lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mikkelin ravit

Tänäinen ravipäivä oli aika mielenkiintoinen. Ensinnäkin radalle pääseminen osoittautui todella vaikeaksi; etsittiin varikkoaluetta ensin trailerin kanssa ajamalla, sitten iskän kanssa kävellen. Lopulta löydettiin tie varikolle, joten päästiin ainakin perille :D Onneksi olin varannut reilusti aikaa radan löytämiseen, sillä ei oltu aiemmin käyty siellä!


Seuraava ongelma oli löytää sisäänkirjoitus, mutta onneksi päästiin sinnekin kun jonkun aikaa seurailtiin sinne päin käveleviä ravimiehiä.. Sen jälkeen kaikki sujui ihan normaalisti aina verryttelyyn asti. Oltiin juuri Oonan kanssa kävelemässä varikolla, kun joku mies tuli kysymään, että ollaanko me menossa kohta radalle verkkaamaan. Vastasin, että joo, ja sitten mies kysyi että tullaanko sen jälkeen tunnistukseen. Olin ihan että häh, mutta sitten selvisi, että Oonan pitää käydä tunnistuksessa, koska tämä oli Oonan ensimmäinen startti kahdeksan vuotiaana. Hups, enpä ollut muistanut tuota ollenkaan!


Käytiin sitten radalla verryttelemässä, Oona meni kivasti ja pohja oli hyvä! Sen jälkeen palattiin varikolle tunnistusta varten, mutta tietenkin passi oli autossa, auton ovet lukossa ja avaimet iskällä ja iskä ties missä. Onneksi selvittiin kuitenkin tunnistuksesta ja päästiin osallistumaan starttiin!


Volttaus meni omalta osaltani ihan hyvin, kolmos rata on aika helppo voltata! Jouduttiin kuitenkin uusimaan volttaus jonkun muun valjakon takia. Vähän harmittaa, kun lähes aina joudutaan volttaamaan vähintään kahdesti, jonka takia Oonastakin jo huomaa, että se ei lähde voltista kunnolla kun se tietää, että joudutaan aina heti hidastamaan ja kääntymään takaisin :(


Itse startti meni mielestäni hyvin. Oona juoksi todella hyvää ravia, eikä hapuillut kertaakaan laukalle, mitä se yleensä tekee aika paljonkin! Kahdet putsit saattoivat auttaa :) Kuten odotettuakin, takamatkan ponit meni ohi jo viimeistään puolessa välissä rataa ja lopulta jäätiin ihan hännille. Maaliin asti juostiin ihan rinta rinnan yhden toisen ponin kanssa, mutta jäätiin Oonan kanssa ehkä turvan mitalla jälkeen. Näin ollen tultiin toisiksi viimeisiksi, kun viimeinen poni hylättiin :D Mutta varsinkin tämän tasoisessa lähdössä pidän kyllä tärkeämpänä Oonan juoksua, enkä niinkään sijoitusta! Enkä kyllä odottanutkaan, että pärjättäisiin! :D Oonan ajaksi tuli 3.28,4, joka on meidän mittapuulla oikein hyvä, tavoitteena olikin alle 3.30!

Ihana turvaliivi, näytän ihan könöttävältä koppakuoriaiselta! :(
 
Mutta kaikenkaikkiaan itse startti meni oikein hyvin, vaikka kaikki muu menikin sitten vähän miten meni :D Oona on vaan niin hieno, kyllä me joku päivä voitetaan!

10 kommenttia:

 1. Hahah!:--) kyllä te vielä voitatte:D! Go mirka ja oona, go!:D

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, ja tosi onnistuneita kuvia (: Oona on kyllä sulonen liiloine varusteineen ja ohjastajineen :D <3 Mäkin oon kyllä täysin sitä mieltä, että kun ootte keränneet vielä jonkin verran kokemusta ja startteja taaksenne, ehditte kyllä vielä ekoina maaliin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti ehditään voittaa ennen kuin minun täytyy iän puolesta lopettaa ajaminen :D

   Poista
 3. Hylätty ei muuten ole viimeinen, vaan hylätty :) Joten viimeinen on viimeinen hyväksytyn juossun tehnyt. Ei silti että sillä olisi mitään merkitystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, meinasin että ei oltu lähdön huonoimpia, vaan toisiksi huonoimpia ja tultiin toisiksi viimeisenä maaliin :D

   Poista
 4. OOna on söpö liiloine varusteineen :3 Meidän pitäis hankkia punaiset kaikki varusteet, kun nyt on sellaiset sekaväriset :D mustavalkoinen sopis kyllä kimolle paremmin ku punanen, mut ponin suitset on punaset... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijalle sopi ainakin ne punaset suitset tosi hyvin! :)

   Poista
 5. Hienosti sävy sävyyn ja mitä sitten vaikka olitte häntäpäässä, hyvä suoritus ennen kaikkea ;)
  Onko tuo raviturvaliivi muuten erilainen kuin ratsastuksessa käytettävä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on raveissa ihan ratsastus-turvaliivi :)

   Poista