lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kisamenestystä!

 
Tänään aamu valkeni ankean sateisena, joten pelkäsin näyttelyissä satavan koko päivän. Pelkäsin myös Oonan olevan ihan litimärkä laitumelta haettaessa, joten nappasin tallille mukaan hiustenkuivaajan - ihan varmuuden vuoksi. Onneksi Oona ei ollut kovinkaan märkä, vähän kostea vain joten nopea käsittely hiustenkuivaajalla riitti (onneksi, sillä poni pelkäsi laitetta aika paljon :D). Laitoin ponille kuljetuksen ajaksi uudet (hitusen liian pienet) kuljetussuojat, jotka poni sitten ystävällisesti sotki heti alkuunsa kakkaan :p
 
 
Ajettiin näyttelypaikalle yllättävän nopeasti (hieman alle tunnin), joten saatiin kirittyä tallilla menetetty aika kiinni ja saavuttiin Miehikkälän raviradalle täydellisesti aikataulussa. Lämmittelin Oonaa hetken parkkialueella ja sen jälkeen siirryttiin odottelemaan vuoroamme kehään.
 
Kehässä Oona oli tosi hieno ja kiltti (kuten aina :D) ja antoi jopa tällä kertaa tuomarin koskea kuninkaalliseen päähänsä. Tosin oli se tuomari ponin näkökulmasta aika jännittävä, vähän piti Oonankin olla valmiina säntäämään karkuun..
 
 
Niin sitten kävi, että saimme ykkösruusukkeen! Olin tosi tyytyväinen, sillä se tarkoitti että pääsisimme mukaan BIS-kehään. Se alkoikin heti meidän luokan jälkeen, mutta kun tuomari alkoi yksi kerrallaan pudotella hevosia kehästä, tuli myös meidän vuoromme poistua. Vähän harmitti, mutta näyttelyssä oli niin paljon hienoja poneja, etten ihmettele yhtään ettei oltu kärkikolmikossa! Ja itselleni ainakin tärkeintä oli, että Oona oli todella hieno! :)
 
 
BIS-kehän jälkeen kiirehdittiin nopeasti takaisin trailerin luo ja alettiin valmistella Oonaa pukuratsastusta varten. Ja tietysti olimme valinneet puvuksi intiaanitytön ja intiaanihevosen, minkäs muunkaan! :) Maalasin Oonan täyteen sormiväreillä, Noora veti päälleen inkkarivaatteet ja sitten oltiin valmiita kehään. Oltiin valmiiksi suunniteltu ratsukon esitys, joka koostui pätkästä käyntiä, pätkästä ravia, selästä laskeutumisesta, "hymyile"-tempun esittämisestä, selkään noususta ja pois ravaamisesta. Noora ratsasti todella hyvin ja Oona totteli kiltisti. Hymyilykin meni mielestäni paremmin kuin kertaakaan harjoituksissa!
 
Viimehetken harjoituksia..
Näytön paikka!
 
Palkintojen jakoon kutsuttiin kaikki pukuratsastukseen osallistuneet ja tuomari palkitsi heistä kolme parasta ratsukkoa erikoispalkinnoilla. Ihka ensimmäiseksi palkittiin meidän "hirveen hieno" intiaaniparivaljakko Noora ja Oona!! Tuomari selvästi tykkäsi Oonan sotamaalauksista ja hurmaavasta hymystä! :)
 
Kunniakierroksella :D
 
Pukuratsastuksen menestystä ei ollut juurikaan aikaa jäädä ihastelemaan, vaan oli taas aika rientää trailerille, tällä kertaa harjaamaan maalaukset irti Oonan karvasta ja satuloimaan poni laukkakisaa varten! Orvokki lämmitteli Oonaa vähän aikaa radalla kaikissa askellajeissa ja sitten olikin jo aika siirtyä lähtöpaikalle.
 
 
Lähtö tapahtui jotenkin ravista tai käynnistä (en muista enää :D) ja laukkaan sai lähteä liputtajan heilauttaessa lippua. Oona lähti matkaan tosi hyvin ja kovaa, mutta vastustaja-poni valitettavasti säikähti lippua ja jäi heti lähdössä jälkeen. Oona meni kuulema kovempaa kuin koskaan harjoituksissa (itse en nähnyt, kun juoksin kiireesti kuvaamaan maalisuoralle!). Viimeisestä kaarteesta laukatessaan Oona johtikin jo noin kahdella sadalla metrillä jäljessä tulevaa Kapteeni Keskiyötä, mutta laukkasi jo aika hitaasti, sillä 600m on aika pitkä matka pikkuponille! Oona kuitenkin jaksoi hienosti ja ylitti maaliviivan ylivoimaisena voittajana!
 
 
Kaikenkaikkiaan päivä oli siis todella onnistunut, ainut mitä ei voitettu oli BIS-kehä :D Oona oli todellakin palkintoleipänsä ansainnut ja sai todella paljon kehuja meiltä kaikilta! Paras poni <3
 

28 kommenttia:

 1. Ihanaa että Oona oli noin hienona koko ajan:)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienosti Oona meni:) ja video oli tosi kiva myös katsoa! Ensi kerralla sitten ykköspalkinto näyttelyistä ! :D

  emmajafanniponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jotta me voitaisiin voittaa jotkut näyttelyt, pitäisi kaikkien muiden osallistujien jäädä kotiin :D

   Poista
 3. Awwss söpö toi Oona kun laukkailee tuolla:)
  Tää sun blogi on tosi hyvä, mutta en vaan muista ikinä kommentoida sun postauksiin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kannattaa kommentoida sillä nämä kommentit on niin ihania! :)

   Poista
 4. Oi vitsit teillä meni hyvin! Onnea :D ona on kans niin söötti kun laukkaa :3

  VastaaPoista
 5. Wau teillä oli sitten hyvä päivä. :)

  VastaaPoista
 6. Miten voitte antaa orvokin käyttää kannuksi kun potkii oonaa niillä kokoajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää, että olisin potkinut, mutta tiedän miten annoin pohjetta, eli niin, että kannus ei lyö ponin mahaa koko ajan ! Annoin pohjetta siis "väärin", että ponille ei tuntuisi pahalta.

   Poista
  2. Ja ne missä näyttäisi, että potkin kannuksilla, oli viimeset 20 metriä, jossa hiukan kirin ponia maaliin.

   Poista
  3. Taas piti päästä jostain valittamaan.. Orvokki osaa käyttää kannuksia tosi maltillisesti ja käytti niitä enemmän vain loppumatkasta kun Oona tarvitsi jo vähän tsemppiä!

   Poista
 7. Olipas oona tosi nättinä!

  VastaaPoista
 8. Onnee, ja Oona oli tosi ihanan näkönen! :)

  VastaaPoista
 9. Oona oli ihanan ja edustavan näkönen joka kisassa :D
  Samoin ratsastaja ja esittäjä ;)

  - Kati

  VastaaPoista
 10. Onnee teil tollasesta menestyksestä. :3

  Itekki olin sillon lauantaina mäntsäreissä, mut eri paikassa ja voitettiin kans mun hoitsun kanssa poniluokka.

  kolme-kertaa-poneilua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Oona on ihana tossa intiaanimaalauksessa. :)

   Poista
  2. Oi, onnea teillekin! Sulla on hieno hoitsu! :)

   Poista