keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ideoita erikoispostaukseen?

Ajattelin, että voisin tehdä nyt tulevista raveista tai jostakin niihin liittyvästä asiasta erikoispostauksen, mutta en itse keksi mitään mielenkiintoista ideaa! Olisiko ehdotuksia? Olen miettinyt videopostausta ravipäivästä, mutta en oikeasti viitsi alkaa raviradalla puhumaan kameralle tai vaikutan ihan hullulta :D Jos joku keksisi jotain niin olisi tosi kiva, muuten teen vaan tavallisen postauksen raveista..
 
 
 

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Iltauinnilla

Vähän liiankin kiiltäväkylkiset hevoset.. :D
Pojun mielipide kuvaamisesta
Loben mielipide kuvaamisesta (ei juuri eroa Pojun mielipiteestä)
Tauski, jonka energiataso ei ihan vastaa kuskin energiatasoa :D
Noora ja Oona iltauinnilla
Merika ja Lobe
Krista ja Tauski
 

Kouvolaan tiemme vie

Jes! Tänään tuli Kouvolan poniravien lähtölistat ja me päästiin mukaan! Meidän lähdöstä oli jouduttu karsimaan kahdeksan ponia pois, mutta onneksi meillä oli tauon jäljiltä 400 pistettä, niin päästiin mukaan! Mutta nyt on siis täysi 16 ponin lähtö kasassa, me startataan Oonan kanssa 40m pakilta numerolla 10. Lähdössä on ihan hirmuisesti starttaamattomia, joten tuskin me pärjätään täällä ollenkaan :D Ne on aina nuo todella nopeat ensikertalaiset, jotka yleensä vie kaikki voitot.. Yksi huono puoli hitaissa lähdöissä starttaamisessa!

3. ponilähtö klo 12:50 A-Ponit tasoitusajo 1120 m Hyv. enint. 3-v. 20 m. p. 3.20.0 + 20 m/ 3,5 s P. 100 e.
# Hevonen / Ohjastaja Matka:rata Autoennätys Tasoitusennätys Voittosumma
1 Pihlajamäen Tantor / Pinja Paljärvi 1100: 1 3.24,5ly 20 €
2 Noron Sampo / Emma Rönkkö 1100: 2 0 €
3 Pakomäen Lily of the Valley / Milena Sakala 1120: 1 3.38,6ly 30 €
4 Jokimäen Justus / Hanna Seppälä 1120: 2 0 €
5 Smedens Mysig / Nita Hintikka 1120: 3 0 €
6 Niemenpellon Poppari / Anna Hellberg 1120: 4 3.26,8ly 45 €
7 Pearly Passoa / Noora Kallunki 1120: 5 0 €
8 Lunda's Valentina / Milana Ahtiainen 1120: 6 0 €
9 Coneridge Indian 193 SH / Laura Vesalainen 1120: 7 0 €
10 Sörbys Zonata / Mirka Kallio 1140: 1 3.19,7ly 55 €
11 Minevik / Satu Innanen 1140: 2 3.18,3ly 0 €
12 Dark Moon / Iina Kiljunen 1160: 1 3.14,5ly 140 €
13 Clapton / Saana Tuuri 1160: 2 3.14,6ly 93 €
14 Symphatil Omar / Taika Tuunanen 1160: 3 3.14,3ly 100 €
15 Castanja Liquorice / Inka Uronen 1160: 4 3.14,7ly 90 €
16 Metsäpirtin Balleriina / Iina Lahtinen 1180: 1 3.09,7ly 172 €

Vuosi sitten Kouvolassa, 3.sija ja nykyinen ennätys! ♥

Noo, jännityksellä jäädään nyt odottamaan lauantaita! Vielä pitäisi huomenna ja keskiviikkona ajaa Oonalla viimeistelyt ja sitten pitää kaksi vapaapäivää energian keräämiseen. Se toimii Oonalla tosi hyvin! Vielä pitäisi lisäksi pestä valjaat (ah, taas pitkästä aikaa se sama parin tunnin homma likaisissa ja haisevissa työolosuhteissa :D), tehdä aikataulut ja pakata kaikki tavarat mukaan. Ja ravikärryt pitää vielä koeajaa, ne ovat nyt kokeneet täydellisen kauneushoidon maalaamolla! ;)

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pääsisikö joskus raveihin?

 
Eilen sain vihdoin Merikan mukaan ajolenkille, joten saatiin pitkästä aikaa ajokuvia! Kärryiltä otetut korvakuvat eivät aja ihan samaa asiaa kuin nämä ihan kokonaiset kuvat valjakosta. Ainut vaan että näistä näkee vähän liiankin hyvin kuinka Oona matelee epäryhdikkäästi eteenpäin... No pistetään se kuumuuden ja epätasaisen pohjan piikkiin :D
 
 
Tarkoituksena olisi nyt ajaa vähän enemmän, silmälläpitäen tulevia Kouvolan poniraveja. Toivottavasti päästään sinne, sillä ollaan Oonan kanssa startattu vasta kerran tänä vuonna.. Jotenkin tuntuu aika turhalta treenata, jos ei koskaan pääse starttiin! Mutta tälle syksylle on yllättävän paljon sopivia lähtöjä meille, se on vaan sitten eri asia että päästäänkö me niihin!
 

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Paljon ratsastuskuvia!

En ole taas muutamaan päivään ehtinyt tulla teille kirjoittelemaan, joten kuvia on kerääntynyt taas vaihteeksi ihan kiitettävästi.. :D Tässä siis postaus täynnä kuvia, toivottavasti niitä ei ole liikaa!
 
Maanantaina kävin pitkästä aikaa ajamassa Oonalla! Koko viime viikon sillä oli käynyt melkein joka päivä ratsastajia ja aloin jo itse kaivata ajamista. Niin taisi kaivata Oonakin, sen verran innokkaalta se valjastaessa näytti! Tehtiin 4,9km lenkki (mittasin Sports trackerilla), aikaa kului 52 min, keskinopeus oli 5,6 km/h ja maksiminopeus oli 14,2 km/h. Mentiin siis aika hitaasti, vaikka Oona olikin aika reipas. Ja miten säälittävä maksiminopeus!
 
Oona ja Poju
 
Ajolenkin jälkeen sain ensimmäistä kertaa kunnolla hypätä Pojulla! Poju oli ihanan reipas pienen loman jäljiltä, sen huomasi etenkin laukassa kun se oli niin tahdikasta ja reipasta. Aloitettiin kolmen esteen radalla, jossa tärkeintä oli ratsastaa tiet kunnolla, jotta laukka ei pudonnut mutkissa. Rata onnistui ihan OK, mitä nyt itse sähläsin välillä ja otin liian tiukat tiet. Huomasin myös jo heti alkuun, että en osaa hypätä.. Sain koko ratsastuksen aikana vain yhden omalta osaltani onnistuneen hypyn, kun muuten nousin aina liian korkealle satulasta sen sijaan, että olisin myödännyt vain ylävartalolla ja käsillä.. No, jospa se siitä..
 
 
Radan jälkeen hypättiin vielä yhtä estettä vähän isompana. 80cm meni muistaakseni aika hyvin, mutta 90cm Poju oli jo niin väsynyt että puomit alkoivat tippua. Kun mentiin se kerran puhtaasti yli, lopetettiin hyvillä mielin pitkiin loppukäynteihin!
 

Tänään vuorossa oli Nooran ja Oonan, sekä Merikan ja Loben estetunti. Laitettiin Oonalle taas söpösti etusiin pintelit ja takasiin suojat :)


Nooran ja Oonan hypyt menivät vähän miten menivät, on niitä parempiakin nähty. Oona oli kuitenkin tosi reipas, laukkasi hyvin, eikä kieltänyt kertaakaan. Noorakin ratsasti ihan hyvin, mutta onhan noissa esteissä vielä vähän opeteltavaa molemmilla! :)

Ihan yllättäen Lobe hyppäsi Merikalla pystyyn! :o
Merika ei ehtinyt myödätä kun se tuli niin puskista, joten älkää valittako..

Toisten ratsastuksien jälkeen oli minun vuoro mennä Pojulla. Mentiin ilman satulaa kentällä, alkuun herättelin Pojua asetuksilla ja ympyröillä, jolloin Poju tuli tosi hyvin kuulolle!

Villiintyminen :D
Vähän matkaevästä, ja laatukuva!

Lopuksi käytiin Pojun kanssa tiellä ottamassa pari laukkapätkää! Poju oli ihan innoissaan, mutta olisi aina halunnut mennä kotiin asti, eikä kääntyä takaisin tielle.. :D