maanantai 30. toukokuuta 2011

Uusia ratsastajia Oonalle?


Iisakki ottaa rennosti
 Eilen tallilla kävi kuuden hengen porukka about 6-12 vuotiaita heppatyttöjä (ja heppapoika) tutustumassa poneihin. Aluksi ne harjas Oonan, Vilman ja Vimpulan tallissa, sen jälkeen Vimpula pääsi takaisin pihattoon ja Oonalle laitettiin satula, Vilmalle valjaat. Mentii koko porukka kentälle ja siellä jokainen sai ratsastaa ja ajaa. Oona oli nätisti (kuten oikeastaan aina), mutta ei suostunut nostamaan laukkaa. Kolme tyttöä sitä kokeili, mutta kun ei ponia huvittanut niin sitten ei huvittanut :D Ratsastuksien jälkeen tytöt pesi Oonan vedellä ja sitten syöttelivät sitä nurmikolla. Ehkä joku heistä haluaisi alkaa ratsastamaan Oonalla? Kyllä mie ainakin mainostin =)


Ramona :)


Kun tää porukka lähti, niin me lähettiin Maijan kanssa kattomaan Eijalle syntynyttä kiliä. (Siis Eija ei ollut sen kilin äiti kuitenkaan!!) Ja kyllä se oli suloinen otus, se kili. Pari tuntia vanha ja ihan puhtaan valkoinen <3

lauantai 28. toukokuuta 2011

Ostoksia

Käytiin tänään Lappeenrannassa ostoksilla, enkä voinut vastustaa kiusausta! Löysin lila-harmaan salmiakkinarun ja lilan raipan... ja tietenkin ostin ne :) Raippa on varmaan liian lyhyt ajamiseen, mutta löysinpä viimein lilan raipan! Tässä kuva:


Sitten siellä oli myös lila talikko =) En ostanut sitä nyt, mutta joskus vielä ;)

torstai 26. toukokuuta 2011

Uusia poneja!

Nyt on "Mini-mini Maassa" taas lisää poneja! Eilen sinne saapui shetlanninponi-ori Nords Isak "Isak" ja shetlanninponi-tamma Ramona v.d. Bloemhof "Ramona".
Tällä hetkellä laitumella ovat Oona ja Vilma, pihatossa Vimpula ja Ramona ja yksinään tarhassa on Isak. Kaikki muut tammat on tarkoitus astuttaa Isakilla paitsi Oona :) Saa nyt nähdä kestääkö mein Onzku langoissa jos muut on orin kanssa laitumella. Itse asiassa yritetään löytää Oonalle joku kaveri laiduntamaan sen kanssa ;) Isak ja Ramona ei ole Maijan omia, vaan ylläpidossa!

Tässä kuvia, joita otin tänään:

Isak

Isak irrottelee

Isak :)

Ramona

Vimpula on liekeissä :)

Oona kierii (taas, miulla on aina näitä piehtarointi kuvia)


keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Esittely

Huomasin tuossa postauksia selaillessani, että täällä esiintyy aika paljon nimiä, joten teen nyt näistä ihmisistä listan ja pienen esittelyn :)

Merika - siskoni, 13v, ratsastaa islanninhevosilla ja pyörii jonkin verran miun mukana tallilla :)
Maija - tallin omsitaja, Oonan puoliomistaja ja Vilman omistaja
Eija - Vimpulan omistaja
Noora M. - Oonan "ajotuntilainen", 12v, käy aika usein Oonalla ajamassa :)
Noora - siskoni myös, 7v, käy välillä ratsastamassa Oonalla
Sanni - 4v ratsastajatyttö, käy Oonalla ratsastamassa
Krista - Merikan kaveri, 13v, käy välillä ratsastamassa Oonalla

Tällasia tyyppejä =) Tähän lopuksi vielä vertailu-kuvat Vimpulan värimuutoksista:


Vimpula talvella

Vimpula keväällä

Turbolenkkeilyä


Vilma onkin KOIRA!

Oona sai eilen oikein turbolenkin =) Kärryissä istu kaksi ihmistä (minä ja Noora M.) ja ravattiin aika paljon. Matkaa kertyi yhteensä 12 kilometriä!! Tuli paljon sunniteltua pidempi lenkki, koska eksyttiin (taas)... Tällä kertaa miun piti ottaa kartta mukaan, että osaan kulkea sen uuden lenkin, mutta tottakai unohdin sen kotiin! Ohjasin meidät sitten vähän harhaan ja lopulta mein piti taas kääntyä kotiin päin ja lenkki kesti öö.. jotain reilu pari tuntia :) Katottiin muuten Nooran kanssa ihan huvikseen vähän Oonan vauhteja sellasella lyhyellä suoralla. Katoin just netistä karttapalvelusta, että se matka oli n. 150m. Pois päin tallilta sen suoran juoksemiseen meni Oonalta 45 sekuntia, vaikka kuinka käskin ei poni menny kovempaa. Takasin päin tullessa poni oli jo ihan väsyny, mutta juoksi silti ilman hoputteluja 32 sekuntia. Eli mites tällasesta vois laskea sen ravikilpailumatkan ajan? Vai voiko ollenkaan? Eihän tuo todellinen aika olisi, jos sen laskisi, koska 150 metriä on aika lyhyt matka, mutta edes jotain suuntaa antavaa. Vaikka tavoite jollekin hiittikerralle ;)

Joskus olisi tosiaan kiva päästä hiitille, onhan se ollut suunnitteilla ties kuinka kauan miun kaverin Riinan kanssa. Mutta kun ei onnistu, niin sitten ei onnistu. :)

Oona <3

KISSA

Vilmalla on koivet katossa

Vimpula + ilta-aurinko =

lauantai 21. toukokuuta 2011

Kesäkuvia :)

Ihanaa, tuntuu jo ihan kesältä! Aurinko on paistanut koko päivän ja lämpöä oli noin 20 astetta. Pellot on täynnä voikukkia ja laitumet on ihan reheviä :) Ponitkin nauttii:
Oona nukkuu... :)

Vimpula torkkuu... :)

Vilma torkkuu.. :)


Aamulla puolen yhdentoista aikoihin Sanni kävi ratsastamassa Oonalla. Miun oli pakko herättää Oona, vaikka se niin söpösti makaili tarhassa ottamassa aurinkoa. Sanni on siis neljä vuotias ja ihan ekoja kertoja ponin selässä, joten mentii vain noin 10-15 min kentällä käyntiä. Ratsastuksen jälkeen Oona sai paljon leipää ja porkkanaa Sannilta :)

Sen jälkeen annoin Oonan "levätä" pari tuntia ja pesin sillä aikaa valjaat. Sitten hain ponin taas sisälle ja valjastin sen kärrymaastoa varten. Päätin lähteä vähän tutkimaan "uusia reittejä". Ajettii ihan normaalia perusreittiä, mutta jatkettiin vielä eteenpäin siitä missä yleensä käännytään. Kännyin muutaman kerran pienemmille teille, kunnes olin vähän sekasin. Piti sitten soittaa Merikalle, että katsoo karttapalvelusta mikä olisi lyhin reitti tallille sieltä hornan tuutista :) Päästiin me lopulta takasin tallille, tosin jouduttiin tulemaan samaa reittiä takasin mistä mentiinkin, mutta tulipahan pidempi reitti. Oona oli ihan hikinen ;)



Ihra ei tunne mitään!

Oonalla oli eilen synttärit ja nyt se on sitten oikeasti kuusi vuotias! Lahjaksi Oona sai vain omenan, ja senkin Kristalta ;) Että minä olen kurja omistaja kun en edes lahjaa antanut :)

Eilen pidin Kristalle ja Oonalle estetunnin. Krista ei ollu koskaan ennen hypännyt, eikä Oona ole kauhean varma hyppääjä, joten yllätyin todella iloisesti kun Oona ei kieltänyt kertaakaan! Aluksi lämmiteltiin molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa ja tehtiin ympyröitä. Sitten puristettiin Oonasta pari laukan nostoa ja saatiin yksi todella hyväkin! Laukkojen jälkeen laitoin Kristan menemään puomeja, jonka jälkeen Merikan kanssa kasattiin n. 30 cm ristikko. Se meni tosi hyvin, vaikka Oona hyppäsikin tosi laiskasti ja pudotti aika usein =) Korkeimmillaan mentii (tai siis Krista ja Oona meni) 50 cm pystyn. Ja tosiaan, tuo otsikko tulee eilisestä tunnuslauseestani :) Halusin saada Kristan käyttämään raippaa tehokkaammin, joten sanoin että "nyt kunnolla sitä raippaa, ihra ei tunne mitään!"
Tässä vähän kuvia:




Ja komea 50 cm!

torstai 19. toukokuuta 2011

Numeroita

Oonalla on huomenna (perjantaina) synttärit! <3 Mein kulta mussukka täyttää jo kuusi vuotta! Ja nyt kun rupee miettimään, niin Oona on ollut meidän (miun) jo yli vuoden. 15.5.2010 Maija tarjos Oonaa meille ja paperit tehtiin 1.7. Tiesin kuitenkin heti tarjouksen jälkeen, että saadaan Oona ja niinhän siinä kävi, onneksi. Eli Oona on ollut meillä epävirallisesti 369 päivää! Niin kauan, mutta silti tuntuu, ettei olla ehitty tehdä mitään. Yksi editysaskel on tapahtunut; Oona on alkanut hörisemään miulle kun tulen sitä hakemaan tarhasta. Aikasemmin se ei sitä tehnyt ja vähänkö tuntui hienolta, kun se sitten rupesi hörisemään <3
Oona hyppää <3


No, eiköhän nuo numerot jo riitä :) Kerronpa vaikka eilisestä...
Sää oli sellanen sataa-paistaa-sataa ja ponitkin oli ihan märkiä. Oona oli laitumella ja hain sen sitten sieltä sisälle talliin harjattavaksi ja valjastettavaksi. Sää poutaantui heti kun lähdettiin ajolenkille ;) Mentii seitsemän kilometrin lenkki ja ravattiin aika paljon. Oonalla ei ollu lainkaan menohaluja, joten jouduin komentamaan ihan kunnolla että saatiin edes ravi pysymään! Ja sitten Onzku myös säikky, tai enemmänkin tuijotteli, kaikkea outoa kuten puupinoja ja lätäköitä. Ei se sitten kuitenkaan pelännyt vaikka ajettiin ihan jättiläismäisen kurjen vierestä tai kun mopo kiiti mein ohi... Outo poni : D
Heti kun päästiin taas tallille, alko satamaan jotain rakeita tai vastaavaa! Inhottava keli, toivottavasti paranee huomiseksi, että saadaan hieno synttäri-kuva Oonasta :)



sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Match Show

Nyt ollaan kotiuduttu Lappeenrannan Seudun Eläinsuojelu Yhdistyksen mätsäreistä :) Oona oli tosi hienona, karva kiilsi ja harja oli myös siisti. Oonan käytöskin oli moitteetonta, kehässä mentiin reippaasti (ja ilman laukkoja!), kun taas kehän ulkopuolella nukuttiin vaan :) Kaikki ponit oli samassa luokassa, meitä oli siinä vissiin 11 ja Oona sijoittui kolmanneksi!! Hieno, hieno poni *tapu, tapu* :) Luokan voitti superhieno russi ori Tejas Monzun, toiseksi tuli Lelun Not Cheap, ori sekin ja sitten Oona sijoittui kolmanneksi heti oripoikien perään!
   Tässä tuomarin, Outi Ruottisen arvostelu Oonasta:
-suora rento matkaavoittava käynti
-melko suora energinen matkaavoittava vauhdikas ravi
-vankka lihaksikas melko pitkä runko
-kaunis pieni pää
-melko kevyt kaareva kaula
-pitkät reidet
-hyväasentoiset jalat joissa hyvä vahva luusto
-hyvänmalliset ja -kokoiset hoidetut kaviot
-erittäin kiltti. Hyvin toimiva vauhdikas sympaattinen poni

Eli hienosti meni meillä! : D Tässä pari kuvaa:

lauantai 14. toukokuuta 2011

Viisitoista!

Höh, miulla on taas päivittely vähän jäänyt kun ei ole tapahtunut mitään postailun arvoista. Ollaan Oonan kanssa käyty ajolenkeillä ja torstaina juoksutin sitä irtona kentällä. Tänään olisi tarkoitus vihdoin pestä Oona, kun se on niin likainen ja huomenna on mätsärit.

Ja tosiaan, täytin eilen viisitoista vuotta! Nyt voin hankkia mopokortin ja pääsen sitten ajamaan tallille ihan itsekseni :) Vielä toistaiseksi olen kuitenkin kyytien varassa, sillä meiltä on matkaa tallille reilu 20 km. Ei viitsi kovin usein pyöräillä sellasta matkaa...

Hmm.. Mistähän mie nyt kertoisin? No vaikka siitä, jos joku muistaa postauksen tämän blogin alkuajoilta, kun kerroin ostaneeni Oonalle söpön fleece loimen (tai eihän sitä kukaan voi muistaa). Kävi kuitenkin niin että myyjä otti rahat ja piti loimen. Hävisin siis 15€ :( En ole vieläkään keksinyt keinoa saada rahoja takaisin ja tuskin niitä saankaan.

Seuraava postaus tulee varmaan huomenillalla, kerron sitten miten mätsäreissä kävi :)

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Mätsäreihin!

Jee! Ilmottauduin eilen niihin 15.5. oleviin mätsäreihin ja odottelen nyt vastausta :) Päästään sitten vihdoinkin kilpailemaan Oonan kanssa! Suunnittelin, että voisin pestä Oonan joko tiistaina tai torstaina, riippuen kummalla päivällä on parempi keli. Saadaan vihdoin kaikki lika ja pöly pois ponisen karvasta ja edustetaan sitten mätsäreissä :) Mehän mennään sinne havittelemaan voittoloimea =)

No joo,  voisin nyt sitten kertoa viime päivistä tallilla.
Torstaina Noora kävi taas ajamassa Oonalla, mentiin noin kuuden kilometrin reipas lenkki. Oona kyllä tykitti kotiin päin tultaessa! Mietiskelin vaan, että voisivatkohan raviradatkin olla sellaisia suoria, joissa juostaan tallille päin?? Voitettaisiin Oonan kanssa aina :)
Lauantaina, eli eilen, olin pitkästä aikaa yksin (tai siis ilman Merikaa, äitiä, Nooraa tai Petraa) tallilla. Käytiin Maijan ja Vilman kanssa ajamassa neljän kilometrin lenkki ja Oona oli taas esimerkillisen hieno! Pysytteli Vilman perässä, vaikka oma askel onkin paljon lyhyempi ja hitaampi :) Pesin muuten eilen myös Oonan harjapakin ja osan sen harjoista. Kun sitten kaivelin kaikki Oonan harjat samaan kasaan, järkytyin kuinka paljon niitä onkaan! Ja miulla on vielä kotona ehkä kymmenen erilaista harjaa, jotka toin joskus tallilta pois :) Olen yrittänyt myydä ylimääräisiä harjoja, mutta ei tunnu ketään kiinnostavan :( Jos sinulla on tarvetta harjoille, laita sähköpostia oona.poni@luukku.com !

Heh, siitähän tuli melkein myynti-ilmoitus, mutta eipä haittaa :)

Tässä on yksi torstaina ottamistani kuvista :)

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

maanantai 2. toukokuuta 2011

Parhaat ponit

Ohhoh, olenpa ollut laiska! Kirjoitin viimeksi melkein viikko sitten! No, tässä tulee sitten meidän kuulumisia:

Lauantaina eräs Noora M. kävi ensimmäistä kertaa ajamassa Oonalla. Päätin, että me mennään 7 km lenkki ja ihan hyvä että mentiinkin :) Se kun on pisin lenkki, mikä meiltä täältä löytyy, mutta myös kaikkein vaihtelevin ja mukavin mielestäni :) Merika tuli mukaan pyörällä. Koko lenkin ajan tiirailtiin uhkaavan näköistä taivasta ja toivottiin, ettei ala satamaan. Säästyttiin onneksi kuivina, mutta heti kun tultiin takaisin tallipihaan, alkoi tulla jotain rakeita! Ihme kevät tämäkin, tänäänkin satoi lunta!! Oona käyttäytyi erittäin mallikkaasti, ihanaa kun omistaa tällaisen maailman parhaan ponin ♥
Heti lenkin jälkeen Vilman ja Oonan piti lähteä Lappeenrantaan johonkin talutusratsastus-juttuun. Lastasin Oonan koppiin ja sitten Maija ja Eija lähti ajamaan ponien kanssa kaupunkiin :) Jäätiin sitten Nooran ja Merikan kanssa kolmistaan ja päätettiin harjata Vimpulaa. Vimpulalla on jalka kipeä, se ontuu aika paljon, mutta silti se juoksi Merikaa ja Nooraa karkuun pihatossa! Samoin kentällä, kun käytiin taluttelemassa Vimpsua, ei kyllä näkynyt yhtään merkkiä siitä että jalka olisi kipeä, ponihan veti siellä pukkilaukkaa ja mitä-lie-ihme-hyppyjä :) Onnistuipa Vimpula sitten potkaisemaankin miuta käteen, aika hyvä sihti sillä ;)



Niin, ja huomatkaapas kaikki, että tein Oonasta esittely-sivun! Se löytyy tuosta oikealla olevasta sivupalkista :)

Tässä sitten vielä kuvasarja Vimpulan sekoilusta, koska tyhmä Blogger ei anna lisätä videota!