keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Oona selvisi kunnialla kylän kauhuista

Tänään oli miulla ja Oonalla hommia, kun meidän piti ajaa kylälle, ottaa kyytiin eräs eläkkeelle lähtevä lastenhoitaja ja ajaa hänet kotiinsa eläkepäiville.

Onneksi kauhuja ei tuolta kylältä niin hirmuisesti löytynyt, mutta kyllä sieltä jotakin pelottavaa aina välillä ilmestyi:
Kirkon portaat. Ai kamaluus, kun Oona näki nuo hirveät portaat jalkakäytävän vieressä! Siinä meinasi poni epätoivoisesti hypätä autotielle, ettei vaan joudu noiden betonikauheuksien lähelle!
Postilaatikko. Joka pomppasi yllättäen ihan varoittamatta lumikasan takaa, hyvä ettei syönyt pientä poni-raukkaa!
Koira. Joka haukkui pitkän aikaa pihalla tien vieressä, ja säikytti pahaa aavistamattoman ponin haukahtamalla juuri kun poni juoksi pihan ohi! Säikähtänyt poni sai aika lennokkaan lähdön ;)


Lisäksi kylältä löytyi myös paljon mielenkiintoisia juttuja, kuten peilikuvaponeja. Ja niitä löytyi paljon! Kaikki kauppojen ja muiden rakennusten ikkunat heijastivat Oonan kuvaa ja poni luuli näkevänsä siellä sielunkumppanin. Vielä yksi sielunkumppani löytyi päiväkodin pihasta, josta poni ilmeisesti näki keinuhevosen ja alkoi hirnua sille kuin viimeistä päivää. Töykeä keinuhevonen ei kuitenkaan vastannut.

Kaiken kaikkiaan kylä-reissu sujui oikein hyvin ja Oona jaksoi n. 9km pituisen lenkin oikein hyvin. Uskaltaisin jo sanoa, että ponilla alkaa olla aika hyvä kunto ;)

Oona alkeellisissa kuivatusvaatteissa,
 mutta pian saadaan ihan villaloimi kuivatusta varten :)

tiistai 28. helmikuuta 2012

Tavallista höpinää

Eilen Oona kävi Merikan ja sen kaverin kanssa ajolenkillä rannassa ja tänään pullapallo sai pitkästä aikaa vaparin :) Nykyään vapaapäivät ovat jääneet Oonalla aika vähiin, kun kuitenkin joka päivä käyn tallilla ja tekee sitten mieli aina jotakin Oonan kanssa tehdä, eikä vain siivota karsinaa ja kävellä takaisin kotiin. Sunnuntainahan on se Oonan muutto, joka myöskin tarkoittaa Oonalle jatkossa hieman enemmän vapareita vaikkakin samalla myös pidempiä/rankempia ajolenkkejä.


Huomenna Oona joutuu taas kohtaamaan sivilisaation kauhuja Savitaipaleen vilkasliikenteisessä keskustassa, jossa ruuhka tarkoittaa kahta autoa yhtäaikaa samassa risteyksessä ;) Lupauduin Oonan kanssa menemään kylälle pitämään eläkkeelle-lähtö-kyydityksen aamupäivällä, joka tarkoittaa siis n.3km tallilta kylälle + n.1,5km ajelutusmatka + n. 4,5km takaisin tallille = n.9km yhteensä. Ihan mukavan mittainen lenkki, saapahan Oonakin juosta välillä vähän pidempää matkaa :)

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Meillä ei liikukaan vihreitä miehiä...

... vaan vobokuoriaisia (valkoisia robotti koppakuoriaisia)! Näitä kulki pitkä jono tiellä tallin ohi: Oonakin oli ihan kauhuissaan ja jatkuvasti vilkuili taakseen ettei vobokuoriaiset vaan seuraa talliin asti!

Näitä oli pitkä jono, pelottavaa!
Kauheista örkeistä huolimatta päätettiin itohypyttää Oonaa kentällä. Rakennettiin hieno kuja toiselle pitkälle sivulle ja haettiin sitten poni paikalle. Oona ei ollut kovinkaan innoissaan hyppimisestä, vaan yritti keinolla millä hyvänsä välttää joutumasta esteelle! Se tuli kujan liinojen ali, kääntyi ennen estettä ympäri, kielsi tai hyppäsi esteen toisella puolella olevalle hangelle liinojen sekaan :D

lauantai 25. helmikuuta 2012

Arvonnan mainostusta


Käykää kaikki osallistumassa arvontaan! Helpoiten pääset sinne klikkaamalla yllä olevaa kuvaa ;)


Osallistukaa myös Kolmen koplan arvontaan! Sinnekin pääsee kuvaa napsauttamalla :)

Kahdeksan päivää muuttoon!

Muutto alkaa jo tuntua todelliselta! Viime keskiviikkona laitettiin Taunon tallilla Oonan tulevaa karsinaa valmiiksi Suvin ja Merikan kanssa; täytettiin puruilla, katsottiin ruokakupille ja juoma-automaatille sopivat paikat ja katsottiin karsinan ovelle sopivaa korkeutta, jotta Oona voi nähdä sen yli :) Vastaavasti taas Pöntylässä olen järjestellyt Oonan tavaroita, tuonut turhimpia kotiin ja yrittänyt laittaa kaikkein tärkeimmät Oonan laatikkoon muuttoa varten.

Kaikki neljä hevosta lähtevät Pöntylästä ensi viikon aikana: torstaina Kopsu (jota ei sittenkään onneksi lopeteta vaan se pääsee uudelle tallille!), sunnuntai-aamuna yhtäaikaa Ruusu ja Oona eri talleille ja sunnuntai-päivällä Topi palaa Pöntylässä vietetyltä "maalaislomalta" Helsinkiin.

Ruusu meni Oonalle kylään ;)
Miten nämä kaksi voi erottaa eri talleille?

Yhtenä päivänä kerroin Oonalle tulevasta muutosta ja oli kuin Oona olisi oikeasti ymmärtänyt ;) Kun mainitsin isommasta karsinasta, nousi ponin korvat höröön mutta kun kerroin ettei Oonalle olisi shettiskaveria, painoi Oona heti päänsä alas korvat lurpallaan! Lopulta kuitenkin heinänkorsien metsästys purujen seasta osoittautui Oonan mielestä paljon kiinnostavammaksi kuin miun horinoiden kuunteleminen ;)

tiistai 21. helmikuuta 2012

Lumimyräkkää

Viime päivät on ollut yhtä tuulta ja tuiskua! Oona sai sunnuntaina mummon vanhan villaviltin kuivatusloimeksi ja tänään se pääsi ensimmäistä kertaa testaukseen. Ero viltin alla olleen kyljen ja pelkän loimen alla olleen lavan välillä oli aika huomattava. Villaviltti vs. fleeceloimi, villa voittaa ehdottomasti!

Sunnuntaina käytiin porukalla maastossa :) Oonan kärryissä oli miun lisäksi Mimmi, Ruusulla ratsasti Miina ja Pöntylään lomalle tulleella Topilla ratsasti Mia. Oona oli ihan innoissaan lenkkikavereista ja olisi mieluusti painellut tuhatta ja sataa pitkin metsätietä! Koska Ruusu oli samalla perähevosena, täytyi Oonankin vauhteja hieman hillitä ;)


Maanantaina eli eilen vain juoksutin Oonaa, Ruusua ja Kopsua hetken irtona. Saivat päästellä enimmät höyryt pois ;) Oona kävi ihan kierroksilla, veti pukkilaukassa ympäriinsä ja pysytteli hienosti puolimetriä korkeamman Kopsun vauhdissa!

Ruusu ottaa lumipesut :D

Tänään Noora kävi ratsastamassa Oonalla. Ja tottakai, jos poni on kaksi päivää ollut ihanan reipas, täytyy vastapainoksi ottaa yksi (tai useampi) jumitus-päivä. Poni pysähteli kentällä viiden metrin välein ja maastossa käydessämme ei suostunut tulemaan alamäkeä alas.. Ylös (eli takaisin tallille päin) kyllä laukkasi hienosti, siitä pisteet Oonalle ;)


Haluaisin vielä muistuttaa kaikkia lukijoita, että painakaa ihmeessä noita "tykkäsin" ja "en tykännyt" nappeja, jotka löytyvät tekstin lopusta. Olisi kiva tietää mistä postauksista pidätte ja mistä ette :)

lauantai 18. helmikuuta 2012

6x tippumiskuva

Eilen saatiin varmistus tallipaikasta, eli saadaan Oona Taunon tallille! Jee :) Poni muuttaa Sirun naapurikarsinaan ja elättelen kovasti toiveita, että ehkä Siru olisi rauhallisempi maastossa jos pomminvarma lyllerö-Oona on mukana ;) Muutto tapahtuu näillä näkymin maaliskuun alussa, eli parin viikon päästä!

Eilen Merika piti Nooralle tunnin, koska mie en päässyt menemään tallille. Noora oli tippunut KUUSI kertaa yhden tunnin aikana! Ainut hyvä puoli noissa tippumisissa oli, että lähes kaikista on kuvat ;)
Tänään pidin Nooralle "estetunnin" eli aloin opettamaan Nooralle hyppäämistä. Esteet oli ehkä 30cm, juuri sellaisisa että Oona edes hyppää ne eikä vaan kävele yli. Oona hyppäsi aika kivasti, mutta Noora jäi (luonnolisesti) aika paljon jälkeen hypyistä. Yhdessä vaiheessa Oona teki jo melkein kuuluisaksi tulleen pomppuhypyn, joka sai Nooran muksahtamaan maahan. Tästäkin on tottakai kuva ;)


torstai 16. helmikuuta 2012

Yllättävä muutos

Eilen tuli yllättävä muutos tallitilanteeseen.. Onhan se ollut jo jonkin aikaa tiedossa että tallinvaihto on edessä, mutta suunnitelmat olivat sellaiset, että Oona voisi vielä kesän laiduntaa Pöntylässä Topi-hevosen kanssa. Nyt kuitenkin suunnitelmat muuttuivat kun tallipaikka lähteekin alta jo parin viikon päästä! Kopsu lähtee taivaslaitumille Ceben seuraksi ja Ruusu palaa kotiinsa jo hiihtoloman jälkeen :( Näin ollen tallille jää vain Oona, joka tarkoittaa meille pikaista muuttoa. Niin, mutta minne?

Vaihtoehtoja miettiessäni huomasin, että niitä onkin aika paljon vaikka näin pikkukylässä asutaankin. Helpointa on ehkä vertailla näitä vaihtoehtoja:

Taunon talli (Sirun talli)
plussat:
+ lähellä
+ Sirun kanssa samalla tallilla (ratastus ja ajo mahdollista yhtäaikaa)
+ upeat ajomaastot
+ ravirata kävelymatkan päässä
miinukset:
- ei kenttää :(
- ei shettiskaveria Oonalle

Laukan Ratsutila
plussat:
+ maneesi ja kenttä, eli hyvät puitteet ratsastukselle
miinukset:
- kaukana
- paljon hevosia ja porukkaa (en tykkää isoista talleista)
- ei shettiskaveria Oonalle
- ajomaastoista ei tietoa

1. Yksäritalli
plussat:
+ keväällä valmistuva kenttä
+ omistajan mukaan hyvät maastot
miinukset:
- kaukana

2. Yksäritalli
plussat:
+ omistajan mukaan hyvät maastot
+ maneesitalli 1km päässä (voi vuokrata maneesia)
miinukset:
- kaukana

Näistä selkeästi paras vaihtoehto olisi Taunon talli, huomenna selviää kuinka sen suhteen käy!

Loppukevennykseksi vielä kuvasarja siitä, mitä tapahtuu kun pyytää Sirun raviin :D








No ei se Siru aina tollanen ole, se vaan sattu olemaan eilen virkeällä tuulella :D

tiistai 14. helmikuuta 2012

Puomitreeniä ja ponien irvistelyä

Pidin eilen Nooralle ja Oonalle puomitunnin ja huomasin yllätyksekseni, että Oona arastelee puomeja! Se kolautteli kovasti jalkojaan niihin ja jumitti sen jälkeen eikä halunnut enää mennä puomeille... En ole tuota ennen huomannut, mutta sama on myös esteillä. Ehkä Oona ei ole ennen meille tuloa mennyt kovinkaan paljoa (lainkaan?) puomeja tai esteitä ratsastajan kanssa.

Laukan jälkeen ponin jalat nousivat jo huomattavasti paremmin eikä Oona osunut kertaakaan puomeihin! Se tarkoittaa siis, että Oona pitää aina verkata myös laukassa ennen puomeja tai esteitä. Ennenhän Oona ei suostunut lainkaan laukkaamaan, joten se vähä mitä esteitä hypättiin, mentiin raviverkalla. Eikä ne hypyt kovinkaan sujuvia olleet, mutta ehkä nyt jatkossa onnistuu, kun kerran koin tällaisen Ahaa-elämyksen ;)
Aijaijai...

Yritys on kova!

Ja kompuroi taas :/

Laukan jälkeen komeasti!

Tänään ajoin Onzkulla puolisen tuntia kentällä, tehtii ihan perusharjoittelua; ympyröitä, peruutuksia, kaarevia uria, ravin nostoa pysäytyksestä. Omasta mielestäni meni kivasti, mutta harmi kun ei ollut ketään kuvaamassa :(  Sen sijaan ponit pistivät parastaan kameran edessä:

Oonaa haukotuttaa kovasti :D
Samoin Kopsua ;)
Ruusu irvistelee ihan muuten vaan!

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Oonan tehodieetti

Miten lihava poni voi olla? :o

Ei ihan näin lihava kuitenkaan, tässä Oonalla on vauvamasu :)

Oona on järkyttävä pallo vietettyään liikutuksen suhteen kevyemmän viikon Ruusun ja Kopsun kanssa samassa tarhassa. Shettikset söivät heinää Kopsunkin edestä ja turposivat ihan hervottomiksi tankeiksi. Nyt alkoi molemmilla tehodieetti, joka tarkoittaa siis heinämäärän vähentämistä (normaalista määrästä) ja iltaruuan leipäpalojen poistamista. Eli iltaruoka on nyt pelkkää kivennäistä. Myös palkintoherkut saavat jäädä vähemmälle! Lisäksi vielä liikutusta, paljon liikutusta. Tänään suunnitelmissa on pitkä ajolenkki kahta vetäen, joten eiköhän ala pian kilot karista!

Aion pitää lahtumisen mittana valjaita, joiden mahavyöstä näkee hyvin edistyksen. Tällä hetkellä vyö menee toiselta puolelta ensimmäiseen ja toiselta toiseen reikään, joten aina kun sen saa kireämmälle, on laihtumista tapahtunut :) Lisäsin tuonne sivupalkkiin listan tavoitteista tälle vuodelle. Sieltä löytyy myös tämä laihtudus ;)

perjantai 10. helmikuuta 2012

Rip Cherney Barkhat

Viime keskiviikkona Cebellä todettiin toisessa takasessa murtuma ja tuomioksi tuli neljä kuukautta tallissa seisomista. Viikkoa myöhemmin Ceben jalka oli vain pahentunut ja Mialla oli edessä raskas päätös. Tänään, perjantaina 10. helmikuuta 2012 Cebe laukkasi vihreämmille taivaslaitumille yhdessä tallin Stigu-kanin kanssa ;(

En ehtinyt tuntea Cebeä hirmu pitkään, mutta jotenkin se oli silti tärkeä. Talli on tyhjän tuntuinen ilman Cebeä ja sen eloisuutta. Enää karsinoissa seisoo vain kolme hevosta, Ruusukin lähtee kevään aikana takaisin omistajilleen (ehkä jo hiihtolomalla) ja Kopsun tulevaisuudesta en tiedä. Onhan sekin jo todella vanha... Niin tallissa olisi vain Oona, joten edessä on luultavimmin taas tallinvaihto. Tosin en tiedä yhtään, minne me mentäisiin...
Lepää rauhassa Cherney Barhat!

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Irrottelukuvia

Eilen pääsivät taas Oona, Ruusu ja Kopsu irrottelemaan kentälle :) Tällä kertaa oli kamerakin mukana, joten siitä sitten parhaita kuvia:

Sinne meni ponit, portin yli vaan!
Ette saa kiinni!

Näitä kuvia olisi ollut vaikka kuinka paljon vielä, mutta koska näiden lataamiseen meni jo ainakin tunti, en rupea loppuja säätämään. Lisäksi blogger säätää kuvien järjestyksen kanssa :(

Mutta joo, ne Oonan uudet valjaat tulivat vihdoin! Hyvät oli, tosin mahavyö meni ensimmäisiin reikiin (läski poni?), mutta suitset oli liian isot. Näistä jossakin vaiheessa kuvaa, kun saan otettua ;)

Plussana vielä arvonta, johon osallistuin :)