keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Näyttelykalenteri

Tässä olisi näitä kesän lähialueen näyttelyitä, joihin haluaisin Oonan kanssa osallistua :)

15.5. Match Show Hubertustalli
3.7.(?) Match Show LauKan talli
7.8. Match Show Lappeen Ravirata

Tuosta LauKan päivämäärästä en ole varma, mutta jotain sinne päin se nyt kuitenkin on. Raviradan näyttelyitä ollaan itse asiassa Ravinuorten kanssa järjestämässä, mutta koitetaan silti saada Oonakin sinne :) Merika (eli miun pikkusisko) haluaisi esittää Oonan Raviradalla ja mie esittäisin sitten noissa toisissa, sopii ainakin miulle :) Toivottavasti onnistuu noihin kaikkiin osallistuminen, ei niitä kuitenkaan liikaa ole, kun 3 mätsäriä kesän aikana. Että silleen, joo :) Tuolta Hubertukselta Best In Show saa voittoloimen! Eikö olisi siistiä paistatella Oonan kanssa voittoruusukkeessa ja loimessa näyttelyn lopussa!? :) Mutta ei nyt odoteta kuitenkaan liikoja :)

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Harjun näyttelyt

Tosiaan en jaksanut eilen illalla postailla, koska tulin kotiin vasta yhdeksältä. Meillä meni Harjussa aika hyvin, omasta mielestäni, tuomari taisi olla eri mieltä :) Vimpula käyttäytyi hienosti ja tajusi jopa kuunnella! Tultiin kuitenkin jaetulle viimeiselle sijalle, miksiköhän, sitä en tiedä. Meidät jaettiin juniorhandlerissa kaikki sijoituksille, oltiin siis Vimpulan kanssa kolmos-sijalla eli saatiin kuitenkin ruusuke.

Sunnuntaina raahasin tallille kolme kuormalavaa ja rakensin niistä agilityesteen Oonalle. Olin ihan varma, että niitä joudutaan harjoittelemaan tosi paljon ennen kuin Oona suostuu edes koskettamaan estettä. Mutta poni yllätti (taas!) ja nosti etujalat suoraan siihen päälle. Namien voimalla saatiin takajalatkin siitä yli yhden kerran, muuten poni vaan veny ja veny etujalat ylimmällä portaalla ja takajalat maassa :) Harjoteltiin rengastakin, joka on myös ollut ongelma, mutta ihan tyynesti Oona siinä seisoi etujalat mustassa aukossa kunnes annoin luvan tulla pois. Tosin jouduin nostamaan Oonan jalat sinne renkaan sisään ja pois, koska eihän arvon prinsessa osaa nostaa jalkojaan tarpeeksi korkealle :)Käytiin illalla vielä neljän kilsan ajolenkillä Oonan kanssa. Sielläkin meni tosi hyvin ja ravi oli paikoitellen erittäin hienoa ja liitävää!


Oona venyy :)
 Sitten palataan Harju-päivään eli maanantaihin. Heräsin kuudelta, kun Maijan koira Elmo tuli herättämään nuolemalla miun naamaa ;) Aamulla Vimpula oli yhä hiukan märkä sunnuntai-iltaisesta pesusta, ja sen karva oli ihan kiharaa! Lastattiin ponit, eli Vimpula ja Vilma traikkuun ja lähdettin puolen kahdeksan maissa ajamaan kohti Harjua Maijan kanssa. Perillä laitettiin ponit karsinoihin, jotka oli niille varattu ja sitten kävin ilmottamassa ponit+maksamassa karsinat kansliaan. Pari tuntia ponit sai seisoskella karsinoissaan, kunnes alko main luokat. Ensimmäisenä oli agility, jossa kilpaili Vimpula ja Eija (Eija on Vimpulan omistaja). Ne tuli kolmansiksi! Sitten oli miun juniorhandler Vimpulan kanssa, tultiin myös kolmansiksi. Juuri ennen kunniakierrosta Eija haki Vimpulan näyttelykehään, jossa sen olisi pitänyt olla samaan aikaan juniorhandlerin kanssa. Juoksin sitten ilman ponia :) Näyttelyissä Vimpula sai III -ruusukkeen. Heti näyttelykehän jälkeen laitettiin valjaat nopeasti Vimpulalle, sillä sen olisi jo pitänyt olla ohjasajo-luokassa! Siinä ne sijoittu toisiksi, sillä luokassa oli vain kaksi kilpailijaa :)
  Sitten oli vielä Vilman luokat jäljellä, ensin oli ohjasajo (keskivaikea) jossa ei ollut muita. Eli voitto tuli siitä tietenkin :) Ja sitten oli Driving Class, eli ajoluokka jonka Vilma ja Maija voittivat! Siinä oli sentään viisi osallistujaa, eli voitto oli ansaittu.

Sellai meni mein Harju-päivä :) Kisojen jälkeen lähettii nälkäisinä ajamaan takasin tallille viiden aikoihin. Olin syönyt viimeksi aamupalan, joten oli kyllä aika nälkä. Tallilla hoidettiin ponit ja lähdettiin sitten Maijan ja Eijan kanssa syömään :)

Tänään kävin myös tallilla ja ohjasajoin Oonalla kentällä puolisen tuntia. Ei siitä sen enempää, ei se huonosti mennyt muttei taida olla ihan meidän lajikaan :)

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Huomenna Harjuun :)

Jippii! Kohta lähden tallille yöksi, niin päästään huomenaamulla lähtemään aikaisin Harjua kohti. Tänään suunnittelin kokeilevani Oonan kanssa poniagilityä ja ehkä ajaa jonkin lenkin. Vimpulan kanssa voisi harjoitella vielä kerran, meille ei harjoittelu ole todellakaan pahitteeksi! Kyllä meillä ihan hyvin menee Vimpulan kanssa, kiltti poni kun on, mutta aina voi hioa apuja lähemmäksi näkymättömyyttä. Siinä juniorhandlerissä kun arvostellaan tietääkseni ponin ja esittäjän välistä "kommunikointia", niin olisihan se hienoa jos esimerkiksi kääntyminen ja ravin nostaminen tapahtuisi näkymättömin avuin. Mutta toisaalta, en tiedä yhtään millainen Vimpula on kisapaikalla. Voihan se olla, että siitä tulee todella kuuliainen ja kiltti, tai sitten se päättää unohtaa miut kokonaan ja laukkaa maneesista pihalle kohti auringon laskua :)

Mutta joo, kirjoittelen varmaankin seuraavan kerran huomenna illalla tai tiistaina. Kerron sitten kuinka meillä meni, jos ketään kiinnostaa :)
Vimpula harjoittelee agilityä :)

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Sokea ponityttö?

Nyt pitää heti ensimmäiseksi nauraa itselleni :) Olen tähän asti luullut, että Harjun shettisnäyttelyt on ensi sunnuntaina, mutta eilen huomasin, että ne ovatkin maanantaina! Siis miten sokea pitää olla, että katsoo päivämäärän aina väärin? ;)


Kirha paahtaa kentällä :)
 Eilisestä sen verran, että Oona oli tosi hieno. Ajettiin noin neljän kilsan lenkki Maijan ja Vilman perässä ja ihmettelin ihan, miten sinnikkäästi se Oona jaksoi perässä kipittää :) Hiki sille kyllä tuli, enkä yhtään ihmettele. Alkoi loppumatkasta olla siltäkin puhti aikalailla poissa.
   Ajolenkin jälkeen sain ratsastaa Kirhalla, ihan ensimmäistä kertaa! Menin Eijan jälkeen loppujäähdytykset, eli noin kymmenen minuuttia. Ravasinkin pari kierrosta ja on kyllä pakko sanoa että kuvittelin Kirhaa erilaiseksi :) Johtuneeko siitä, että sillä oli jo ratsastettu tai siitä, että oltiin kentällä, mutta heppahan meni tosi nätisti! Se ei kaasuttanut yhtään ja oli herkkä pidätteille.

Aloin siinä sitten miettimään, että milloin olenkaan viimeksi ratsastanut. Ihan viimeksi taisi olla yhdellä islanninhevostallilla, menin pitkän tauon jälkeen ilmansatulaa tunnin meiningillä "kivaa, laukataan lisää!". Sitä ennen varmaankin tammikuussa ystäväni ratsuponilla, mutta sitä ei voi oikein ratsastamiseksi kutsua :) Kunhan yritin saada ponin pysymään käynnissä... No, joka tapauksessa, siitä on aikaa kun olen viimeksi ratsastanut.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kevät kuumetta

Jee! Kenttä on vihdoin sula! Eilen kävin siellä juoksuttamassa Oonaa ja Vimpulaa, viimeksi joulukuun lopulla olen siellä juoksuttanut :) Oona oli hieno, tosin kentän pehmeä pohja sai ravin vähän vaivanloiseksi, mutta muuten meni oikein nätisti. Vimpula taas ontui ravissa aika pahasti, niin annoin sen vaan olla ja keskityin Oonaan. Rakensin uralle myös pienen 30cm esteen ja jätin sen aluksi ihan ilman mitään kujaa yms. Alkuverkassa, kun vaan hölkkäytin Oonaa (miten ton "hölkkäytin" sanan voi taivuttaa?? laitoin hölkkäämään.. no joka tapauksessa), poni teki jotain mitä se ei ole varmaan koskaan tehnyt. Se nimittäin kääntyi esteelle ja hyppäsi sen yli _vapaaehtoisesti_! Vähän katoin, että mitä kevätkuumetta sillä ponilla nyt on. :)Sitten Oona on saanut tartunnan myös karkauskuumeesta, eli se on taas keksinyt kuinka hauskaa karkailu onkaan. Livahti kentältä jostakin karkuun sillä aikaa, kun vein Vimpulaa talliin! Ei nimittäin Oona-poni ollutkaan enää siellä, mihin sen jätin :)


Asiasta seuraavaan, ensi sunnuntaina on jo Harjun näyttelyt! En ole vielä ihan varma vaatteista, jotka laitan siihen juniorhandleriin, mutta toivottavasti löytyy jotain tarpeeksi hienoa ;)
Ainiin :( paitsi kun se Vimpula ontuu...

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Koostetta

Tässä vähän koostetta viime päivistä :)

Torstaina mentiin TETin jälkeen Eijan kanssa tallille. Harjattii Oona ja Vimpula sekä Kirha. Yks Noora kävi opettelemassa Vimpulalla ajamaan, mie istuin kärryillä sen kanssa ja neuvoin. Eija ratsasti Kirhalla edellä ja Oona oli Vimpulan kärryihin köytetty perähevoseks :)

Kärrymaastossa Vimpulalla, edellä menee Kirha ja takana kuvan ulkopuolella tulee Oona :)

Perjantaina mentiin Merikan kanssa tallille yöks, kun Maija lähti Ypäjälle. Viiden aikoihin lähettii Oonan kanssa talutuslenkille maastoon ja se vähän venähtikin kun tutkittiin uusia reittejä. Meni sellaset kolme tuntia, tosin kaikkine pysähdyksineen. Esimerkiksi Merikan oli pakko rämpiä lumisen metsän läpi kattomaan joutsenia järvelle :)

Oona irvistelee pihaton portilla

Tänään, lauantaina, tehtiin aamutalli ja siivottii karsinat heti aamusta. Yhdentoista aikoihin lähdettiin Oonalla ajamaan, mutta se tie oli ajettu traktoreilla tosi huonoksi kun kaikki kivet oli siinä tien pinnassa, niin käännyttiin sitten vähemmän käytetylle sivutielle. Se näytti ihan sulaneelta, mutta heti näkyvän sulan pätkän jälkeen alko olemaan enemmän lunta tiellä :( Siellä oli myös sulissa kohdissa tosi löllöä ja yhessä vaiheessa Oona uppos ihan kuivan näkösellä tiellä polveen asti mutaan! Huhhuh, sen jälkeen käännyttiin kyllä takasin tallille päin.

Ajelemassa Oonalla


Elmo poseeraa :)
Kenttä on muuten alkanut sulaa tosi hienosti, nyt jo puolet kentästä ihan lumetonta :) Kohta sinne pääsee ponien kanssa kunnolla, ja sitten voi alkaa pitämään ratsastuksia siellä ja hypyttää Oonaa kunnolla. Jee!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ponini on järjenjättiläinen

Tänään olin taas tallilla TETissä, aloitin kuten eilenkin 8.00 viemällä ponit ja Kirhan ulos. Karsinat oli tällä kertaa paljon helpompi putsata, kun oli vain yhden yön jätökset karsinoissa :) Laitoin ruokia, pesin ämpäreitä ja muuta sellasta. Siivosin myös pihattoa niin paljon kuin jaksoin, ja kyllä se ainankin omaan silmään näytti paljon paremmalta käsittelyn jälkeen.

   Yhdessä vaiheessa, kun olin kippaamassa kottikärryt lantalassa, kuului pihaton portilta kolinaa. Menin katsomaan ja eikös maailman viisain ponini Oona ollut ahtautunut alimman putken ali! Se oli siis noin seitsemänkymmenen sentin korkeudessa maasta se alin putki, kun olin jättänyt vielä alemman auki jotta saan kottarit pihattoon ja takaisin helpommin. Oona työntyi läpi ja olikin sitten vapaana. No, eipä mitään, Oona on niin ahne että karkureissu oli kahden metrin mittainen, eli juuri portilta heinäkasalle. Otin järjenjättiläisen kiinni ja talutin otsatukasta tallin kautta takaisin pihattoon. Nopeasti tyrkkäsin portin alimman putkenkin siihen eteen, ennen kuin vein karkulaisen tarhaan. Mutta silti, ennen kuin edes ehdin takaisin paikalle, oli Oona vääntänyt jotenkin alimman putken pois edestä ja kauhealla kolinalla oli taas vapaudessa. Tyhmä poni :) Otin sen taas kiinni ja vein karsinaan siksi aikaa, että laitoin portin kunnolla kiinni.

   Siinä oli Oonan karkureissut tänään :) Sitten kävi vielä sellainenkin juttu, että kun olin ottamassa vettä talon seinän hanasta, kuulin sisältä outoa piipitystä. Menin ikkunan luokse, jossa ääni kuului selvemmin ja huomasin äänen tulevan palovaroittimesta! En nähnyt tulta enkä savuakaan, ja Maija oli vasta kertonut että varoitin soi myös edellisyönä ilman syytä. Kävin tarkistamassa sisällä ja kaikki oli OK. Koirat tosin ei tykänny kauheesti piippaavasta äänestä joten evakuoin ne suihkuun ja laitoin oven kiinni, ettei ääni riko niitten korvia :) Soitin Maijalle, että miten sen palovarottimen saa sammumaan ja sitten ohjeiden mukaisesti kiskaisin vaan patterin irti.
   Joo, sellasta tänään. Ainiin, sitten vielä TETin jälkeen, kun jäin tallille, juoksutin Oonaa pihalla ja harjoittelin vihdoin Vimpulan kanssa siihen Harjun juniorhandleriin :)

tiistai 12. huhtikuuta 2011

TET

Elikkäs olin tänään tallilla TETissä, eli Työ Elämään Tutustumisessa. Aamu kahdeksaksi äiti ajoi miut tallille, sitte heti ensimmäiseksi vein Kirhan ja ponit tarhaan. Jaoin niille heinät ja laitoin puhtaat vedet kuppeihin. Sen jälkeen aloitin karsinoiden puhdistuksen. Ettekä kyllä arvaa, kauanko meni neljän karsinan siivoamiseen! NELJÄ tuntia!! O.o    Joo, en ole mitenkään hidas (enpä joo..), mutta huomautan että karsinoissa oli turvepatjat, jotka oli tallautuneet koko talven ajan :) Tuli Kirhan karsinastakin yli kymmenen kottikärryllistä tavaraa!
Niin, enpä oikein muuta sitten ehtinytkään tehdä. Huomenna koko päiväksi tallille tettiin, tänään olin siis vain 8.00-12.30 (luulisin?), sen jälkeen olin siis vielä Havon Koululla jonkun aikaa.

Kuva ei liity mitenkään aiheeseen, sen on raveista 2.4., Hekla. En tunne ponia kummemmin :)

Ai niin, unohdin aikaisemmin kertoa, että Iina muutti pois Mini-mini Maasta :( Eli nyt on enää kolme shettistä pihatossa.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Varustepostaus IV

Kuten lupasin, teen tänään myös uuden varustepostauksen, tällä kertaa aiheena harjapakki ja sen sisältö :)

Tässä on siis Oonan harjapakki. Kuvassa ei näy väri oikein kunnolla, mutta se on lila :) Muistaakseni tämä on Horzen harjapakki.


Tässä on siis punainen pääharja (kun ei ole lilaa), kaksi lilaa kaviokoukkua, pehmeäharja ja kovaharja.


Tuossa on sitten harjakivi ja kumihanska (tai miksi sitä nyt kutsuisi??). Molemmat aika paljon käytössä :)


Sitten on Oonan päiväkirja, johon siis kirjoitan ylös kaikki liikutuskerrat :) Tein siihen vasta pari viikkoa sitten nuo hienot kannet.

Niin, ja sitten on vielä toinen suurempi harjapakki, täynnä vähemmän käytettäviä harjoja ja muuta roinaa, ja tuo lila ämpäri, jossa on pesusieniä yms. Ja sitten on vielä niiden vieressä tuo pieni kori täynnä kaiken maailman puteleita ja harjoja :)

Peilikuva poneja

Tänään käytiin Merikan kanssa tallilla ja ajettiin Oonalla pitkästä aikaa. Poni oli ihana ja aika reipaskin :) Yhessä kohtaa mein lenkillä oli semmonen talo, jonka ikkunat heijasti aika hyvin (tai niinku siitä pysty peilaamaan itteään :D). Oona kun näki siellä oman heijastuksensa, se tuijotti uutta kaveria pitkään ja hirnukin sille <3 Voi hassua... Sitten Oona ei olisi halunnut jatkaa matkaa kun kaveri vieläkin tuijotti ikkunasta. Sellanen höpsö se mein Oona ;)
Käytii kuuden kilsan lenkki, ja kun käännyttii Männistössä takasin tallille, sieltä tuli pari tyttöä ihailemaan mein karvapalloa. Oona tykkäs huomiosta :)

Vimpula
Oona
Ravia!
Oonan oli pakko käydä piehtaroimassa kakassa :D

Joo, siinäpä olikin kaikki tänäseltä. Ensi viikolla on TET! Menen siis Vimpulan omistajalle, Eijalle, Wanhalle Havon Koululle sekä Maijalle Mini-mini Maahan :) Varmaan sillee, että olen kaksi päivää Havon koululla ja yhden tallilla. Sitten menen näillä näkymin ensi viikon perjantaina tallille yöksi, kun Maija lähtee jonnekin :D Ja sitten sitä seuraavana viikonloppuna onkin jo Harjun näyttelyt! Iiks! En ole harjoitellut vielä ollenkaan Vimpulan kanssa siihen juniorhandleriin. Pitäisi alkaa jo pikapuoliin treenaamaan :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Varustepostaus III

Nyt kun ei ole muuta kirjoitettavaa, niin teen näitä varustepostauksia :) Tällä kertaa käsittelyssä kärryt ja valjaat.

Nämä punaiset kärryt on valjakkoajokärryt (vissiinkin?), mutta käytetään niitä ihan koppakärryinä maastolenkeillä. Niissä on mukava ajaa, kun penkki ja selkänoja on erittäin pehmoiset :)
Tässä on ravikärryt, joita ei ole kauheasti käytetty Oonalla. Pari kertaa hiitillä ja muutaman kerran ihan maastolenkillä ovat päässeet käymään =) Parempaa kuvaa ei ollu, nuo toiset on Vilman kilpakärryt.


Nämä on sitten Oonan valjaat, ihan perus remmivaljaat, hienot sellaset. Huomaa lila silatyyny :) Lisäksi Oonalla käytetään ajaessa potkuremmiä... ja... öö, siinä ne taisi sitten ollakin.

Teen varmaankin huomenna seuraavan varustepostauksen sekä kirjoitan sitten jotain muutakin, jos tulee jotain asiaa =)

torstai 7. huhtikuuta 2011

Oona joutui...

...laukkaamaan! Siitä lisää alempana.

Aijai, en ole jaksanut muutamaan päivään kirjoittaa tänne ollenkaan. No nyt kuitenkin :)

Tiistaina kävin vaan taluttamassa Oonaa maastossa. Koska sulavan lumen alta on jo paljastunut jonkun verran kasveja, Oona oli niiden kimpussa koko ajan! Vielä kun unohin ottaa raipan mukaan, niin jouduin aikalailla repimään vaan riimunnarusta koko ajan... No, sitten otin risun ja käytin sitä raippana, mutta Oona ei kunnioittanu sitä lainkaan, vaan yritti syödä senkin ;) Takasin päin tullessa olikin meno jo ihan toisenlaista, koska käveltiin Vilman ja Kirhan perässä. Ne siis menee paljon kovempaa, niin Oona (ja minä) jouduttiin juoksemaan koko matkan. Hyvää liikuntaa miullekin ;)


Vimpula ja kissa =)
Keskiviikkona, eli eilen, sitten Krista tuli ratsastamaan karvapallolla. Oona meni ihan nätisti, otettiin pari laukkaakin (laukka on Oonalle aika hankala juttu, pukittaa yleensä jos saa edes laukan nostettua) ja poni oli vielä aika reipaskin :) Laukka-ongelmankin saisi ratkaistua jos vaan löytyisi sopivan kokoinen osaava ratsastaja... Taitaa vaan olla kaikki shettiskokoiset ratsastajat haihtunu savuna ilmaan näillä main.
Krista ja Oona

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Varustepostaus II

Tästä tulee erittäin lyhyt varustepostaus, sillä otan nyt käsittelyyn suojat. Oonahan ei oikeasti tarvitse suojia, mutta ostin sille ihanat, lilat takajalkojen suojat kun ne oli niin söpöt! En ole niitä juurikaan käyttänyt, mutta pari kertaa ne on ollut Oonan jaloissa ja kyllä poni näyttää söpöltä niissä <3

Tuossa kuvassa ei tule kunnolla noiden suojien väri esille, mutta ne on sellaset luumunlilat :)

Oikeastaan, otankin tähän samantien myös satulahuovat, koska niitäkään Oonalla ei ole ihan hirveästi.
Tämä liila satulahuopa on ostettu Horzelta ja se on eniten käytetty ja miun lemppari (värin takia tottakai).

Tämä vaaleansininen satulahuopa on kauniilla karvalla reunustettu, mutta se on aika ohkanen. Tykkään siitä silti :)
Sitten on vielä tällainen vihreä huopa, niitä on itseasiassa Oonalla kaksi. Tämä parempikuntoinen on minun ostamani ja toinen tuli Oonan mukana :)

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kukkuu!

Tänää käytii aika pikavisiitillä tallilla Merikan kanssa. Ehittii olla vaan kaksi tuntia, koska aamulla miulla oli rippikoulu-juttu (-.-) ja heti tallin jälkeen piti ajaa Ravinuoriin. No, käytii Merikan kanssa taluttamassa Oonaa maastossa ja poni oli mukavan pirteä ja (yli)reipas. En nyt tiedä, voiko Oona olla ylireipas, mutta poni olisi koko ajan halunnut juosta ja irrottelikin varsinkin laukassa välillä aika kovaa :) Hyvä että pysyin perässä! Mentii maastossa vähän reilu tunti ja tutkittiin "uusia reittejä". Oona tuntu tykkäävän maiseman muutoksista :) Ettei aina mennä samaa maastolenkkiä.
Joo, ei me oikein muuta ehdittykään sitten tehdä, sellanen päivä tänään. Pitäisi vielä joku kuva keksiä tähän... No selailen arkistoja... Tässä olisi yksi:

Kiitos ja kumarrus, jos jaksat lukea blogiani :)