maanantai 27. tammikuuta 2014

Kauden muotiväri

Sunnuntaina oli ohjelmassa Oonan muotikuvaukset. Merika oli saanut PennyGirlin bloggaajana kerhosta riimusetin lahjaksi, jonka hän lahjoitti Oonan käyttöön. Ihme kyllä, riimu oli juuri sopiva Oonalle, vaikka yleensä pony-koko on Oonalle liian suuri. Taitaa olla niin paksu talvikarva päässä, kun ei enää kesäriimutkaan tahdo mahtua ilman sullomista :D
 
Oon söpö, kato mun catwalk-kävelyä!
Kun piti käydä hangesta etsimässä ruokaa..
Hyi yök, sanoi Oona kun hanskaa maistoi.
 
Siinä samalla tuli sitten sanottua heipat Napille, joka lähti uuteen ylläpitokotiinsa sunnuntaina. Yritin räpsäistä siitä viimeiset kuvat, mutta poika ei halunnut katsoa kameraan ollenkaan. Alla kuitenkin päivän paras otos. Heippa Nappi!
 

torstai 23. tammikuuta 2014

Tuulitukat lumisella laitumella!

Oli ehkä vähän liian optimistista sanoa viime postauksen lopussa, että palaillaan pian kera hienojen kuvien. Pian on aika suhteellinen käsite, kun arkea värittää koulu, ja suhteellisen rankka jakso, autokoulu ja mukava määrä nettitehtäviä, sekä tietysti kaikki kouluprojektit, näin ajankohtaisesti ainakin neuropsykologian koe. Nam ;)
 
Mutta tässä nyt kuitenkin niitä kuvia (ei ehkä niin hirmu hienoja, kuin mitä lupasin), mutta on siellä muutama hienokin joukossa. Tällaista siis viime sunnuntaina!
 
Oona on muokannut heinähäkin vähän poniystävällisemmäksi. Mitä isommat reiät, sen nopeammin saa heinät ahmittua...
Tammikuun 2014 rakennekuva, kamalaa näin lyhyesti kuvailtuna.
 
Loppuun vielä pitkä ja tylsähkö video samoista ralleista, mutta ehkä sen jaksaa katsoa! :D 
 

lauantai 18. tammikuuta 2014

Talvi ja kirpeät pakkaset

I-H-A-N-A talvi! Sain tänään vihdoin ja viimein vähän kuvailtua tallilla tätä uskomattoman kaunista, aurinkoista ja kimaltavaa talvea, tätä on odotettu! Kävin tänään Oonan kanssa ajamassa n. 8 kilometrin lenkin, meni oikein mukavasti mitä nyt loppulenkistä olinkin aika kiitettävästi jäässä. Kuvailin videota lenkiltä sekä tallilta, näette nyt vähän tämänhetkistä hevoskantaakin: täällä on tosiaan enää vain neljä hevosta. Videolla on ensin Oona, sitten Nappi, Bella ja lopuksi Tauski :)

 
Huomiselta olisi tarkoitus tulla sitten hienoja pakkaskuviakin, palaillaan pian! :)

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Todellinen kisaponi

Nyt Oona on sitten osallistunut elämänsä ensimmäisiin estekisoihin! Ilmoittautumis-vaikeuksien jälkeen pääsimme onneksi mukaan, joten tänään aamulla oli edessä pitkä ja kylmä ajomatka tallilta kisapaikalle. Matkahan ei ollut kuin 5 km, mutta -10 asteen pakkanen tällaisen plussatalven jälkeen oli aika pureva, ja tunnetustihan Oonan vauhdissa matkaan meni aika tarkalleen tunnin verran. Vähän jännitin kahden kilometrin mittaista ison asfalttitien pätkää, joka meidän piti köpötellä molempiin suuntiin, mutta onneksi Oona oli niin rauhallinen ja kiltti, ettei se välittänyt ollenkaan ohi ajavista autoista tai traktoreista :)


Kisapaikalla olimme Nooran ja Oonan kanssa puoli tuntia ennen luokan alkua, joten ehdin hyvin purkaa Oonalta kärryt ja valjaat pois sillä aikaa kun Noora käveli maneesissa rataa. Kun porukat tuli autolla paikalle, saatiin ponille myös satula selkään. Oona oli jo valmiiksi verkattu (tai jos Oonalta kysytään, niin loppuun kulutettu), joten verkaksi riitti parin verkka"esteen" ylitys, jonka jälkeen yritin vielä parhaani mukaan neuvoa Nooraa tervehdyksistä ja muista, kunnes luokan viimeisenä oli vihdoin heidän vuoronsa!


Luokkana oli siis puomiluokka, joka sisälsi kahdeksan "estettä", osa oli pelkkiä puomeja ja osa oli pieniä puomikasoja. Nooralla ja Oonalla meni tosi hyvin (vähän hitaasti, kun Oona köpötteli hidasta hölkkää koko radan :D), ja tuloksena oli puhdas rata ja näin ollen ruusuke! Sai kyllä olla Oonasta ylpeä :)

Oonahan ei näytä edes läskiltä!
Poni hyytyi kesken radan - käynnissä maaliin.. :D
"Hui kamala, aplodeja!" (jostain syystä Oona säikähti taputuksia)
"Ai siis mulleks te taputatte? Joo, oonhan mä paras!"

Kotimatka taitettiinkin sitten Oonan kanssa kahdestaan, kun Noora jäi seuraamaan vielä kisoja. Oona ei olisi ihan mielellään lähtenyt kivojen hevosten luota pois, ja hirnuikin alkumatkasta vähän väliä kavereiden perään. Onneksi puolessa välissä matkaa Oona tajusi, että ollaan menossa kotiin omien kavereiden luo, jolloin saatiinkin jo vähän vauhtia siihen matkantekoon. Palattuamme tallille olin mukavasti jäässä, Oona ihan hiessä ja edessä oli jo toista kertaa samana päivänä valjaiden purkaminen. Vihdoin viimein sain kuitenkin Oonan hoidettua ja heitin sen takki päällä tarhaan syömään heiniä, joita se raukka ei ehtinyt aamulla saada, kun haettiin se rääkkilenkille niin aikaisin!

Hieno poni ja hieno ruusuke!

tiistai 7. tammikuuta 2014

Lenkkeilyn vaikeus


Siinä syy miksi Oonalla harvemmin jaksaa käydä ajamassa kymmenen kilometrin lenkkejä... :D Mutta kai se on pakko jos raveihin haluaa, vaikka tuosta iäisyysvaelluksesta kärsiikin yhtä lailla niin jäätynyt kuski kuin karvoihinsa ja hikeensä tukehtuva poni. On kyllä myönnettävä, ettei se Oona aina noin laiska ole, taisi vaan edellispäiväinen ajolenkki vielä väsyttää, eikä plussakelit yhditettynä paukkupakkasia kestävään mammuttikarvaankaan ole kovin toimiva yhdistelmä. Luin juuri äsken hevostalli.netistä (jossa kaikki puhuvat tietenkin aina totta) että joku käy ajamassa a-ponillaan 12 kilometrin lenkkejä, joissa menee yleensä 30 min. Pyh pah, Oonalla menee sen aikaa alkukäynteihin :D


Arvatkaapa muuten, mihin laitoin juuri ilmoittautumisen menemään? Ei ole ravit, eikä näyttelyt, vaan - uskokaa tai älkää - estekilpailut! Sattui niin sopivasti, että lähitallillamme järjestetään sunnuntaina kilpailut (tai kilpailuharjoitukset, tiedä sitten mitä eroa niillä on..) ja siellä on ihan aloitteleville ratsukoille tarkoitettu puomiluokka! Ei me muuten vaivauduttaisi tuon laiskan karvamammutin kanssa kisoihin, mutta kun ne kerran lähitallilla on, niin sinne pääsee ilman trailerin vuokraamistakin ajamalla vaan poni paikalle. Eipä sitten niin harmita, vaikka poni ei onnistuisi kiipeämään ensimmäisenkään puomin/esteen yli. Tulipahan ainakin lenkkeiltyä!


perjantai 3. tammikuuta 2014

Ride it out

Jee, sain pitkästä aikaa tehtyä videon! Käytin siihen kaikkia ihania (ja muistoja herättäviä) vanhoja pätkiä, joten ainakin sen puoleen se on omasta mielestäni mukavaa katsottavaa. Mitäs pidätte?