoon jo seuraavaksi päiväksi :)

Sunnuntaina olikin sitten Nooran vuoro tulla ratsastamaan Oonalla. Poni oli kamala pahis, se on nimittäin keksinyt uuden "hauskan" tempun. Olen saattanut tästä jo aiemminkin mainita, mutta Oona siis ratsastaessa (yleensä laukassa) vetää pään yhtäkkiä alas ja stoppaa. Aika kätevä tapa päästä eroon ratsastajista...


Kun Oona teki tuota pään vetämistä alas ihan koko ajan, päädyin hakemaan tallista vähän apuvälineitä Oonalla ratsastamiseen. Aluksi laitoin sille sekin päähän, niin tiukalle kuin sen säädöt antoivat, mutta silti Oona onnistui vetämään koko ajan pään alas! Sekki-säätö loppui siihen, kun Oona rikkoi minun hienon systeemini nykäisemällä pään alas tarpeeksi kovaa..!


Lopulta juoksutusliinassa saatiin yksi pätkä ilman temppuilua, kun itse nykäisin aina liinasta kun Oona veti pään alas... Todella ärsyttävää, kun poni vaan pelleilee enkä itse voi mennä sitä selkään komentamaan! :(

Lopuksi vielä ratsastettiin Jennin kanssa yhtäaikaa kentällä, minä Kasilla ja Jenni Ykällä. Kasi oli todella hieno, se jopa laukkasi ratsastajan kanssa! Harmi, kun se ei löydä uutta kotia.. Sen omistaja aikoo nyt ilmeisesti lopettaa sen... :(

 

39 kommenttia:

 1. Hyvin kehittyny tuo töhön hyppy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Töhis oli nyt myöskin paljon innokkaampi ja melkein imi esteelle :)

   Poista
 2. mieten teijän kenttä on noin sulana ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä :D Se on ihan kokonaan sula ja osittain kuivakin jo!

   Poista
 3. meillä on jo kenttä sulanut kanssa !:) Eikö kukaan huoli muka kasia? o; mahdotonta! ottaisin oikeasti mutta en ehtisi järjestelemään kaikkea kun asialla varmaan kiire :c ! kun luvasta tai tallista ei olisi ihan varmaa ..!:<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kukaan ei halua Kasia, kun sen omistaja ei suostu antamaan papereita mukaan. Mieluummin kuulema lopettaa tamman kuin antaa paperit :(

   Poista
  2. Voisitko Mirka kysyä,että eikö omistaja millään halua antaa papereita,jos vaikka haluaisi,jos maksaisi Kasistä?Kun oikeasti haluan Kasin talliimme!!!

   Poista
  3. En ole itse yhteyksissä omistajaan, mutta ei kuulema anna papereita..

   Poista
 4. haha nuo tippumis kuvat :D

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia taas, ja muutenkin kiva postaus (: Olen ehkä vähän tylsä kommentoija, mutta en vaan keksi muuta! :D Harmi, että Oona on keksinyt tollasen tavan. Ratsushettiksissä on se huono puoli, ettei tarpeeksi osaavaa, mutta silti sopivan kokoista ratsastajaa tahdo useinkaan löytyä :( Toivottavasti keksisitte jonkin keinon ton tavan ehkäsemiseks! Surullista, jos Kasi ei löydä omaa, rakastavaa kotiaan. Menis taas yks hieno yksilö ihan turhaan teuraaksi... Julma maailma :/ Kun oliskin vaan niin helppoa ottaa hevonen, mutta ilmanen hevonen ei oo koskaan ilmanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tossa lukikin, että Kasi lopetetaan, ei laiteta teuraaks, mutta yhtä surullista kuitenkin. Toisaalta ehkä parempi, että pääsee ikuiseen uneen, kun että joutuis kiertolaiseks tai huonoon hoitoon, ku ilmanen on, jossei sitä oikeeta, rakastavaa kotia tuu vastaan... :/ Pidetään nyt kuitenkin vielä peukut pystyssä.

   Poista
  2. Mulla on mun pikkuselle ponin pyllerölle onneks sopivankokone ratsastaja munki poni teki tota pään vetoa mut sit keksin et ku hetivaa raipsta nii kyllä totelee ja mä oon 14 ja kerran en tienny mitä pitäs tehä ku poni vaa vetää pätä alas nii mä menin ite sinne selkää ja täysii pamautin raipal nii ei poni enää vedä vaa laukaa pää pystyssä ja ravaaki Oona tarvis kokeneen ratsastajan

   Poista
  3. Niinpä, Jenni on kyllä tarpeeksi osaava ja sopivan kokoinenkin Oonalle, mutta ei ponille kukaan voimassa pärjää :(

   Poista
 6. Voisin mielelläni ottaa Kasin hoiviini, mutta koko juttu kuulostaa aika hämärältä, kun ei kuulemma papereitakaan saa mukaan(ko??) Jos papereita ei saa mukaan jokuhan voi tulla milloin vain vaatimaan hevosta takaisin, sillä perusteella, että paperit ovat hänen hallussaan. Muuten kyllä ihan mukavan kuuloinen poni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, omistaja ei kuulema anna papereita mukaan, vaan mieluummin lopettaa tamman :(

   Poista
 7. Kiva postaus ja video oli tosi kiva :) Harmi kun Kasi todennäkösesti lopetetaan :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kasin juttu on kyllä aika surullinen :(

   Poista
 8. Eikä Kasia ei saa lopetaa.

  VastaaPoista
 9. Oona ja Töhö on kyl ihanii♥ Voi Kasi parka...♥ Ottaisin sen kun vanhemmat vaa antas luvan♥ No, toivottavasti Kasi saa ihmepelastumisen ja saaki kodin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan varmaan halua ottaa Kasiä,jos ei saa papereita,koska omistaja voisi hakea kasin/syyttää varkaaksi.Eikös muuten jos ei halua luopua Kasista niin antaa ylläpitoon kunhan siitä jossaan musta valkosella sovitaan.

   Poista
 10. Ihanan oloinen blogi, mahtavan yksinkertanen toi banneri! Oli pakko liittyä lukijaksi. (:

  Ponityttö seikkailee

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus! Voi Kasi parkaa); se omistaja on aika ilkee ku mielummin lopettaa hevosensa kun antaa sen paperit!!); törkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, omistaja tekee hevoselleen mitä haluaa..

   Poista
 12. Etkö sä vois ottaa sitä EES ylläpitoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun edes ylläpito ei ole ilmaista, ihan saman verran se maksaa kuin oma hevonenkin!

   Poista
 13. Anteeksi mainostus!

  Pidän tasokasta, nopeasti kasvavaa blogilistaa aktiivisille eläinblogeille, ja sivusi vaikuttaisivat potentiaaliselle mukanaolijalle ;) Listaus ei vaadi ihmeempiä, siinä ei ole minkäänlaisia kiertämis- tai linkittämispakkoja (linkitys tosin jopa suotavaa niin minun ei tarvitse käydä mainostelemassa :)).

  Sinun täytyy vain täyttää helppo ja muutaman sekunnin aikaa vievä liittymishakemus, niin minä hoidan mainostamisen ja kävijät arvostelun helpoilla tykkäysnapeilla. Katso ja liity ihmeessä.

  Ps. Harmi homma tuo Kasi, on kuulunut minunkin korviin tapaus. Tiedän useita hyvän kodin tarjonneita ihmisiä jotka olivat Juttaan yhteydessä/yritti edes, mutta ikävä kyllä jos omistaja ei tapansa mukaisesti anna papereita, ei hevosta kannata missään nimessä ottaa, ja silloin vihreämmät laitumet on parhain ratkaisu. Omistajan touhut muuten jatkuvat mitä on harrastellutkin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kävinkin nyt laittamassa blogistani esittelyn tuonne :)

   Poista
 14. Tuo Töhön klippaus on edelleen niin upea, klippaisin omani noin jos se tarvis klipata (ja osaisin) ;).

  Voi tuota Kasi-ressukkaa. Jos ottajia kuitenkin olis niin sillä vois olla hyvä tulevaisuus edessä, harmi jos pelkästään omistajansa oikkujen takia ei pääse ansaitsemaansa hyvään kotiin. Joidenkin ihmisten toimintaa ei voi ymmärtää. Hän vaikuttaa niin herttaselta hepalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, muutenhan se olisi jo otettu, mutta omistaja..

   Poista
 15. Ihania nuo hepat tuossa videolla! <3 Oletko huomannut, että Töhö hyppää paljon korkeammalta kuin tuo este vaatii? Näkyy videolla hyvin. :)

  Tiedätkö miksi Kasin omistaja ei anna papereita, jos ottajia löytyy? Kauheaa miten hevonen voisi saada hyvän kodin, mutta se joudutaankin lopettamaan ;( Se siis kuitenkin lopetetaan, eikä se mene teuraaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin olen huomannut Töhön liioittelevan hypyissä, siksi omakin istuntani hypyissä on jotakin niin järkyttävää :D

   En tiedä, miksi Kasin omistaja ei halua antaa papereita.. Ja hän kuulema lopettaa hevosen itse, eli ei vie teuraaksi!

   Poista
  2. Sehän on käsittääkseni niin, että teuraaksi ei voi viedä hevosta, ellei anna niitä papereita. Muutenhan kuka tahansa voisi viedä toisen hepan teuraaksi.

   Onpas "soppa" tuo juttu, johon Kasi on ihan syytön sivullinen "uhri". Koskettaa kyllä tuo Kasin kohtalo. Itselläni on samanlainen pikkuinen lämminverinen, annoin sille hyvän kodin miltei vastaavanlaisessa tilanteessa. Omistaja ei millään meinannut aluksi hankkia papereita minulle annettavaksi, mutta lopulta hän sai kuitenkin asiat järjestymään ja hevonen on nyt papereineen päivineen minun :). Kävisipä Kasille yhtä onnellisesti.

   Poista
 16. Julma omistaja !! Kasi parkaa :( Voisin ottaa sen minun ravishetun kaveriksi,mutta ei.. Paperit,kun sais Kasi ois meillä onnellisesti :)!

  VastaaPoista