lauantai 26. toukokuuta 2012

Haaste

Minut on haastettu (ihme kyllä :D), kiitos Annan! Tässä siis vastaukseni :)

Jokaisen haastetun tulee vastata haastajan 11 kysymykseen ja postata vastaukset blogiinsa. Tämän jälkeen valitse uudet 11 haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi – muista, että haasteen antajaa et voi haastaa uudelleen. Keksi sitten haastamillesi henkilöille 11 uutta kysymystä, joihin he vastaavat.(Koska olen niin kiva, en laita tätä eteenpäin!)

1. Milloin aloitit hevostelun?
Vuosilukua en muista, enkä jaksa laskea (:D), mutta se oli ykkösluokan talvella kun aloitin ratsastuksen. Nyt olen siis vielä viimeiset päivät ysillä ;)


2. Mitkä ovat suosikkiblogisi ja miksi?
Suosikkejani ovat kaikki, joita luen, kuten yllä mainittu Annan blogi, Riinan ja Rullen blogi, Pejnarve Rom ja Kavioiden kopsetta ja koparoiden naksetta-blogi

3. Mikä on elämääsi eniten vaikuttanut hevonen tai poni?
Tämä onkin vaikea.. Kyllä se varmaan Oona on :)


4. Mitä mieltä olet kypärän käytöstä?
Kypärän käyttäminen on jokaisen oma asia, mutta itse en koskaan ratsastaisi ilman kypärää!

5. Miten kuvailisit itseäsi kolmella sanalla?
Hullu heppatyttö! Kenties päässälaskutaidoton?

6. Mikä on tällä hetkellä elämässäsi tärkeintä?
Ehdottomasti Oona, en voi edes kuvitella eläväni ilman sitä! <3

7. Missä ajattelisit olevasi viiden vuoden päästä?
Hah, en kyllä yhtään tiedä. Varmaan tallilla? :D

8. Mitä tavoitteita sinulla on hevosten parissa?
Oppia paremmaksi ratsastajaksi ja luoda parempaa suhdetta Oonan kanssa. Haluaisin osata paljon enemmän ja tietysti tulla vieläkin varmemmaksi ratsastajana ;)

9. Mikä on mielestäsi hevosblogissa tärkeintä?
Varmaan kuvat ja selkeä ulkoasu, sekä tietysti hyvät tekstit

10. Luetko hevosiin liittyviä lehtiä, jos niin, mitä?
Luen, Villivarsaa ;)


11. Mitä odotat tulevalta kesältä?
Lämpöä, rentoutumista, seikkailuja hevosten kanssa. Oonan uittamista ja yömaastoa ;) Katsotaan nyt mitä keksitään!




Virallisesti ajoluvallinen!

Pahoittelen kirjoittelutaukoa, mutta se johtuu yksinkertaisesti siitä, etten ole käynyt lähes viikkoon tallilla. Tiistaista torstaihin olin luokkaretkellä ja perjantaina tetissä, jolloin ehdin käydä vain moikkaamassa Oonaa...



Tänään meillä oli kauan odotettu P-ajolupakurssin loppukoe! Olin suunnitellut aikataulut vähän pieleen, jonka takia aamu oli aika kiireinen. Pikaisesti tallilla viskoin tavaroita pakettiauton kyytiin ja poni tungettiin traileriin, vaikka se ei olisi millään halunnutkaan sinne mennä. Sitten lähdettiin ajamaan raviradalle, jossa purettiin iskän kanssa Oona kopista katokseen ja itse lähdin suorittamaan teoriakoetta. Siinä oli 20 kysymystä, osa oli helppoja ja osan jouduin arvaamaan, mutta läpi meni! ;) Kokeen jälkeen saatiin nähdä, mikä meni väärin ja miulla väärin meni kaksi kohtaa ja kahteen muuhun olisi tarvittu vielä lisäystä.


Teoria-osuudesta päästyämme valjastettiin ponit katoksilla, jonka jälkeen oli vuorossa valjastuksen tarkastus. Sekin meni läpi, sitä nyt en epäillytkään :) Sitten lähdettiin suorittamaan ajokoetta. Ideana oli voltata 11 kertaa siten, että paalulta lähtee 11 ponia. Tämän olen jo saattanut selittääkin, mutta se tarkoittaa siis sitä, että etummaisessa voltissa menevät numerot 1-5, juoksuradoilla 6 ja 7 ja niiden kanssa samassa voltissa eri kohdassa (20m ekan voltin edellä) meni numerot 8-11. Muistin kaikki volttaukset ja ne menivät hyvin :) Ainoan huomautuksen sain ollessani 7, kun en mennyt ensimmäiselle radalle saakka, eli oikaisin hieman. En tosin ollut ainut ;) Ajokoekin meni läpi, joka tarkoittaa sitä, että olen nyt virallisesti ajoluvallinen! Jee! :D

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Synttärisankari!


On se jo vanha. Miun pikkuvauva kääntyi seitsemän vuotiaaksi, nyt se on viimeistään aikuinen. Voivoi, muistan vielä kun Oona oli viiden. Eihän siitä ole edes kauaa? Vielä toiset seitsemän vuotta ja neljä vuotta päälle, niin on poni jo niin vanha, ettei raveihinkaan enää hyväksytä. Miltähän Oona sitten näyttää? Laihemmalta vai vieläkin lihavammalta? Iloiselta vai surulliselta? Eihän sitä tiedä, mutta se on ainakin varmaa, että nyt, 7-vuotiaana poni on pirteä ja iloinen. Ja ennen kaikkea lihava!

lauantai 19. toukokuuta 2012

Oona korttikurssilla II ja III

Viime viikolla en viitsinyt erikseen kirjoittaa silloisesta korttikurssi-kerrasta, joten kirjoitan nyt samalla kertaa sekä edellisen, että tänäisen ajoharjoituksen :)


Viimeksi harjoiteltiin enemmän juoksuradalta lähtemistä, ja jopa minäkin ymmärsin sen idean! Onnistuin myös sen suorittamisessa jäämättä poikittain toisten ponien eteen, kuten ensimmäisellä kerralla ;) Oona jaksoi harjoituksen mainiosti, energiaa riitti vielä volttausten jälkeen juostavalle kierroksellekin.

Tänään oli kolmas ja samalla viimeinen ajoharjoitus ennen loppukoetta! Apua! Tällä kertaa harjoiteltiin tilannetta, jolloin kaikki 11 ponia lähtevät samalta paalulta. Koska yhteen volttiin mahtuu vain 5 ponia, piti numeroiden 6 ja 7 lähteä juoksuradalta ja numeroiden 8-11 piti voltata juoksuratalaisten kanssa, mutta 20m paaluvoltin edellä. Ei sitä pysty selittämään selkeämmin ;)


Ai niin, sain äitiltä ja iskältä synttärilahjaksi kuvissa näkyvän ravikypärän ja ajolasit :)

Yksi, kaksi, kesä!

torstai 17. toukokuuta 2012

Hikikuuma ja vesisuihku

Aamulla blogissa oli vielä 88 lukijaa, joten vähänkö yllätyin kun äsken huomasin että teitä on jo 91! Kiitos! Siitä tuli heti mieleen, että mitä haluaisitte minun toteuttavan 100 lukijan täyttyessä? Arvonta? Kilpailu? Erikoispostaus? Ehdottakaa jotakin :)
Sitten tänäisiin kuulumisiin :) Oli tosi kuuma, 26 astetta varjossa! Poni parka vielä puoliksi talvikarvassa :D Orvokki kävi pitkästä aikaa ratsastamassa ja tottakai ponit pisti show'n päälle. Alkuun ne tuli kaikki kolme (Oona, Siru ja Helmi) näyttävästi kiitolaukkaa portille, mutta kun otettiin Oona ja Siru sisälle harjattavaksi ja Helmi siirrettäväksi putkitarhaan, alkoikin kunnon villihevostelu ;) Helmi rynni koko ajan (hölmö varsa :D), ja kun en antanut sen rynnätä tarhaan, se alkoi hyppiä ja siitä vasta Siru innostuikin ja alkoi rynniä tallista ulos ennen kuin sen sai naruihin (ihan perus-tyhmä-Siru :D). Ja Helmi innostui siitä vielä enemmän, joten päädyttiin sitten siihen, että pidin narun päästä kiinni ja Helmi veti pukkilaukkaa ympyrää keskellä tallipihaa. Sitten Tauno tuli pelastamaan tilanteen :) Niin ja eihän meillä tällaista aina ole. Ei tietenkään. Viimeksi kun Oonalla kävi ratsastajia, Siru ja Helmi tuli aidoista läpi ja Oona karkasi niiden mukaan tallista. Siitä voit lukea lisää täältä. Eikö nämä taliaivot oikeasti osaa käyttäytyä vieraiden edessä? :D

Ratsastuslenkki meni tosi hyvin, käytii montulla pyörimässä ja molemmat ponit, Oona sekä Siru oli tosi kiltisti :) Siitä ei sen enempiä, kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ;)

Hyyi!

Kiirettä pitää!

"Jou!" :D
Taas on kirjoittaminen valitettavasti jäänyt, syynä yksinkertaisesti kova kiire viimeisten peruskoulupäivien takia ja lisää harmaita hiuksia on aiheuttanut bloggerin minimaalinen kuvatila (vai oma yli-innokas kuvien lisäily?). Kuitenkin, olen joutunut aloittamaan kaikkien kuvien muokkaamisen pienemmäksi ensimmäisestä postauksesta lähtien ja se vie ärsyttävän paljon aikaa :/ Mutta eiköhän se siitä ja kohta loppuu koulukiireet, sillä kunnollisia koulupäiviä meillä on enää YKSI, jonka jälkeen alkaa tukioppilasretki, luokkaretki, tetti, potkiaiset ja todistusten jako ;)


Viime sunnuntaina käytiin ajamassa taas raviradalla, tällä kertaa Elina oli Sirulla mukana. Lämmittelykierroksen jälkeen kellotettiin, Siru laukkasi 1.24 ja Oona sääti 3.32. Oona meni sekunnin kovempaa kuin viime raveissa ja 16 sek kovempaa kuin viimeksi hiitillä, mutta askellajiin en ole tyytyväinen.. Se oli ravia, laukkaa ja jotakin siltä väliltä :/ Luulen, että Oonaa häirtsi kun Siru juoksi niin kovaa ja yritti sitten saada laukalla sen kiinni.


Tiistaina kävin Oonan kanssa pyörälenkillä! Minä pyöräilin ja Oona jolkotteli vieressä, meni aika hyvin :) Alkuun Oona kyllä veti jokaiselle heinätupolle (joita peltojen välissä mutkittelevalla tiellä riittää :D), mutta kun saattiin vähän otettua ravia, niin helpotti :) Kyllä me pari kertaa onnistuttiin menemään hienosti myös Oonan laukatessa, mutta se on vähän hankalaa kun Oona tuppaa välillä kiilaamaan pyörän eteen :D

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Oonan piilevät taidot

Eilen oltiin tallilla yhtäaikaa Merikan ja Elinan kanssa. Harjattiin ja varustettiin Siru tallissa ja lähettiin sitten ratsastamaan pihatietä edestakasin :) Minä menin ensin ja lämmittelin sillä aikaa kun Merika ja Elina haki katoksesta esteitä ja sitten aloitettiin hyppäämään! Siru meni kivasti, itselläni on taidot pahasti ruosteessa ja sen näkee hyvin varsinkin kuvista ;)

Tyylillä ja coutsi-Elina kattoo vieressä :D

Kun kaikki olivat vuorollaan rääkänneet Sirua, päästettiin se tarhaan ja otettiin seuraavaksi uhriksi Oona. Elina sai kokeilla Oonalla ratsastamista "läpiratsastus" mielessä. Noora ei oikein saa komennettua Oonaa, joten ajattelin että Elina voisi auttaa. Taisi kuitenkin olla niin päin että Oona koulutti Elinaa, sillä ratsastaja tipahteli selästä tämän tästä :D Vaikka Oona ei ole ilkeä tai vaikea, se on shettis, ja useimmat shettisratsastajat tietävät miten omapäisiä, vahvoja ja ilkikurisia ne ovat. Niin, ja en haluaisi valituksia "liian suuresta ratsastajasta", sillä vaikka Elina on pitkä, hän on tarpeeksi kevyt Oonalle ja poni jaksoi pirteästi myös laukata ja hypätä ;) Oonasta näkee kyllä kun selässä on sen mielestä liikaa painoa!

1. tippuminen :)
2. tippuminen ;)
3. tippuminen :D
4. tippuminen =)

Koska Oonalla ei ole ikinä minun nähden ratsastanut kukaan todella hyvä ratsastaja (kuten Elina), en ole oikein saanut selville sen koulutustasoa. Nyt poni näytti ensimmäistä kertaa pohkeenväistön ja meni käynnissä tosi nätisti muodoltaan :)

PS. Hyvää synttäriä Helmi, vuoden vanha rääpäle ja Mirka, 16v kakara :D