perjantai 31. elokuuta 2012

Ponin palkintoviikko

Tämä kulunut viikko ollaan otettu Oonan kanssa rennosti! Palkintona loistavasta suoristuksesta lauantain raveista, ollaan koko viikoksi unohdettu kaikki raveihin liittyvä treenaaminen yms :) Tosin, löysin kyllä jo Oonalle seuraavan startin, mutta en ole kertonut siitä Oonalle vielä mitään.. ;)


Sunnuntaina oli tarkoitus mennä ajamaan Oonalla palauttelulenkki, mutta koska käytiin Ravinuorien kanssa katsomassa kunkkareita, ei aika riittänytkään ajamiseen vaan tyydyttiin ihan liinassa juoksuttamiseen. Oona meni kivasti, yllättävän reippaasti (normaaliin liinassa jumitteluun verrattuna). Maanantai oli ponilla vapaa, mutta tiistaina kävin ajamassa noin kolmen kilometrin lyhyen lenkin. Tällä lenkillä käsitykseni Oonan sieni-innostuksesta sai vahvistusta. Poni on ihan hulluna sieniin! Lenkki sisälsi n. puolen kilsan metsäpolkupätkän, jossa annoin Oonan kävellä pitkin ohjin. Yhtäkkiä Oona alkoi siepata polun varrella näkemiään sieniä suuhunsa ja minä jouduin pakottamaan ponin ravaamaan koko metsäpätkän, ettei vaan osu kohdalle myrkkysieniä. Kenties hieman poikkeava poni? :D

ööö?
Suvin Martta-koira pitkästä aikaa tallilla :D

Keskiviikkona käytiin ratsastamassa, Noora Oonalla ja minä ja Merika puoliksi Sirulla. Mentiin pitkästä aikaa montulle "tuuppaamaan", jos sitä nyt voi edes lainausmerkeissä tuuppaamiseksi kutsua. Minä menin ensin Sirulla, rouva oli taas piristynyt syksystä niin, että oli koko matkan montulle aika täpinöissään. Odotetaan vielä vähän pidemmälle syksyyn ja Siru on taas sama (epä)mukava itsensä, johon tutustuttiin viime syksynä. Montulla poni oli kuitenkin tosi kiltisti, sain sen jopa muotoonkin aina hetkeksi kerrallaan ;) Takaisin tullessa Merika ja Noora ottivat poneilla hieman laukkakisaa.. :D


Torstaina Oona piti taas vaparin, koska kävin ystäväni Riinan kanssa ratsastamassa sen omilla hevosilla. Pakko mainita, miten ihanaa oli vetää täyttä laukkaa kilometrejä pitkillä harjupätkillä! Anni on oikein mukava maastomopo :D

Tänään eli perjantaina, vältettiin yhä ajamista juoksuttamalla poneja irtona laitumella. Ei tosin patisteltu niitä kovin pitkään, ihan vaan sen verran että se riitti Oonalle päivän liikunnaksi ja saatiin joitakin kuvia :)

tiistai 28. elokuuta 2012

Videoo

Tällä hetkellä ei ole muita kuulumisia kirjoitettavana, joten katsokaa uusin videoni :) Siitä löytyy pari pätkää myös lauantain raveista!


lauantai 25. elokuuta 2012

Paras raviponi Oona!

 
5. ponilähtö klo 15.30 A-ponit tasoitusajo 1100m Kouvolan ajokoulutuskeskus oy-lähtö p. 3.25,0 + 20m/ 3,5s  p. 150e

1. 3 Bella's Star / Maria Koutonen 3.09,2 150 € 1100:3
2. 5 Luranan Lilli / Jenni Tammi 3.11,4 x 75 € 1100:5
3. 8 Sörbys Zonata / Mirka Kallio 3.19,7 45 € 1100:8
4. 11 Sammalisen Jasmin / Hannaleena Ahtiainen 3.20,5 x 30 € 1100:11
5. 6 Dunnaldur's Fiilix / Vera Töppärä 3.21,2 x 15 € 1100:6
6. 1 Silver Emil / Sara Virolainen 3.21,5 x 15 € 1100:1
7. 4 Jokimäen Sinttu / Veera Uuttu 3.25,9 x 15 € 1100:4
8. 15 Ponikujan Mandy / Viivi Mattinen 3.20,7 x 1180:1
9. 2 Heinäahon Rikhart / Keni Kauppinen 3.37,8 x 1100:2
10. 13 Clapton / Saana Tuuri 3.34,1 1120:1
11. 9 Leijonamielen Riiviö / Miia Parkko 3.41,0 x 1100:9
12. 16 Sammalisen Freddy / Maria Salminen 3.28,7 1180:2
13. 10 Aarteen Muhveli / Tuuli Mikkelä 3.46,1 x 1100:10
 7 Jean Mathilda / Amanda Paldan Poissa 1100:7
 12 Hakalan Benjamin / Silja Rantanen Poissa 1100:12
 14 Kaprifolens Verona 1135 SH / Noora Nöjd Poissa 1120:2

Väliajat: 3.04.0/Bella's Star 3.14.5
Lähdön rangaistukset
Henkilö Hevonen Rangaistuksen syy Rangaistus Sakko Kilpailukielto
Vera Töppärä Dunnaldur's Fiilix lähdön uusinnan aiheuttaminen (volttilähtö) Varoitus ohjastajalle
Vera Töppärä Dunnaldur's Fiilix väärä volttaus Varoitus ohjastajalle
Tino Paldan Jean Mathilda myöhästynyt poissaoloilmoitus Varoitus hevosen valmentajalle


Jep, ihan totta. KOLMAS SIJA!! Pieni läskipallo-Oona on maailman paras raviponi(prinsessa)! Ja vieläpä uusi ennätys 3.19,7! Seitsemän sekuntia parannusta, Oona on paras!


Koko päivä meni tosi hyvin, ei ollut ongelmia ponin ylienergisyydestä tai muusta tottelemattomuudesta johtuen. Lastaukset sujui hyvin, kisapaikalla Oona oli tosi kiltti ja rauhallinen, verkassa mentiin kovaa eikä tuijoteltu mitään. Ja itse lähtö. Se meni ihan nappiin! Lähdettiin paalulta taemmasta rivistä, mutta heti alkuun meille aukesi sisäradalta suora, jota pitkin päästiin viidensiksi. Takasuoralla ohitettiin kaksi muuta ponia kolmosradan kautta kiertäen ja lopulta pidettiin kolmas sija nipinnapin maaliin asti :)


Onneksi minulla oli tummat ajolasit, sillä meinasi siinä itku tulla kun päästiin maaliin ;) Taputtelin Oonaa kovasti, sitten päästiin vielä voittajaesittelyyn hakemaan palkintopokaali ja riimunnaru! Lisäksi avattiin meidän voittotili, kun ansaittiin 45€ :) Kaiken kaikkiaan todella onnistunut päivä, kiitos kaikille jotka jaksoivat toivottaa onnea raveihin!

Ollaanpas sitä nyt vakavana, oikeasti hymy ylsi korviin :)
Upea palkintoposeeraus :D

perjantai 24. elokuuta 2012

Valmistautumista raveihin

Teen nyt tällaisen lyhyen ja pikaisen postauksen vielä päivää ennen raveja :) Sain kuin sainkin eilen Oonan valjaat puhdistettua sen lisäksi että jouduin tekemään kasan läksyjä. Tänään Oonalla kävi kengittäjä, poni sai etusiin normikengät ja takasiin alumiinikengät, jotka painaa ei mitään! Kävin kengityksen jälkeen taluttamassa Oonaa, mutta poni oli tosi haluton ravaamaan riimussa. Ehkä se johtuu siitä, kun se on ollut noin viikon ilman kenkiä ja joutui nyt taas kulkemaan kaiken maailman härpäkkeet jaloissa..


Sen jälkeen pakkasin tavarat huomista varten, toivottavasti mitään ei unohtunut! Otin mukaan harjoja, loimen, pyyhkeitä, linimenttiä, putsit, leipää, hikiviilan, heinäverkon,... Valjaat miulla on vielä kotona ja silatyyny ulkona kuivumassa pesun jäljiltä. Toivottavasti se ehtii kuivua ennen huomista ;)


Lisäksi vielä harjasin Oonan hienoksi, selvitin sen hännän upean siistiksi (kiitos sille joka keksi harjan selvitysaineen!) ja lopuksi vielä vähän venyttelin Oonaa sen karsinassa. Nyt voi vaan jännittää huomiseen!

torstai 23. elokuuta 2012

Viime hetken treenit (+pukkikuvia)!

Käytiin eilen maastossa tekemässä Oonalle viime hetken treenit ennen lauantaisia raveja (iiks!). Ennen maastoa kuvattiin laitumella köllöttelevää Helmiä, ja sen jälkeen varsu joutui jäämään yksin laitumelle kun otettiin toiset ponit talliin.


Lähdettiin sitten maastoon ja otettiin Siru mukaan, koska saatiin taas aloittaa sillä ratsastaminen kesätauon jälkeen :) Mentiin ehkä 8km, aika reippaasti. Oona oli reipas ja kiltti, mutta koska se oli hävittänyt viimeisetkin kenkänsä viikonloppuna, raukka arkoi hieman kavioitaan kivisellä tiellä. Yhdessä vaiheessa Sirulla ratsastaessani yritin ottaa hieman välimatkaa lyllerö-Oonaan, ja silloin Sirulla naksahti päässä :D Se alkoi tehdä pukkipiruetteja, korkean kouluratsastuksen vaativinta liikettä. Merika ja sen kaveri Krista saivat otettua kuvia, tuli aika upeita tilanneotoksia :D

Ai siis tätäkö se ponin kokoaminen tarkoittaa? :D
Jalat ristissä!

Ja haluaisin huomauttaa, ettei Siru oikeasti ole aina tuollainen! Normaalisti (ainakin kesäisin :D) Siru on tosi kiltti ja mukava ratsu, mutta kirjoitan vain usein niistä kerroista kun Siru ei ole kiltisti. Onhan se viihdyttävämpää katsoa pukkikuvia, kuin toivotonta tuuppaamista. Ainakin omasta mielestäni :)


Tänään on vielä edessä armoton kasa Oonan valjaita, jotka pitäisi pestä. Pidän ponille tänään ja huomenna vaparin, jotta on sitten riittävästi virtaa lauantaina :) Huomenna tulee vihdoin kengittäjäkin Oonalle, joten saadaan ponille rallikengät jalkaan!

Julkaisemattomien kuvien satoa

Aina silloin tällöin tulee selailtua kuvakansioita tietokoneella, ja sitten alkaa harmittamaan kun ei ole jaksanut julkaista sitä eikä tätä eikä tuota kuvaa. Nyt sitten keräsin kesäkuun lopusta alkaen otettuja, joitakin syystä tai toisesta julkaisemattomiksi jääneitä kuvia. Voi olla, että joku näistä on sittenkin jo nähty blogissa, mutta en itse ainakaan muista!

Ihan mahtava kuva, harmi kun on tarkentunut taustaan :D
Niin upeat ilmeet molemmilla :)
Hetken näyttää siltä, että Elina ratsastaisi Helmillä..
Ai mikä este?
Huomaa lätäkön loiskahdus :)
Helmi, hymyile kameralle!
Helmi, höristä kameralle!
Niin mikä? :D
Oonan mielipide raveista, harmi kun on niin epätarkka ;D