keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Paljon ratsastuskuvia!

En ole taas muutamaan päivään ehtinyt tulla teille kirjoittelemaan, joten kuvia on kerääntynyt taas vaihteeksi ihan kiitettävästi.. :D Tässä siis postaus täynnä kuvia, toivottavasti niitä ei ole liikaa!
 
Maanantaina kävin pitkästä aikaa ajamassa Oonalla! Koko viime viikon sillä oli käynyt melkein joka päivä ratsastajia ja aloin jo itse kaivata ajamista. Niin taisi kaivata Oonakin, sen verran innokkaalta se valjastaessa näytti! Tehtiin 4,9km lenkki (mittasin Sports trackerilla), aikaa kului 52 min, keskinopeus oli 5,6 km/h ja maksiminopeus oli 14,2 km/h. Mentiin siis aika hitaasti, vaikka Oona olikin aika reipas. Ja miten säälittävä maksiminopeus!
 
Oona ja Poju
 
Ajolenkin jälkeen sain ensimmäistä kertaa kunnolla hypätä Pojulla! Poju oli ihanan reipas pienen loman jäljiltä, sen huomasi etenkin laukassa kun se oli niin tahdikasta ja reipasta. Aloitettiin kolmen esteen radalla, jossa tärkeintä oli ratsastaa tiet kunnolla, jotta laukka ei pudonnut mutkissa. Rata onnistui ihan OK, mitä nyt itse sähläsin välillä ja otin liian tiukat tiet. Huomasin myös jo heti alkuun, että en osaa hypätä.. Sain koko ratsastuksen aikana vain yhden omalta osaltani onnistuneen hypyn, kun muuten nousin aina liian korkealle satulasta sen sijaan, että olisin myödännyt vain ylävartalolla ja käsillä.. No, jospa se siitä..
 
 
Radan jälkeen hypättiin vielä yhtä estettä vähän isompana. 80cm meni muistaakseni aika hyvin, mutta 90cm Poju oli jo niin väsynyt että puomit alkoivat tippua. Kun mentiin se kerran puhtaasti yli, lopetettiin hyvillä mielin pitkiin loppukäynteihin!
 

Tänään vuorossa oli Nooran ja Oonan, sekä Merikan ja Loben estetunti. Laitettiin Oonalle taas söpösti etusiin pintelit ja takasiin suojat :)


Nooran ja Oonan hypyt menivät vähän miten menivät, on niitä parempiakin nähty. Oona oli kuitenkin tosi reipas, laukkasi hyvin, eikä kieltänyt kertaakaan. Noorakin ratsasti ihan hyvin, mutta onhan noissa esteissä vielä vähän opeteltavaa molemmilla! :)

Ihan yllättäen Lobe hyppäsi Merikalla pystyyn! :o
Merika ei ehtinyt myödätä kun se tuli niin puskista, joten älkää valittako..

Toisten ratsastuksien jälkeen oli minun vuoro mennä Pojulla. Mentiin ilman satulaa kentällä, alkuun herättelin Pojua asetuksilla ja ympyröillä, jolloin Poju tuli tosi hyvin kuulolle!

Villiintyminen :D
Vähän matkaevästä, ja laatukuva!

Lopuksi käytiin Pojun kanssa tiellä ottamassa pari laukkapätkää! Poju oli ihan innoissaan, mutta olisi aina halunnut mennä kotiin asti, eikä kääntyä takaisin tielle.. :D

23 kommenttia:

 1. Kaikil poneil/hevosilla oli tietyn väriset varusteet Pojul vaaleen siniset Oonal lilat ja Lobel pinkit.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Ja toi on tosi hieno kuva missä Lobe nousee pystyy!

  VastaaPoista
 3. Mä oon ainaki kuullu että ku hevonen hyppää pystyyn ei pitäis myödätä, koska sehän on hhepalle palkinto että myödätään. Mutta kivoja kuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tietenkään myötää sillä tavalla palkinnoksi, mutta vaaranahan on että jos pystyynhypyssä jää suuhun roikkumaan, voi hevonen helpommin mennä ympäri ja kaatua selälleen.. Siksi siinä vaiheessa olisi hyvä nojata itse eteen ja vetää esim. vain toisesta ohjasta hevonen takaisin alas :)

   Poista
 4. Kiva kun on mooonta kuvaa ;)
  Sävy sävyyn joka hepon/ponskun varusteet, i love it <33
  Hieno "matkaeväs" -kuva, ainoaa laatuaan! xD

  - Kati

  VastaaPoista
 5. Noi sävy sävy varusteet on hienoja. :3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja Oona on miusta ihana! Millon teette videopostauksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ehkä sitten jos tehdään jotain videopostauksen arvoista :D

   Poista
 7. miten teidän hepat menee yli noin kapeista esteistä :D näyttää et tein puomit on tosi lyhyitä vai harittaako mun silmät.. minkä pitusii ne on? kun normipuomithan on n. 2,5-3m.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meidän puomit on itsetehtyjä heinäseipäistä, joten ne ovat tosi lyhyitä. Mutta kyllähän hevonen menee melkein miten kapeasta esteestä tahansa! :)

   Poista
 8. Hei! Olis kiva päästä joskus ratsastamaan oonalla. Olen 7 vuotta ratsastanu ja oon semmonen 138 l 140cm.

  (Älä pidä mua hulluna pliis x3)

  T. Sanna Vaasasta :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis 138 / 140cm pitkä, oon ratsastanut 4 v sehttis orilla joka jakso kantaa mua ihan hyvin :)

   t. Sanna Vaasasta

   Poista
  2. Tule vaan, tosin sulla on aika pitkä matka :D

   Poista
  3. Missä asut?

   t.Sanna?

   Poista
  4. Savitaipaleella, Etelä-Karjalassa :)

   Poista
  5. Joo, no tullaan käymään jos siellä päin ollaan :)

   t.sanna

   Poista