sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rakennekuvat ja laihtunut poni

Moikka taas pitkästä aikaa! Olettekin varmaan huomanneet, etten ole kirjoittanut pitkiin aikoihin tänne blogiin... Minulla on viime aikoina mennyt prioriteetit aika lailla uusiksi elämässä ja blogi on yksi niistä asioista, jotka ovat jääneet taka-alalle. En ole kuitenkaan halunnut laittaa blogia viralliselle tauolle, sillä näin on helpompi palata ihan ex tempore kirjoittamaan, kun jotain postattavaa löytyy! Tallilla käyminen on kuitenkin edelleen hyvin tärkeää minulle, vaikka reilut puoli vuotta olenkin joutunut käymään siellä lähes aina yksin ja ajomaastot käydään siis luonnollisesti ilman hevoskaveria. Se on hieman laskenut treenaus-intoa (totta puhuen en muista milloin viimeksi sitä intoa olisi ylipäätään ollut), mutta Oona on ihan mahtava terapeutti silloin kun tuntuu että elämä potkii päähän ja seinät kaatuu kotona niskaan. Ihan paras poni ja niin kärsivällinen kuuntelija! :)


Tänään käytiin Merikan kanssa tallilla ja otettiin taas Oonasta kuukausittaiset rakennekuvat. Kuvista sitä ei välttämättä huomaa, mutta Oona on laihtunut! Valjaiden mahavyö menee tällä hetkellä ihan sujahtamalla kolmanteen reikään, mihin sitä sai aina ennen taistella! Olen todella iloinen, että treeni tuottaa edes pientä tulosta! :)

23.3.2014
24.2.2014

Rakennekuvien jälkeen kokeiltiin pitkästä aikaa ohjasajoa. Yllätyin miten hyvin Oona oli kuulolla, kun vaan itse keskityin kunnolla. Minusta ohjasajamisessa ehdottomasti vaikeinta (meidän tasolla) on tasaisen ohjastuntuman pitäminen, kun hevosen perässä käveleminen on niin epätasaista verrattuna esim. ratsastamiseen. Muutenkin minusta lyhyillä ohjilla (selästä) on helpompi saada hevoseen tuntuma kuin pitkillä ohjilla (kärryiltä). Mutta pointtina oli se, että kun itse keskityin, huomasin myös Oonan keskittyvän minuun ja apuihini paremmin!


Lopuksi otettiin vielä hetki irtojuoksutusta ja muutama kertaus espanjalaisen käynnin temppuun. Tuo temppu ei oikeastaan ole onnistunut niin kuin sen piti, vaan siitä tuli enemmänkin tuollainen kauhaise jalalla -huitomistemppu, mutta väliäkös pienistä :D

Vähän raviponin askelta :D

Tässä samalla voisin vähän valaista meidän kevään suunnitelmia! Ponisarjat on nyt julkaistu toukokuun loppuun saakka, ja yllätyin kyllä todella iloisesti, että meille löytyy tältä aikaväliltä peräti kolme lähtöä! Vertailun vuoksi mainittakoon, että starttasimme viime vuonna yhteensä sen kolme kertaa..! :D

20.4. Mikkeli
31. Tasoitusajo 1100 m p. 3.15.0 + 20 m/ 3,6 s 100 €

11.5 Lappeenranta, Lappee
1. ponilähtö A-Ponit tasoitusajo 1100 m p. 3.25.0 + 20 m/ 3,8 s P. 100 e.

17.5 Lappeenranta, poniravit
5. ponilähtö A-Ponit tasoitusajo 1100 m p. 3.30.0 + 20 m/ 3,8 s P. 100 e.

Oletuksena näille siis, että Oona ei paranna ennätystään missään vaiheessa :D Mutta näillä siis mennään tämä kevät, toivotaan että tällä kertaa pääsemme myös osallistumaan kaikkiin näihin sopiviin raveihin (viime vuonna kun Oona joutui juuri noiden toukokuun lähtöjen ajaksi karanteeniin..). Mutta eipä mulla tällä kertaa muuta, katsotaan koska saan taas intoa palailla takaisin ruudun ääreen! ;)

12 kommenttia:

 1. Vautsi ! Oona on tosi hienon näköinen. :) Näyttää,että se on saanut takasiin lisää lihastakin. Tsemppiä teille tuleviin koitoksiin ! :)

  VastaaPoista
 2. Söpö Oona.. Miun poni Hansu ja tuo Oona ovat kuin kaksi marjaa.. Kummatki alle metrin korkeita
  höpsöjä. Toivottavasti menee ravit hyvin.. :D Hansu seikkailee muuten blogissani puskapullat.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Ihanan pullukka shettis, samantyyppinen kuin se millä itse ratsastan ;)

  VastaaPoista
 4. Voi että kun Oona on niin hienon ja söpön näköinen noissa kuvissa! <3 (joo en kommentoi yhtään myöhäs tietenkään :D)

  VastaaPoista
 5. Hei! Huomasin Instagramissa tytön joka käyttää blogisi kuvia ominaan esim. Oona ponista. Ajattelin kertoa tästä sinulle koska semmoinen ei ole mukavaa. Tässä kyseisen tytön instagram: santsufee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olin tulossa juuri sanomaan samaa! kuvia oli myös muista blogeista, kuten perfect-pony, reetulija pieniä kavioita... kaikkien kuvien ponia väitti samaksi, on kyllä kummaa porukkaa taas liikkeellä..

   Poista
 6. Nykyinen ig nimi saanaaf

  VastaaPoista
 7. No on kyllä tympeää! (tuo instagram-juttu). Mutta kiva postaus<3

  VastaaPoista
 8. Voisitko tehdä kysymyspostauksen?

  VastaaPoista
 9. Oona on niin sulonen.Ja siun postukset on ihan parhaita

  VastaaPoista