maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevätmaasto kuvina

Lähdettiin niin, että minä ajoin ja Merika ratsasti
Vaihto :)
Voitasko jo lähtee kotii?
Aah, vihdoin kotona!
Kuten kuvasta voi huomata, Oona tarhaa nykyään Sirun kanssa :)

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pitkästä aikaa hyvä lenkki :)

Torstaina Noora kävi ratsastamassa Oonalla, otettiin pari hyppyä pellolla :) Oona meni ihan kivasti, mutta oli kyllä aikamoinen jäärä! Välillä se oli erimieltä kulkusuunnasta, jolloin ratsastajalla olikin hommaa saada poni takaisin hallintaan ;)


Eilen en ehtinyt tallille, koska meillä oli korttikurssin toinen teoria-kerta. Jatkettiin ravikilpailusääntöjen opettelua ja käytiin lopuksi opettelemassa volttausta radalla. Meillä oli kärryjä, joita vedettiin ympäriinsä (välillä aika sekasortoisesti, koska volttaus ei ole aina ihan yksinkertasita) :)

Tänään käytiin lenkillä oikein porukalla, minä ja Merika ajettiin Oonalla, Elina ratsasti Sirulla ja Suvi oli mukana polkupyörällä Martta-koiraa taluttaen. Oli tosi kiva keli maastoiluun, paisto aurinko ja lämpöäkin oli ehkä 17 astetta auringossa :) Kesä tulee enkä malta odottaa!


Oona yllätti lenkillä, sillä kun valjastaessa se ei jaksanut lainkaan seisoa, vaan hyöri ja yritti kai jotenkin tunkea itsensä irti naruista, ajattelin että koko lenkki menee tappeluksi ;) Oona kuitenkin meni tosi nätisti, ei säikkynyt kertaakaan!! Ehkä auttoi, että mukana oli niin paljon porukkaa, tai se että pidin Oonalla viiden päivän ajotauon. Oli miten oli, olen tyytyväinen poniin :)

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Varaslähtö laidunkauteen!

Tänään kun tulin skootterilla tallille, huomasin ensimmäisenä mustan pikkuriiviöni laiduntamassa tyytyväisenä vasta sulaneella laitumella. Oona tuijotti minua hetken ja karautti sitten kiitopukkilaukkaa tallipihalle. Ja niinhän se on; kun poni kerran keksii miten tarhasta pääsee pois, se tulee sieltä aina kun sitä itseään huvittaa. Eilenkin poni löytyi Sirun ja Helmin tarhasta :D

kännykkälaatu eiliseltä :)

Koska en tänään(kään) jaksanut lähteä ajamaan, irtojuoksutettiin Oonaa siinä pellolla (ja tallipihalla, mihin se aina juoksi) Suvin ja sen kaverin kanssa :) Ja voi että miten poni nautti! Vähän aikaa sitten nähty mököttävä poni oli muuttunut kirkassilmäiseksi ja ilkikuriseksi Oonaksi <3 Ja kyllä nautti kamerakin, näin hienoa vihreää taustaa ja kirmailevaa ponia ei ole videokamerakaan nähnyt aikoihin! Oona innostui aluksi vähän liikaakin, sillä veti turvalleen pellolle, mutta sen jälkeen se meni hieman rauhallisemmin ;)


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Karkulainen

Launtaina Oona teki itsenäisen siirtymisen omasta tarhastaan Sirun tarhakaveriksi. Kyllähän se poni 7 viikkoa pysyi samassa tarhassa ilman karkaamista, mikä on Oonalle kyllä aika paljon :) Poni näytti oikein tyytyväiseltä isossa tarhassa ison kaverin kanssa, kun tulin tallille.


Sunnuntaina eli eilen käytii Merikan kanssa ajamassa Oonalla noin 10km lenkki, aluksi saatiin naapurin ravihevonen lenkkiseuraksi :) Iso suokki sai hölkätä todella hiljaa, kun Oona joutui ravaamaan jo ihan reippaasti pysyäkseen perässä. Kun Oona hieman uupui, lähti suokki reippaammin jatkamaan matkaa, mutta siitäpä vasta Oona syttyikin! Sen jälkeen mentiin kovaa :)


Hikinen, mutta reipas poni :) Poistin kuvasta narun,
ei se sentään vapaana juokse :) Tällä kertaa..

Oona on tuntunut nyt vähentävän säikkymis-käyttäytymistään; eilenkin se säikähti vain kaksi-kolme kertaa, mutta ei sen enempää :) Ehkä sillä on/oli jokin uhmaikä-vaihe menossa? :)

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mököttävä poni

Keskiviikkona ajattelin piristää Oonaa ja toin tallille miun jumppapallon :) Laitoin ponin tarhaan pallon kanssa ja odotin näkeväni Oonan potkivan palloa innoissaan. Mutta mitä vielä, Oona kävi laiskasti haistelemassa palloa ja sen jälkeen suhtautui siihen välinpitämättömästi. Minä potkin ja heittelin palloa että Oona innostuisi, mutta toinen vaan mökötti!

Pallomaha
Mökötys

Epäonnistuneen palloilu-yrityksen jälkeen ratsastettiin Merikan kanssa Sirulla. Mentii "koulua" eli treenattiin harjoitusravia ja hidasta laukkaa ja muutenkin yritettiin korjata omaa istuntaa. Siru oli tosi kiva, pystyin itsekin keskittymään pelkkään ratsastukseen kun ei tarvinnut huolehtia ponin pelleilystä :)

Tässä tykkään omasta istunnastani :)

Torstaina kävin ystäväni Riinan kanssa hoitamassa sen hevosia :) Tämä nyt ei oikeastaan kuulu tänne blogiin, mutta haluan kirjoittaa siitä silti! Ensiksi käytiin ajamassa Linda-shettiksellä. Siitä huomasi, miten kivaa on ajaa eteenpäinpyrkivällä ja innokkaalla ponilla (Oonan vastakohta..) ja mielestäni Linda olisi hyvä raviponi. Sitten kun miulla on kortti, voisin mennä Lindalla raveihin ;)

Ajamisen jälkeen käytiin ratsastamassa, minä menin Anni-hevosella ja Riina Carmen-ratsuponilla. Oli mukava maasto, Anni meni tosi kivasti, vaikka ei ihan hallinutkaan jalkojaan :D

Perjantaina Oonalla oli kengitys, nyt sillä on etusissa hieman painavammat kengät kuin takasissa, joka luultavasti auttaa pitämään ponin ravilla ilman laukkarikkoja. Taisi kengitys olla aika tehokas, sillä sinä päivänä Oona ei suostunut laukkaamaan askeltakaan, kun Noora ratsasti sillä ilman satulaa :) Ratsastuksesta sen verran, että taas tuli niitä tippumisia ja Oona näytti ihmeen tyytyväiseltä aina kun ratsastaja katosi selästä. Laitan niistä nyt parhaimmat kuvat tähän ;)

Mökötys

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kehitystä esteillä

Pariksi päiväksi on taas postaileminen jäänyt omien kiireideni takia. Eilen oli P-korttikurssin ensimmäinen teoria-kerta, katsottiin yleisesti raviurhailua Suomessa, aloiteltiin ravikilpailusääntöjen opiskelua ja katsottiin myös ponin ostoa ja valmennusta :) Sen enempiä en näistä teoria-kerroista ajatellut selostaa, vaan näin ihan lyhyesti ja sitten teen pidemmät postaukset niistä ajoharjoitteluista, jolloin Oonakin on mukana :)

Maanantaina Noora kävi ratsastamassa Oonalla ja toivoi hyppäämistä. Niinpä rakensin pihatielle ämpäreistä ja "puomeista" pienen esteen, jota ratsukko tosin aluksi tuli vain puomeina. Kun poni oli hyvin verkattu, aloitettiin hyppääminen n.15cm ristikosta, nostettiin 20-30cm pystyksi (juu, huimat korkeudet!) ja kokeiltiin myös okseria ja lopuksi pari kertaa isoa, noin 55cm pystyä. Vaikka estekorkeudet ovatkin hirmuisen matalia, Oonalle varsinkin tuo viimeinen este oli aika suuri, kun kyse ei ole mistään huippu hyppääjä ponista!

Ai mitenniin Oona ei ole huippu hyppääjä?

Kaikenkaikkiaan meni hyvin, Noorakin tippui vain kerran ;) Oonan laukannostot ovat jo aika hyviä (sivusta katsottuna, en tiedä tarkalleen miltä ne selästä tuntuu). Ensimmäistä kertaa ikinä Oona suostui myös hyppäämään laukassa! Hieman haastetta tietysti tuottaa, kun sen laukkaa ei vielä hirveästi pysty säätelemään, jolloin esteelle joko osutaan tai ei osuta ja hypätään väärästä kohtaa :D



Tein taas samanlaisen koostevideon tunnista, ei tarvitse katsoa jos on kyllästynyt niihin edellisiinkin :)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Huolestuttavaa käytöstä

Käytiin tänään Merikan kanssa ajamassa Oonalla vähän reilu 5km. Joudutaan nyt menemään jonkun aikaa tuota mäkisempää tietä, kun se jota yleensä mennään, on ihan sohjoinen ja ajokelvoton :(


Viime postauksessa mainitsinkin Oonan ärsyttävästä säikkymisestä... Se oikeastaan pahenee joka lenkillä. Tänään poni alkoi tuijotella jo ihan alkumatkasta ja vielä pihatien aikana säikähti niin että teki uukkarin! Poni veti yhtäkkiä käännöksen tien viereisen pellon puolelle ja olen todella iloinen että juuri sille puolelle tietä, sillä toisella puolella olisi ollut syvä oja. Jos oltaisiin sinne humpsahdettu..! Säikkymiset eivät kuitenkaan siihen loppuneet, vaan poni näki koko ajan jotain jossakin. Eniten siinä ärsyttää se, ettei Oona oikeasti näe mitään vaan säikkyy ihan olemattomia. Se hyppää sivulle, mutta jatkaa sitten taas matkaa tuijottamatta mitään vähään aikaan! En uskalla ottaa enää ketään pienempää kyytiin, koska en voi enää luottaa siihen että Oona on kiltisti. Entä jos se alkaa tekemään samaa myös ratsastettaessa?

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kevättä ilmassa

Vihdoin on tullut niin kevät, että kaivoin polkupyörän varastosta ja pyöräilin tallille! Tietkin on jo suurimmaksi osaksi sulat, mutta tietenkin juuri se tie, jolla useimmin käyn Oonan kanssa ajamassa, on vielä sohjoa! Mutta kyllä se kevät sieltä tulee, pikku hiljaa :)


Eilen kävin ajamassa Oonalla reippaan kahdeksan kilometrin lenkin, jonka aikana olin suunnitellut kellottavani yhden kilometrin matkan. No, kuten jo tuossa mainitsinkin, se tie oli ihan sohjoa, joten ei otettu siitä aikaa, mutta juostiin kotiinpäin täysiä kaksi kilometriä :) Hieno poni! Sen jälkeen käveltiin hetki, jonka jälkeen mentii sulalle tielle ottamaan aikaa ;) Jälkeenpäin mittasin matkan 750m pituiseksi ja se mentiin aikaan 2.30, josta laskin kilometrille ajaksi 3.20! Se on siis 13 sekuntia nopeampi aika kuin viime raveissa! Miksei Oona raveissa juokse yhtä kovaa?

Merika ja Siru tiistaina :)

Oona on kehittänyt säikkymisestään todella ärsyttävän tavan! Oona, jonka olen tuntenut yli kaksi vuotta, ei koskaan säikkynyt mitään, ei rekkoja tai liikenteen keskellä kulkemista. Nyt se kuitenkin näkee mörköjä milloin missäkin ja tuijottelee ärsyttävästi. Eilenkin poni "säikähti" niin, että siltä lähti etujalat alta ja poni veti turvalleen tielle. Kun se vielä parin minuutin päästä meinasi kaatua kyljelleen äkkinäisen sivuloikan takia, meni miulta hermot. Miksi se käyttäytyy tolleen? Sillä on varmaan jo niin paljon energiaa, että käyttää sitä myös pöllöilyyn. Murr!

Kun olin ajanut Oonan, Elina tuli tallille ratsastamaan Sirulla, joten päätin sitten jäädä kuvaamaan videokamerallani :) Elina meni ensin koulua, sitten keksi hypätä esteitä ja meni sitten taas koulua. Myös mie ratsastin välillä, kokeilinpa hypätäkin piiiiitkän tauon jälkeen :) Elina laittoi kouluilua varten Sirulle piuhat ja opetti sitten miuta ratsastamaan ;) Videolla näyttää jopa siltä, että osaisin jotain, mutta ei, en osaa vaan Siru osaa :) Pitää jatkaa harjoittelemista, mutta kiinnittäkää huomiota Siruun viimeisessä pätkässä, siinä ratsastan minä :)



Ai niin, P-ajolupakurssin päivämäärät tulivat! Meillä on nyt huhtikuussa kolme kertaa teoriaa ja toukokuussa kolme kertaa ajoharjoituksia, jolloin Oona pääsee mukaan radalle :) Lisäksi toukokuun lopussa on korttikurssin loppukoe, joka sattuu sopivasti koulun kevyelle viikolle, kun kokeet on ohi ja TET-jakso menossa :)

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pakko saada!

Taas vaihteeksi selailin erään englantilaisen nettikaupan sivuja, jolloin ostoskoriin päätyi taas jonkun verran ihanaa ponitavaraa :) Nehän nyt jäävät kuitenkin ostamatta, ainakin näillä näkymin, mutta lisään listan kuitenkin tänne, jotta kaikki liloihin varusteisiin hurahtaneet voivat ihailla näitä söpöyksiä :D


1. Harlequin - satulahuopa, ihana lila-musta raidallinen :) 30,31€
2. Star Pony - satulavyö, lila vyö mustilla tähden kuvilla! 9,69€
3. Cottage Craft - riimu, on vaan niin söpö :) 8,48€
4. Two Tone Velcro - putsit, ihanat koska ne on lilat! 8,48€
5. JumpTec - juoksutusliina, en ole ennen törmännyt lilaan liinaan! 13,33€
6. Equi Theme - satulahuopa, todella söpö! 27,89€
7. Roma - kärpäshuppu, lila sekin ja olisi tosi kiva Oonalle ;) 8,48€
8. Roma - pesusieni, lila ja sulosen muotonen :) 0,73€
9. Riimunnaru, ja vaan siksi että on lila :) 4,84€
= 112,23€ Kaikki tuotteet siis Equestrian Clearancesta!

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Siru on kiltti lasten ratsu ;)

Käytii tänää pitkä lenkki kevät auringossa Oonan, Sirun, Merikan ja Elinan kanssa. Matkaa kertyi 12km ja mentii se reippaasti paljon ravaten ja Sirulla myös laukaten. Oona oli vielä lenkin lopussakin ihan täynnä energiaa, eikä olisi millään malttanut kävellä loppukäyntejä ;) Kuvia tuli taas ihan hirveästi, varsinkin Sirusta pöllöilemässä, joten laitan parhaat niistä nyt taas tähän piristämään yksitoikkoista tekstiäni :)


Oletteko muuten tyytyväisiä nykyisten postauksien kuvien määrään? Onko kuvia liikaa tai liian vähän? Välillä tuntuu, että niitä tulee tosi paljon yhteen postaukseen, mutta kertokaa mielipiteenne :)